omalaina kokemuksiaTässä artikkelissa Omalaina kokemuksia ja suositukset kenelle se sopii.

Jos et ole aivan täysi kävelevä katastrofi taloudenhallinnan suhteen, saatat haluta kilpailuttaa ja vertailla kulutusluotot ja lainat ennen niiden ottamista.

Ja tähän tehtävään OmaLaina.fi on yksi markkinoiden suosituimpia palveluita vuonna 2022.

Tässä 7 osaan jaettu tietopakettimme tästä lainankilpailuttajasta, jotta tiedät kannattaako sitä käyttää vai kokeilla jotain muuta.

1. Näin toimii Omalaina.fi

Omalaina.fi ei ole lainojen myöntäjä, vaan välikäsi sinun, eli asiakkaan ja lainaajien, eli useiden eri rahoitusyhtiöiden välissä.

Homma toimii näin:

  1. Teet ilmaisen lainahakemuksen Omalaina.fi:ssä (itse voi kokeilla ilmaiseksi)
  2. Alat saamaan lainatarjouksia (parhaimmillaan jopa 30 eri rahoituslaitoksesta)
  3. Mikäli jokin saamasi lainatarjous miellyttää, voit hyväksyä sen ja nostaa rahat.

Jos mikään tarjouksista ei miellytä, sitten vain unohdat koko jutun. Ei ole pakko nostaa rahoja.

Mikäli päädyt nostamaan rahat, lopullinen lainasopimus tehdään siis sinun ja sen kolmannen osapuolen kanssa (eikä suoraan Omalaina.fi:n kanssa). Lainan voi saada ilman vakuuksia ja takaajia.

2. Omalaina yrityksenä – luotettava vai ei?

Omalaina.fi on mainostanut isolla kädellä omaa palveluaan TV:ssä ja esimerkiksi kadunvarsimainoksissa eli mikään pieni ja hämärä yritys ei ole kyseessä.

Palvelun taustalla on suomalainen yritys, LVS Brokers Oy.

Omalaina on operoinut Suomen lainamarkkinoilla jo vuosikausia eikä siitä löydy mitään valituksia tai muuta dramaattista kitinää, kun lukee ihmisten kokemuksia Omalaina.fi:stä netin keskustelupalstoilta.

Asiakaspalvelu Omalainassa toimii niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin.

Eli kyllä, luotettava yritys ja palvelu on kyseessä.

3. Vaatimukset hakijalle

Monet lainayhtiöt vaativat 20 vuoden ikää, jotkut jopa 23 tai 25 ikävuotta. Omalaina.fi:stä voit sen sijaan hakea lainaa jo 18 vuotta täytettyäsi. (Ei sillä, että suosittelisimme 18-vuotiasta lasta ottamaan lainaa)

Lainanhakemuksen tekijältä vaaditaan suomalaista henkilöturvatunnusta, vähintään 18 vuoden ikää sekä pitää olla suomalainen pankkitili. Hakemuksen voi tehdä myös työtön, eläkeläinen tai opiskelija. Myös maksuhäiriömerkinnällä varustettu ihminen voi tehdä hakemuksen, mutta 99% todennäköisyydellä Omalaina.fi:n yhteistyökumppaneista kukaan ei suostu lainaamaan rahaa ilman puhtaita luottotietoja.

Eli käy itse kokeilemassa tekemässä ilmainen ja sitoumukseton hakemus Omalaina.fi:ssä, niin tiedät paljonko ja mihin hintaan sieltä olisi rahaa lohkeamassa. Kyllä he kertovat mikäli sinä saat lainaa vai et.

4. Omalainan tyypillinen asiakas ja lainan käyttötarkoitus?

Ehkä se tyypillisin Omalaina.fi:n käyttäjä on hieman harkitsevampi rahankäyttäjä.

Yleensä Omalainan kautta ei haeta niitä ”räkäisimpiä” pikavippejä vaan hieman isompaa lainaa ja pidemmällä maksuajalla. Se voi olla auton ostoa varten, remonttia varten tai muita laitehankintoja varten. Yksi yleinen käyttäjäryhmä on myös ne, joilla on useampia lainoja, eli he haluavat yhdistää lainansa – maksaa vanhat korkeakorkoiset lainat pois ja alkaa maksaa yhtä isoa, tässä tapauksessa Omalainan kautta otettua lainaa pois.

