halvin autolainaElikkä mistä löytyy halvin autolaina vuonna 2020?

Autorahoitus löytyy usein suoraan autoliikkeestä tai omasta pankista, mutta kannattaa siihen kylkeen suorittaa autolainan kilpailutus netin lainapalveluissa.

Eli tässä Hillomaisterin vinkit, kun haussa on se halvin autorahoitus – oli kyseessä sitten tuhannen euron pommin, tai kalliimman ja uudemman auton ostaminen.

Listaa on vaikea laittaa mihinkään absoluuttiseen halpuusjärjestykseen, koska lainan korko ja muut kulut määräytyvät henkilökohtaisesti kunkin hakijan mukaan:

 • Joku voi ja haluaa asettaa asuntonsa lainan vakuudeksi, joku ei.
 • Joku haluaa asettaa ostettavan auton lainan vakuudeksi, joku ei.
 • Joku tarvitsee 35 tonnia lainaa auton ostamiseen (eissaatana), toinen haluaa vain 1000 € sen halvan auton ostamiseen, jonka maksaa pois seuraavana palkkapäivänä.

..eli skenaarioita on monia.

Varmin tapa saada juuri itselleen se edullisin autorahoitus on yksinkertaisesti alkaa pyytämään tarjouksia näistä alla mainituista paikoista.

PS. artikkelin lopussa vielä 6 ajatusta ja vinkkiä auton hankintaan (lainarahalla). Moni nimittäin menettää isoja summia rahaa ei-niin-järkevillä autokaupoilla. Mutta, ensin niitä edullisia autolainoja:


1. Omalaina – autolainan kilpailutus yli 30 eri rahoitusyhtiön ja pankin kautta

 • Lainan määrä 100 – 60 000 €
 • Takaisinmaksuaika 1-15 vuotta
 • Hae ilmainen ja sitoumukseton tarjous: Omalaina.fi

Suosittelemme aloittamaan Omalaina.fi:stä, kun haussa on edullinen autolaina.

halvin autolaina 2019
Kuvakaappaus Omalaina.fi:stä

Se toimii siten, että teet sinne hakemuksen (toivomallesi rahamäärälle ja takaisinmaksuajalle), ja Omalaina etsii sinulle jopa yli 30 eri rahoitusyhtiön ja pankin joukosta sinulle sen parhaan ja halvimman autolainan.

Eli mikäli haluat edullisen autolainan ilman vakuuksia ja takaajia, nopeasti ja helposti, niin käy hakemassa tarjous. Sen hakeminen on ilmaista eikä se vielä sitouta sinua nostamaan itse lainaa. Heidän etusivultaan saat arvion lainan kuluista sekä kuukausierästä (mutta tarkat hinnat saat tekemällä hakemuksen, koska hinta määräytyy henkilökohtaisesti hakijan mukaan).

Käy katsomassa millaisia tarjouksia saat: Omalaina.fi


2. Bank Norwegian – pienikorkoinen autolaina ilman vakuuksia, nopeasti netistä.

 • halvin autorahoitus 2019Lainan määrä 1000 – 60 000 €
 • Takaisinmaksuaika jopa 15 vuotta
 • Ikäraja 23

BankNorwegian.fi on yksi suosituimpia netin lainaamoita, josta saa lainaa pienellä korolla. Eli oli kyseessä sitten autorahoitus tai mikä tahansa muu isompi menoerä ihmisen elämässä, BN on varsin suosittu palvelu lukijoidemme keskuudessa.

Kyseessä on täysin vakuudeton autolaina, eli nostat vain rahat omalle pankkitilillesi ja ostat auton omiin nimiisi. Moni, esimerkiksi pankkien tarjoamat autolainat, vaatii auton asettamisen lainan vakuudeksi, mutta Norwegianin laina ei ole mitenkään kytköksissä auton omistajuuteen.

Tee hakemus ja katso millaisen tarjouksen saat: BankNorwegian.fi/Laina


3. Nordea autorahoitus (entinen A1 autorahoitus)

halpa autorahoitus nordeaJos syötit juuri Googleen ”A1 autorahoitus”, todettakoon, että A1:tä ei enää ole olemassa. Se on liitetty osaksi Nordean tarjoamaa autorahoitusta.

Nordea tarjoaa asiakkailleen useamman eri tavan rahoittaa auton ostoa. Heillä on myös erilaisia leasing-tyyppisiä ratkaisuja, jossa voit saada uuden auton käyttöösi esimerkiksi 2-4 vuodeksi ja maksaa vain kuukausierää autosta.

