pikavippi kokemuksiaTässä artikkelissa pikavippi kokemuksia ja vinkkejä.

Eli mikäli olet uusi pikavippien ihmeellisessä maailmassa, tässä tietopaketti juuri sinulle.

Opit mistä ja miten löytyy se paras pikavippi sekä vinkkejä siihen, miten vältät aivan täydellisen taloudellisen katastrofin.

Let’s go:

1. Pikavippipalvelut toimivat näin:

Nämä netin pikavippipalvelut tarjoavat mahdollisuuden lainata rahaa helposti ja nopeasti.

Eli jopa 15 minuutin sisällä tästä hetkestä sinulla saattaa olla rahat pankkitililläsi.

Yleensä koko homma lainapalvelussa toimii näin:

 1. Valitset toivomasi summan ja takaisinmaksuajan
 2. Täytät henkilökohtaiset tietosi
 3. Tunnistaudut palveluun verkkopankkitunnuksillasi
 4. Saat lainatarjouksen
 5. Päätät hylkäätkö tarjouksen, vai hyväksytkö sen, jonka jälkeen allekirjoitat lainasopimuksen sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi ja nostat rahat

Usein hakuprosessi on automatisoitu, eli ne eivät mene minnekään ihmisen (hitaaseen) käsittelyyn ellei kyseessä ole isompi laina. Eli järjestelmät tarkistavat luottotietosi ja maksukykysi, jonka perusteella suuri johtajamme, eli tekoäly, tekee päätöksen saatko lainan vai et.

Joissakin lainapalveluissa he pyytävät sinua lähettämään esimerkiksi kopion palkkalaskelmasta (voit ottaa esim. älypuhelimella kuvan ja siitä lähettää sen suoraan siitä). Mutta niissäkin homma hoituu usein jopa tuntien sisällä (mikäli teet hakemuksen lainaajan asiakaspalvelun aukioloaikojen sisällä).

Jos kiire, katso Top5-lainaamot: Lainaa heti tilille 24/7

2. Paras pikavippi? Kokemukset vuodelta 2022:

Nykyään on paljon helpompi löytää edullinen pikavippi kuin vielä muutama vuosi sitten. Ala on nykyään säännöstelty ja korkoja ja kuluja on kuluttajan helpompi ymmärtää.

Lisäksi löytyy sivustot, jossa lainan voi kilpailuttaa ja täten välttää ne kalleimmat lainapalvelut.

Eli, teet yhden hakemuksen, lainankilpailuttaja hakee sinun puolestasi useammasta eri paikasta tarjouksen, ja sitten voit valita parhaan päältä.

Tällä hetkellä, vuonna 2022, kenties paras pikalaina löytyy Omalaina.fi:n kautta.

Siellä voi hakea lainaa alkaen vain 100 euroa (ja maksimissaan jopa 60 000 euroa). Eli samasta palvelusta löytyy pieniä pikavippejä tarjoavat lainaamot sekä isompia lainoja tarjoavia pankkeja.

Muita hyviä ja luotettavia vastaavia palveluja on esimerkiksi Sortter.fi tai Rahalaitos.fi.

Aloita vaikka Omalaina.fi:stä ja hae sitten myös muista tarjoukset, jos siltä tuntuu.

3. Pikavippien ikärajat ja muut vaatimukset?

Joissakin harvoissa lainapalveluissa riittää 18 vuoden ikä (esim. Omalainassa voi hakea jopa 18-vuotias).

Useimmiten ikäraja on kuitenkin 20 tai 21 vuotta. Jos tavoitteena on löytää lainaa pienellä korolla, silloin yli 23 vuoden ikä sekä säännölliset tulot auttavat kovasti sen saamisessa.

Muut vaatimukset ylipäätään lainan saamiselle kaikissa suomalaisissa lainapalveluissa ovat tyypillisesti seuraavat:

 • Hakijalla oltava Suomen kansalaisuus
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Ei maksuhäiriömerkintää
 • Matkapuhelinnumero
 • Verkkopankkitunnukset

Ennen vanhaan lainoja myönnettiin kuta kuinkin kenelle tahansa, jolla henki pihisi.

Mutta kuten tuoreet tilastot vuodelta 2022 osoittavat, on maksuhäiriöisten ihmisten määrä osittain jopa laskenut eli lainan myöntämistä on viime vuosina hieman tiukennettu. Lisäksi lainapalveluiden koronkiskontaa on hillitty lakimuutoksin viime vuosina, josta syystä ihmiset eivät enää mene ”konkurssiin” aivan yhtä helposti kuin menneinä vuosina.

4. Pikavippien korot ovat varsin maltillisia vuonna 2022

Pikalaina-alalla olivat varsin villit vuodet joskus 2005-2019 paikkeilla, kun korkoja ja lainan kuluja ei käytännössä juurikaan rajoitettu laissa.