Yleisimpiä käyttökohteita voivat olla esimerkiksi:

Eli käyttökohteita on monia. Sillä tosin ei ole väliä mihin sinä olet rahaa nostamassa – Omalaina tai sen yhteistyökumppanit eivät yleensä rahan käyttötarkoitusta ala utelemaan.

5. Omalainan yhteistyökumppanit (suurin määrä pankkeja ja rahoitusyhtiöitä?)

Omalaina kertoo omaavansa jopa yli 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhteistyökumppaninaan. Se on iso määrä se. Muissa lainankilpailutuspalveluissa on tyypillisesti n. 15-25 yhteistyökumppania.

omalaina kokemuksia 2022
Omalainan yhteistyökumppaneita

Mutta, se ei tarkoita, että saisit yhtä monta lainatarjousta. Yleensä nämä palvelut hieman katselevat rahantarpeesi mukaan ne järkevimmät paikat mistä tarjousta lähdetään edes hakemaan.

Esimerkiksi 18-vuotias ei missään nimessä saa yhtä montaa tarjousta kuin vakaat tulot omaava 30-vuotias.

Yleisesti ottaen, Omalainassa suurin osa rahoitusyhtiöistä on sellaisia, josta saa lainaa pitkällä maksuajalla. Sieltä löytyy jopa suosittuja norjalaisia pankkeja kuten Bank Norwegian ja Komplett Bank.

6. Yleisiä kokemuksia Omalaina.fi:stä – plussat ja miinukset?

Kun lukee Omalaista kokemuksia netin keskustelupalstoilta, ei siellä mitään hälyttävän negatiivista ole. Yleensä kritiikki koskee heiltä lähetettyihin mainossähköposteihin (vaikka olisi jo lainan nostanut). Tähän on pari ratkaisua: voit klikata kyseisistä sähköposteista ”unsubscribe”-nappia, jolloin mainosten lähettely pitäisi loppua. Jos ei lopu, niin sitten voi pyytää Omalainan asiakaspalvelusta lopetusta mainostenlähettelylle.

Negatiivisten kokemusten puute johtuu lähinnä siitä, että Omalaina on vain välikäsi. Lopullinen lainasopimus syntyy siis sinun ja sen pankin tai rahoituslaitoksen välille, josta rahat lopulta nostat.

Eli Omalainan kokeilemisessa ei oikein ole mitään riskiä. Kuka tahansa voi nopeasti kokeilla minkälaista lainaa on tarjolla ja mihin hintaan.

7. Tee näin (ehdotus kun haussa on mahdollisimman hyvä lainadiili):

Jos haluat varmistaa, että saat mahdollisimman hyvän lainan vuonna 2022, voit tehdä hakemuksen pariin eri lainanvertailupaikkaan. Tässä Hillomaisterin suositus:

  1. Tee hakemus Omalaina.fi:ssä
  2. Tee hakemus Sortter.fi:ssä (Omalainan kilpailija ja vastaavanlainen palvelu)

Ja sitten valitse paras tarjous ja nosta rahat sieltä.

Yhteenveto

Jos yhden asian haluat muistaa tästä artikkelista, on se tämä: laina kannattaa aina kilpailuttaa.

Ja Omalaina.fi on mahdollisesti yksi Suomen parhait lainapalveluja siihen sillä siellä pitäisi olla markkinoiden isoin määrä rahoitusyhtiöitä (n. 30 kpl). Eikä sen käyttö maksa mitään. Eli käy kokeilemassa millaisia tarjouksia saat: Omalaina.fi

Jos et ole vielä jostain syystä vakuuttunut, katso myös arvostelumme Omalainaa vastaavista kilpailutuspalveluista:

Jos sinulla jo on Omalaina.fi kokemuksia, positiivisia tai negatiivisia sellaisia, kirjoita ihmeessä kommentti tuohon alapuolelle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here