Nordean autorahoituksen laskuri löytyy täältä, johon voi syöttää auton arvon, käsirahan, ja rahoitusajan. Lue myös: Nordea joustoluotto kokemuksia.


4. S-Pankki autolaina (S-pankin asiakkaille)

edullinen autolainaS-Pankin asiakkaille on tarjolla edullinen autolaina, jossa itse ostettava auto asetetaan lainan vakuudeksi. Ikäraja S-pankin lainalle on 25 vuotta ja tuloja on oltava vähintään 2000 euroa kuukaudessa.


5. Aktia – Ylen tekemän (vanhan) selvityksen mukaan halvin autolaina

edullisin autorahoitus aktiaVuonna 2017 Yle teki hintavertailua autolainoista ja Aktia pankin tarjoama autolaina oli kaikista halvin. Kyseessä oli toki iso, n. 30 tuhannen euron laina, johon piti asettaa oma velaton asunto vakuudeksi.

Nykypäivänä Aktialla ei enää näytä olevan erillistä autolainaa, vaan heidän tarjoamansa ”Käyttölaina” ja ”Kulutusluotto” -lainatuotteensa ovat niitä auton ostamiseen eniten soveltuvia lainoja.

Eli jos olet jo ennestään Aktian asiakas, voi myös sieltä kysäistä tarjousta autorahoituksellesi.


6. OP autorahoitus ja autolaina (halvin autolaina OP:n asiakkaille?)

edullisin autolaina opOsuuspankin asiakkaille on tarjolla kaksi eri tapaa rahoittaa auton ostaminen:

1. OP Autorahoitus:

Tässä on kyse osamaksusopimuksesta, jossa auton omistajuus pysyy pankilla kunnes viimeinen maksuerä on suoritettu. Voit hakea OP autorahoituksen useimmissa autoliikkeissä. Tämä on varsin kätevää, vaikka kannattaa siihen kylkeen hakea vielä kilpaileva tarjous jostain muualta.

2. OP Autolaina:

OP:n autolainassa otat yksinkertaisesti hakemasi summan rahaa lainaan, jolla ostat auton omiin nimiisi. Laina voi olla joko vakuudeton tai vakuudellinen (yleensä auto toimii vakuutena isommissa lainoissa). Laina haetaan tyypillisesti netin kautta OP.fi:stä.


7. Autolaina.fi (Danske Bankin pyörittämä palvelu)

halvin autorahoitus danskeDanske Bank pyörittää autolaina.fi -osoitteessa autorahoitukseen ja auton ostamiseen keskittynyttä sivustoa.

Siellä voit suoraan hakea myynnissä olevia uusia ja käytettyjä autoja heidän tietokannastaan. Voit samantien asettaa kullekin autolle haluamasi käsirahan ja kuukausierät, ja siitä sitten lähettää rahoitushakemuksesi Danskelle.

Kätevää, mutta ei toki kannata luottaa, että sieltä löytyy se edullisin autolaina. Autolaina.fi:ssä listatut autot voi toki ostaa ja rahoittaa myös muiden rahoituspalveluiden kautta.


8. Ferratum – edullinen autolaina, kun on KIIRE

 • edullinen autorahoitusAutolainan määrä 3000 – 20 000 €
 • Takaisinmaksuaika 1-10 vuotta
 • Tutustu Ferratumin lainoihin: https://www.ferratum.fi

Ferratum.fi on pitkän linjan suomalainen rahoitusyhtiö, joka panostaa palvelunsa nopeuteen. Saat sieltä autolainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

Jos olet tilanteessa, jossa sinun pitäisi saada rahoitus autollesi NOPEASTI, voit tehdä Ferratumilla hakemuksen kätevästi vaikka suoraan älypuhelimesi ruudulta. Heillä tehdään lainapäätöksiä aamusta pitkälle iltaan asti, jolloin myös rahat laitetaan maksuun. Jos olet esimerkiksi yksityiseltä ostamassa autoa, eikä hän luonnollisesti voi tarjota sinulle osamaksua, tee hakemus Ferratumissa ja vaikkapa soita perään heidän asiakaspalveluunsa (jos haluat lainapäätöksen syntymiseen vauhtia). Heidän asiakaspalvelunsa on auki 24/7.

Ferratumilla on tarjolla myös täysin koroton pikavippi, eli tutustumistarjouksena voit nostaa maksimissaan 2000 euroa ja maksaa takaisin 30 päivän kuluttua tasan saman summan. Eli se on sinulle, joka haluat ostaa sen halvan auton ja maksaa pois seuraavana palkkapäivänä.