Sen sijaan tänä päivänä lainoissa on maksimissaan 20% vuotuinen korko.

paras pikavippi kokemuksia

Lisäksi lainan muita kuluja lainapalvelut saavat veloittaa maksimissaan 150 euroa per vuosi.

Viime vuosina myös maksuhäiriömerkintöjen määrä on jopa laskenut. Eli nykyään ”pikavippaaminen” on jopa jossain määrin turvallisempaa ja kuluttajaystävällisempää.  Eihän 20% korko ole sinänsä mikään halpa laina, mutta kun puhutaan helposti ja nopeasti saatavista pikalainoista, ovat ne huomattavan paljon halvempia vuonna 2022 kuin vielä muutama vuosi sitten.

5. Kävimme keskustelupalstoilla läpi suomalaisten pikavippi kokemuksia – tämä on yleisin virhe, minkä ihminen tekee:

Kun lukee ihmisten kokemuksia pikavipeistä netin keskustelupalstoilta, tuntuu, että (liian) moni tekee seuraavanlaisen virheen:

He nostavat lainan kuta kuinkin tietämällä vain sen, että he tulevat maksamaan lainaa takaisin esim. 80 euroa kuukaudessa. Sitten he tyytyväisenä makselevat 80€/kk tietämättä edes milloin laina tulee olemaan kokonaan maksettu.

Päätös lainan nostamisesta kannattaa tehdä sen perusteella, mikä lainan kokonaiskustannus on.

Esimerkiksi:

Nostat 1000 € lainan, takaisinmaksuaika on 12 kuukautta ja maksettava summa on yhteensä 1155 €.

Näin voit itsekin hahmottaa päässäsi, että kannattaako ottaa se pikavippi vai ei. Ettet vain ”sokeasti” ala maksamaan jotain tiettyä kuukausierää tietämättä edes milloin viimeinen erä on ja mikä lainan kokonaiskustannus on.

Toinen virhe on se, että ihminen ei hoida lainan lyhennystä ajallaan ja jopa antaa tahalleen mennä sen ulosottoon. Jos näyttää, että sinulla on jossain kuussa sellainen tilanne, että on vaikea maksaa lainaa, kannattaa HETI ottaa yhteys lainapalvelun asiakaspalveluun ja kertoa tilanne. Heillä yleensä on kykyä keskustella ja yrittää löytää jokin muu ratkaisu tilanteeseen. Pahin virhe on siis se, että vain passivoituu asian suhteen ja jättää laskut maksamatta.

Yhteenveto

Pikavippejä voi saada helposti ja nopeasti, kunhan vain luottotiedot ovat kunnossa. Lisäksi nämä palvelut ovat varsin luotettavia ilman ”piiloyllätyksiä” kiitos näiden uusien laissa määrättyjen korko- ja kulukattojen.

Mutta, vaikka sitä hilloa on helposti saatavilla, kannattaa takaisinmaksu hoitaa aina ajallaan. Muuten viivästysmaksut voivat tullaa kalliiksi ja riskinä on jopa se luottotietojen menetys.

Mutta, jos olet kohtuu selvinpäin siinä ruutusi äärellä, suosittelemme näin vuonna 2022 aloittamaan suoraan näistä lainankilpailuttajien sivustoilta.

Tee hakemus esim. Omalaina.fi:ssä ja katso millaisen tarjouksen saat. Sitten joko hyväksyt (ja nostat rahat) tai hylkäät tarjouksen.

Millaisia pikavippi kokemuksia sinulla? Kommentoi!

1 KOMMENTTI

 1. Vippi.fi firmasta ei hyvIä kokemuksia, VAROKAA!!!
  Olin heiltä ottanut helmikuussa luoton jonka maksoin pois parin kuukauden päästä. Halusin pitää asiakkuuteni jos vaikka äkisti tulisi yllättäviä menoja. Tilinhoitomaksu oli 4,95€/klo mikä oli mielestäni ok, mutta sitten alkoi heinäkuussa kilahdella 10€/kk lisämaksuja siitä että olin omassa profiilissa klikannut kohtaa eräpäivän siirto, jota en toki ollut tehnyt ja miksi olisikaan kun minulla ei edes ollut enää luottoakaan heiltä. Chatissa henkilö vain intti että olet
  klikannut kohtaa ”eräpäivän siirto” Yritin selittää että miksi olisin niin tehnyt….hän vastasi varoiksi etukäteen😂😂😂😂. Homma ei vielä loppunut tähän…..selvisi että he veloittavat joka kuukausi jatkossakin ylimääräisen 10€ eräpäivänsiirrosta….eikös normisti eräpäivää siirretään kerran. Sanoisin täyttä huijausta. Nyt tullut jo pari samanlaista tapausta tietooni

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here