omalaina kokemuksiaTässä artikkelissa Omalaina kokemuksia ja suositukset kenelle se sopii.

Jos et ole aivan täysi kävelevä katastrofi taloudenhallinnan suhteen, saatat haluta kilpailuttaa ja vertailla kulutusluotot ennen niiden ottamista.

Ala on nimittäin täynnä monenlaista kulutusluottojen tarjoajaa, joten on syytä vertailla lainojen todellisia kuluja ensin. Netti on tehnyt meistä siinä mielessä tyhmiä, että me kohdellaan sitä ruudulla näkyvää rahaa ”hällä väliä” -asenteella verrattuna siihen, että käsittelisit paperirahaa käsissäsi, eikö totta? Jos löytäisit 50 € setelin kadulta, olisi se todennäköisesti päiväsi kohokohta.

Netissä puolestaan saattaa laiskuuksissaan ottaa sen ensimmäisen lainatarjouksen, kun se paremmilla ehdoilla oleva laina olisi ollut parin klikkauksen päässä.

Eli pidä pää kylmänä, kilpailuta laina, ja valitse vasta sitten se paras lainatarjous.

1. Näin toimii Omalaina.fi

Omalaina.fi ei ole lainojen myöntäjä, vaan välikäsi sinun, eli asiakkaan ja lainaajien, eli useiden eri rahoitusyhtiöiden välissä.

Homma toimii näin:

  1. Teet ilmaisen lainahakemuksen Omalaina.fi:ssä <– kokeile itse samantien – se ei maksa mitään.
  2. Alat saamaan lainatarjouksia
  3. Mikäli jokin lainatarjous miellyttää, voit päättää mistä nostat rahat.

Jos mikään tarjouksista ei miellytä, sitten vain unohdat koko jutun. Ei ole pakko nostaa rahoja.

Mikäli päädyt nostamaan rahat, lopullinen lainasopimus tehdään siis sinun ja sen kolmannen osapuolen kanssa (eikä suoraan Omalaina.fi:n kanssa). Lainan voi saada ilman vakuuksia ja takaajia.

2. Omalaina yrityksenä – luotettava vai ei?

Omalaina.fi on mainostanut isolla kädellä omaa palveluaan TV:ssä ja esimerkiksi kadunvarsimainoksissa.

Palvelun taustalla on suomalainen yritys, LVS Brokers Oy.

Se on operoinut Suomen lainamarkkinoilla jo vuosikausia eikä siitä löydy mitään valituksia tai muuta dramaattista kitinää, kun lukee ihmisten kokemuksia Omalaina.fi:stä netin keskustelupalstoilta.

Asiakaspalvelu Omalainassa toimii varsin ripeästi sähköpostin kautta.

Eli kyllä, luotettava yritys ja palvelu on kyseessä.

3. Vaatimukset hakijalle (myös 18 vuotta täyttäneille!)

Monet lainayhtiöt vaativat 20 vuoden ikää, jotkut jopa 23 tai 25 ikävuotta. Omalaina.fi:stä voit sen sijaan hakea lainaa jo 18 vuotta täytettyäsi. (Ei sillä, että suosittelisimme 18-vuotiasta lasta ottamaan lainaa)

Lainanhakemuksen tekijältä vaaditaan suomalaista henkilöturvatunnusta, vähintään 18 vuoden ikää sekä pitää olla suomalainen pankkitili. Hakemuksen voi tehdä myös työtön, eläkeläinen tai opiskelija. Myös maksuhäiriömerkinnällä varustettu ihminen voi tehdä hakemuksen, mutta 99% todennäköisyydellä Omalaina.fi:n yhteistyökumppaneista kukaan ei suostu lainaamaan rahaa ilman puhtaita luottotietoja.

Eli käy itse kokeilemassa tekemässä ilmainen ja sitoumukseton hakemus Omalaina.fi:ssä, niin tiedät paljonko ja mihin hintaan sieltä olisi rahaa lohkeamassa. Kyllä he kertovat mikäli sinä saat lainaa vai et.

4. Omalainan tyypillinen asiakas ja lainan käyttötarkoitus?

Ehkä se tyypillisin Omalaina.fi:n käyttäjä on hieman harkitsevampi rahankäyttäjä. Yleensä Omalainan kautta ei haeta niitä ”räkäisimpiä” pikavippejä vaan hieman isompaa lainaa ja pidemmällä maksuajalla.

Sinun ei yleensä tarvitse kertoa rahoitusyhtiölle tai Omalainalle mihin rahat tulevat. Mutta yleisimpiä käyttökohteita voivat olla esimerkiksi:

Eli käyttökohteita on monia. Sillä tosin ei ole väliä mihin sinä olet rahaa nostamassa – Omalaina tai sen yhteistyökumppanit eivät yleensä rahan käyttötarkoitusta ala utelemaan.

5. Omalainan yhteistyökumppanit (isoin määrä pankkeja ja rahoitusyhtiöitä?)

Omalaina kertoo omaavansa jopa yli 30 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhteistyökumppaninaan. Se on iso määrä se. Muissa lainankilpailutuspalveluissa on tyypillisesti n. 15-25 yhteistyökumppania.

Mutta, se ei tarkoita, että saisit yhtä monta lainatarjousta. Yleensä nämä palvelut hieman katselevat rahantarpeesi mukaan ne järkevimmät paikat mistä tarjousta lähdetään edes hakemaan.

Esimerkiksi 18-vuotias ei missään nimessä saa yhtä montaa tarjousta kuin vakaat tulot omaava 30-vuotias.

Yleisesti ottaen, Omalainassa suurin osa rahoitusyhtiöistä on sellaisia, josta saa lainaa pitkällä maksuajalla.

Yhteenveto

Jos yhden asian haluat muistaa tästä artikkelista, on se tämä: laina kannattaa aina kilpailuttaa.

Ja Omalaina.fi on mahdollisesti se paras palvelu juuri siihen sillä siellä pitäisi olla markkinoiden isoin määrä rahoitusyhtiöitä (n. 30 kpl). Eikä sen käyttö maksa mitään. Eli käy kokeilemassa millaisia tarjouksia saat: Omalaina.fi

Jos et ole vielä jostain syystä vakuuttunut, katso myös arvostelumme Omalainaa vastaavista kilpailutuspalveluista:

Jos sinulla jo on Omalaina.fi kokemuksia, positiivisia tai negatiivisia sellaisia, kirjoita ihmeessä kommentti tuohon alapuolelle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here