9. Bondora – nopea lainapalvelu, josta lainapäätös 1 minuutissa

 • autorahoitus tarjousLainan määrä 2000 € asti
 • Nopea palvelu, josta lainapäätös HETI
 • Ikäraja vain 18 vuotta
 • Hae tarjous: Bondora.fi

Bondora ei välttämättä ole listauksen edullisin autolaina, mutta sen käyttöä suosittelemme erityisen kiireiselle lainaajalle, jolla ei ikä tai taloudellinen tilanne ”riitä” muihin lainapalveluihin.

Ei sillä, että Bondorasta saisi kuka tahansa lainaa, joka osaa hengittää, mutta helpommin sieltä tuntuu saavan lainaa kuin muista palveluista. Se on automatisoitu siten, että teet hakemuksen heidän nettisivuillaan ja järjestelmä (Instantor-palvelun kautta) osaa samantien todeta maksukykysi/-kyvyttömyytesi ja tekee sen perusteella päätöksen lainasta jopa 1 minuutissa.

Hae autolainatarjous: Bondora.fi (tai lue lisää Bondora kokemuksia)


10. Edullinen autolaina suoraan autoliikkeestä?

Moni autoliike tarjoaa autorahoitusta, eli kannattaa kysäistä myös sieltä tarjous. Se tosin voi olla usein kytköksissä jonkin yllä mainitun pankin rahoitukseen.

Esimerkiksi Rinta-Joupin autoliikkeissä on tarjolla autorahoitus. Tai sitten Nordealla ja OP:lla on useamman autoliikkeen kanssa diili rahoituksesta. Kannattaa siis kysäistä mikä siinä liikkeessä on rahoituspolitiikka, josta olet bongannut itseäsi miellyttävän auton.

Tosin:

Autokaupoilla tulee herkästi tehtyä hätiköityjä päätöksiä, kun on ostohousut jo valmiiksi jalassa. On helppo hoitaa rahoitus suoraan siitä samalta tiskiltä, jossa tehdään myös autokaupat. Mutta, maltti on valttia. Ennen kuin edes menet autokauppaan, kannattaa pohjalle hakea lainatarjous parista eri paikasta, niin tiedät mihin hintaan muualta voisi saada autolainaa.


Kannattaako ostaa auto lainarahalla? 6 asiaa päätöksentekosi tueksi:

Joku viisas sanoi joskus, että lainan ottaminen kannattaa vain, jos ostoksen kohde kasvattaa arvoaan ajan myötä. Kasvattaako auto? Yleensä ei, ellei kyseessä ole jokin erikoisauto, kuten Porsche 911, vanha VW-hippibussi tai muu vastaava klassikko. Eli tässä vielä viimehetken vinkit auton ostajalle:

1. Mieti auton arvon laskua:

Eli auto on melko huono sijoitus. Varsinkin uusi auto. Kun ajat sen ulos liikkeestä, voisit vertauskuvallisesti heitellä 50 euron seteleitä ikkunasta ulos ajaessasi kotiin.

Pointti:

Onko järkeä ottaa isoa lainaa pitkällä maksuajalla (jossa korko juoksee) autoa varten, jossa myös itse auton arvo laskee nopeasti.

Jos mietit uuden auton hankkimista, suorita hieman hintavertailua samanlaisiin 1 tai 2 vuotta vanhoihin autoihin. Niissä on jo ne ensimmäiset tonnit lähtenyt hinnasta pois ja niissä on usein vielä uuden auton hajutkin tallella, mikäli edellinen omistaja ei ole polttanut ja jatkuvasti farttaillut siellä auton sisällä.

2. Kuinka paljon tarvitset autoa? Mieti myös pitkäaikaisvuokrausta?

Jos tarvitset autoa päivittäiseen työmatkan ajamiseen ja yksinkertaisesti HALUAT auton, fine.

Mutta, mikäli vielä pohdit tarvitsetko ylipäätään omaa autoa, kannattaa olla tietoinen myös siitä, että nykyään on mahdollista vuokrata auto pitkäaikaiseen käyttöön kohtalaisen edullisesti. Joskus autovuokraamoissa on hyviä diilejä pitkäaikaisvuokrauksiin. Tällöin et joudu huolehtimaan huolloista, korjauksista, renkaidenvaihdosta, ja muusta skeidasta mitä yleensä liittyy oman auton omistamiseen. Tai esimerkiksi Tori.fi:stä saattaa löytyä suoraan yksityisiltä ihmisiltä autoa vuokralle pitkäaikaisesti.

