omalaina kokemuksiaTässä artikkelissa Omalaina kokemuksia ja suositukset kenelle se sopii.

Jos et ole aivan täysi kävelevä katastrofi taloudenhallinnan suhteen, saatat haluta kilpailuttaa ja vertailla kulutusluotot ennen niiden ottamista.

Ala on nimittäin täynnä monenlaista kulutusluottojen tarjoajaa, joten on syytä vertailla todellisia vuosikorkoja ensin. Netti on tehnyt meistä siinä mielessä tyhmiä, että me kohdellaan sitä ruudulla näkyvää rahaa ”hällä väliä” -asenteella verrattuna siihen, että käsittelisit paperirahaa käsissäsi, eikö totta? Jos löytäisit 50€ setelin kadulta, olisi se todennäköisesti päiväsi kohokohta.

Netissä puolestaan saattaa laiskuuksissaan ottaa sen ensimmäisen lainatarjouksen, kun se paremmilla ehdoilla oleva laina olisi ollut parin klikkauksen päässä.

Eli pidä pää kylmänä, kilpailuta laina, ja valitse vasta sitten se paras lainatarjous.

1. Näin toimii Omalaina.fi

Omalaina.fi ei ole lainojen myöntäjä, vaan välikäsi sinun, eli asiakkaan ja lainaajien, eli useiden eri rahoitusyhtiöiden välissä.

Homma toimii näin:

  1. Teet ilmaisen lainahakemuksen (parissa minuutissa)
  2. Alat saamaan lainatarjouksia omalle tilillesi
  3. Mikäli jokin lainatarjous miellyttää, voit päättää minkä otat vastaan

Lopullinen lainasopimus tehdään siis sinun ja sen kolmannen osapuolen kanssa (eikä suoraan Omalaina.fi:n kanssa). Lainan voi saada ilman vakuuksia ja takaajia.

 

2. Omalaina yrityksenä – luotettava vai ei?

Havaintojemme mukaan Omalainasta ei ole sen kummempia valituksia internetin syövereissä.

Sinänsä ymmärrettävää, koska Omalaina.fi toimii tavallaan vain välikätenä. Lopullinen lainasopimushan solmitaan sitten sinun ja itse rahoitusyhtiön eli lainanmyöntäjän kanssa.

Omalaina mainostaa ihan TV:ssä asti, joten mikään pieni pulju ei ole kyseessä. Pientä miinusta tulee yrityksen lievästä läpinäkymättömyydestä. Eli heillä ei ole puhelimitse toimivaa asiakaspalvelua sekä postiosoitekin on vain postilokeromuodossa. Yritys, LVS Brokers Oy on toki Suomeen rekisteröity. Kilpailijoilla on puhelimitse toimiva asiakaspalvelu, josta saa usein lainaneuvontaa. Näistä kilpailijoista alempana hieman lisää.

 

3. Vaatimukset hakijalle (myös 18v täyttäneille!)

Monet lainayhtiöt vaativat 20 vuoden ikää, jotkut jopa vieläkin vanhempaa. Omalaina.fi:stä voit sen sijaan hakea lainaa jo 18 vuotta täytettyäsi.

Mutta:

Jos olet 18 tai 19, tarvitsetko oikeasti lainaa?

Hillomaisterin ensimmäinen neuvo: Älä ota lainaa.

Toinen neuvo, tai oikeastaan muistutus: pikavippi ei ole mitään helppoa ja ilmaista rahaa, vaikka se on itselleen helppo klikkailla käyttöön. Takaisin se on silti maksettava – kovien korkojen kera. Suomessa on jo lähes 400 000 maksuhäiriömerkinnällä varustettua ihmistä, joten älä liity tuohon kerhoon.

Ja taas karkasi jeesustelulinjalle, mutta takaisin niihin vaatimuksiin:

Lainanhakemuksen tekijältä vaaditaan suomalaita henkilöturvatunnusta, vähintään 18 vuoden ikää sekä pitää olla suomalainen pankkitili. Hakemuksen voi tehdä myös työtön, eläkeläinen tai opiskelija. Myös maksuhäiriömerkinnällä varustettu ihminen voi tehdä hakemuksen, mutta 99% todennäköisyydellä Omalaina.fi:n yhteistyökumppaneista kukaan ei suostu lainaamaan rahaa ilman puhtaita luottotietoja.

Eli käy itse kokeilemassa tekemässä ilmainen ja sitoumukseton hakemus omalaina.fi:ssä, niin tiedät paljonko sieltä olisi hilloa lohkeamassa.

 

4. Omalainan yhteistyökumppanit

Sitä, kuinka monta lainatarjousta saat, riippunee ihan kuka olet. Vaikka Omalaina vertailee ja etsii hintoja 18 vuotta täyttäneille, voi tämä olla silti rajoitteena sille, tuleeko sieltä oikeasti tarjouksia teineille. Tätä kirjoittaessa he listaavat sivuillaan seuraavat yhteistyökumppanit:

omalaina.fi yhteistyökumppanit
Kuvakaappaus: omalaina.fi

Se on erityisen hyvä palvelu sinulle, joka etsit pikalainaa pitkällä maksuajalla.

Tosin, sieltäkään ei löydy kaikkia lainaajia. Suosittelemme vahvasti tekemään hakemuksen myös BankNorwegian.fi:ssä (sitä ei yleensä löydy näistä lainanvertailijoista ja sieltä saa yleensä todella pienikorkoisen lainan!)

 

Yhteenveto

Jos yhden asian haluat muistaa tästä artikkelista, on se tämä: laina kannattaa aina kilpailuttaa. Jos olet yli 20-vuotias ja vakaan talouden omaava kansalainen, kannattaa myös kokeilla etua.fi:n tai rahalaitos.fi:n tarjoamia vastaavia lainojenvertailupalveluita. Näissä on myös puhelimitse toimiva asiakaspalvelu, jos kaipaat vinkkiä esimerkiksi vanhojen lainojen yhdistelyyn.

Eli pidä lainasummat oman maksukykysi rajoissa, takaisinmaksu niin nopeasti kuin mahdollista, ja vertaile kulutusluotot. Näin säästät selvää vihreää hilloa etkä tärvele talouttasi.

Jos sinulla on Omalaina.fi kokemuksia, kirjoita kommentti alle!

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here