3. Unohda ego, osta järjellä

Suurin osa ihmisistä elää oman egonsa vankina (ei ainoastaan Cheek).

Eli esim. auto tai asunto pitää olla tietynlainen tai tarpeeksi iso, että saa sosiaalista hyväksyntää. Yrität miellyttää ihmisiä, joista et välttämättä edes pidä. Siinä ollaan sitten niin perse levällään veloissa, että pahaa tekee. Ihan vain sen takia, että oma ego ei kestä ostaa jotain järkevää, omalle tulotasolle sopivaa autoa. Osta ihan rehellisesti se Kia tai Toyota, jos voit välttää liian ison autolainan ottamista. Mitä järkeä ostaa tuore Audi tai BMW (jossa maksat merkistä), johon pitää ottaa helvetin iso laina, jossa korko juoksee kuin gaselli? Plus auton arvon lasku.

Kun lukee ihmisten kokemuksia auton rahoituksesta, siellä on usein kaduttu sitä, kun on ostettu ylikallis auto monen vuoden osamaksusopimuksella.

4. Toisaalta, panosta laatuun, jos käytät autoa jatkuvasti

Aamuruuhka räntäsateessa, menossa töihin. Ja siihen se paska hyytyy keskelle ruuhkaa, eikä enää starttaa.

Kyllähän se v-tuttaa ajaa jollain pommilla, johon ei voi luottaa. Monille suomalaisille auto on toinen koti, jossa vietetään paljon aikaa ja jossa halutaan viihtyä se aamuinen työmatka, kun saa olla hetken rauhassa ennen sorvin ääreen siirtymistä.

”Buy cheap, buy twice”, ”Köyhän ei kannata ostaa halpaa” – onhan näitä sanontoja. Joskus kannattaa yksinkertaisesti panostaa laatuun, jos auto on merkittävä osa omaa arkea.

5. Löydä edullinen autolaina rinnakkaishakijan (yleensä oma puoliso) kanssa

Usein lainahakemuksessa voi ilmoittaa rinnakkaishakijan. Yleensä tämä on käytännössä samassa taloudessa asuva avo/aviopuoliso. Tällöin voitte saada isomman lainan (kuin yksin haettaessa) sekä pienemmän koron.

6. Halvin autorahoitus löytyy usein sukulaiselta – esitä asiasi esimerkiksi näin:

Moni ottaa esimerkiksi vanhemmiltaan lainaa autoa varten. Tai jopa hyvältä tutulta tai kaverilta. Jos hävettää, voit ”myydä” ideasi esimerkiksi näin:

Jos saat esimerkiksi 5 000 € autolainan, jossa kokonaiskustannukset ovat 6500 €, mene ja sano äiskälle, että ”pitäis maksaa 6500 kokonaiskuluina 5 tonnin lainasta. Jos lainaat mulle ton 5k, niin maksan sulle 6k takas. Käykö?”

Jos jollain lojuu käteinen tilillä, siinä on win-win -tilanne molemmilla. Toinen saa säästöilleen korkoa ja sinä säästät rahaa. Tosin tällaisissa lainoissa ei kannata alkaa lipsumaan takaisinmaksun kanssa, muuten voi olla ystävyys- ja perhesuhteet kovilla. Eli pidä selkärankasi kunnossa.

Yhteenveto & löydä edullisin autolaina näin:

Kun aikeissa on löytää se halvin autorahoitus näin vuonna 2020, kannattanee pyytää tarjous esimerkiksi:

 • omasta pankista
 • autoliikkeestä
 • netin lainapalveluista (vertaile kerralla yli 30 rahoitusyhtiötä Omalaina.fi:n kautta)

..ja sitten vain poimia se halvin autorahoitus päältä ja hylätä muut tarjoukset.

Millaisia auton rahoitus kokemuksia sinulla on? Jaa vinkkisi/ajatuksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

2 KOMMENTIT

 1. Hyvä tietopläjäys – ja kaupan päälle kunnon naurut! Autokuume iski eilen kovaa ja korkealta, ja siksi päädyin lukemaan tätä(kin) postausta hyviä lainavaihtoehtoja etsiessä.

  Uuden pirssin ostossa mitään järkeä ole, mutta kerrankos sitä täällä ollaan.

  Kiitos siis vielä tästä!

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here