sortter kokemuksiaTässä artikkelissa Hillomaisterin arvostelua ja kokemuksia Sortter.fi -lainapalvelusta.

Taas soi uusi rallatus lainamarkkinoilla.

Bye bye korot, korot good bye, lauletaan Sortterin mainoksessa.

Saako lainan koroille oikeasti sanoa heipat tämän palvelun myötä?

Ei sentään. Sinänsä harhaanjohtava biisi. Mutta, Sortterin kautta voit saada lainaa pienellä korolla ja tässä arvostelumme kyseisestä lainankilpailutussivustosta:

1. Onko Sortter luotettava?

Laitoimme täällä Hillomaisterin tutkimusyksikössä stalkkaushousut jalkaan ja lähdimme tutkailemaan Sortter.fi:n taustoja ja sitä kautta sen luotettavuutta.

Sortter.fi-sivustoa pyörittää Sortter Oy, joka on rekisteröity tuossa 2018 vuoden lopulla. Itse sivusto on päässyt täyteen vauhtiin nyt vuoden 2019 aikana. Varsinkin, kun he ottivat palvelun mainoskasvoiksi CatCatin siskokset ja palvelua lähdettiin mainostamaan uudella Bye Bye Korot -biisillä. Kyseessä tietenkin uudistettu versio vuoden 1994 hitistä, Bye Bye Baby.

Palvelu on siis suomalaisen yrityksen pyörittämä ja asiakaspalvelu toimii myös suomeksi. Asiakaspalvelu-chat toimii myöskin tehokkaan asiallisesti. Mene siis Sortter.fi:hin ja kysy sieltä suoraan mitä tahansa lainoihin ja palveluun liittyen, jos on jotain kysyttävää.

Kun tutkaillaan netin keskustelupalstoja (esim. Suomi24 ja Vauva.fi), ei siellä ole vielä liiemmin kokemuksia Sortter.fi:stä.

Mutta yleisesti ottaen, yleensä ainoat negatiiviset kommentit tällaisista lainojenkilpailutussivustoista tulevat heidän lähettämiensä mainosten määrästä. Eli jos tätä pelkäät, älä anna sitä ”ykkös”-sähköpostiosoitettasi vaan käytä sellaista sähköpostia, johon saa tulla mahdollisia lainamainoksia tulevaisuudessa. Tosin, Sortterilla on heti hakemuksen ensimmäisellä sivulla mahdollisuus kieltäytyä mainoksista:

sortter laina kokemuksia
Kuvakaappaus Sortter.fi:stä

Mutta, koska kilpailutuksessa ”pyydät” tarjouksia, saat toki pyytämääsi lainaan liittyen ilmoituksia.

Joka tapauksessa: Sortter.fi on suomalaisen yrityksen pyörittämä palvelu ja toimii kaikkien lakien ja säännösten mukaisesti = luotettava on.

2. Kuka saa lainaa Sortterin kautta?

Vaatimukset lainan hakemiselle Sortterin kautta ovat pääpiirteittäin seuraavat:

  • asuinpaikka Suomi
  • ikää vähintään 20
  • säännölliset palkka- tai eläketulot
  • ei maksuhäiriömerkintää

Joillakin pankeilla (yleensä ne suosituimmat norjalaiset pankit) saattaa olla näitä tiukemmat vaatimukset – esimerkiksi 23 vuoden ikä tai isommat tulot. Tällöin et vain saa tarjouksia niiltä yhteistyökumppaneilta, joilla on kovemmat vaatimukset – sillä selvä.

3. Näin Sortter lainankilpailutus toimii:

Sortter ei siis itse myönnä sinulle lainaa. He vain toimivat välikätenä sinun ja pankin tai rahoituslaitoksen kanssa. Eli:

1. Teet hakemuksen Sortter.fi:ssä:

  • Lainan määrä voi olla 2000 – 50 000 € välillä ja laina-aika 1-15 vuotta
  • Voit ilmoittaa myös rinnakkaishakijan (esim. samassa taloudessa asuva avopuoliso), niin saatatte saada lainaa pienemmällä korolla

2. Jäät odottamaan tarjouksia

3. Mikäli löydät itseäsi miellyttävän lainatarjouksen, voit nostaa rahat (allekirjoittamalle lainasopimuksen sähköisesti)

Lopullinen lainasopimus syntyy siis sinun ja itse lainanmyöntäjän välille eikä sinun ja Sortterin välille. Rahat saat jopa saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä – usein kuitenkin 1-2 päivän sisällä.

Kätevää.

4. Sortter yhteistyökumppanit?

Eli kun Sortter ottaa vastaan lainahakemuksesi, he lähettävät sen edelleen useammalle pankille ja yhteistyökumppanilleen.

Sortterilla on jo useampi eri yhteistyökumppani:

sortter laina yhteistyökumppanit
Kuvakaappaus Sortter.fi:n yhteistyökumppanilistasta

Eli saatat saada tarjouksia ihan isoistakin pankeista Sortterin kautta. Jos on hakemassa esimerkiksi Nordea joustoluottoa tai OP joustoluottoa uskoen, että perinteinen pankki tarjoaisi halvempia lainoja, kannattaa nekin hakea aina lainankilpailuttajan kautta.

5. Sortterin parhaan koron takuu?

Sortter.fi tarjoaa myös parhaan koron takuuta. Tarkoittaa seuraavaa:

Mikäli löydät saman vuorokauden aikana jostain muualta paremman lainatarjouksen, Sortter hyvittää sinulle tämän hintaerotuksen. Muista siis, että lainan määrän ja laina-ajan tulee olla täysin sama, kuin Sortterista nostettu laina.

Eli jälkikäteen surkuttelu ei auta. Kannattaa saman päivän aikana urakoida ja hakea lainatarjoukset niin monesta paikasta, ettei asia jää harmittamaan jälkikäteen.

6. Sopiiko Sortter juuri sinulle?

Sortterin kautta haetaan lainaa kaikenlaisiin eri käyttötarkoituksiin.

Ehkä yleisimpinä kodin remontointi ja laitehankinnat, autolaina, matkustelu, moottoripyörät sun muut turhuudet. Sortterin kautta voi yrittäjä hakea myös lainaa yritykselle.

Moni myös hakee yhdistelylainaa näinä päivinä, kun lainamopo on lähtenyt keulimaan niin kovaa, että rästiin on jäänyt useampi pikavippi, kulutusluotto ja osamaksu. Lainojen yhdistäminen on aina viisas päätös – se tulee tietenkin halvemmaksi JA se säästää kehoasi stressin runtelevalta ja elämää lyhentävältä vaikutukselta (on selkeämpää maksaa pois yhtä lainaa kuin olla velkaa sinne sun tänne, epäselviä summia).

Sortter ei siis utele ja vaadi sinua kertomaan rahan käyttötarkoitusta. Kyseessä on vakuudeton laina, jossa sinun ei tarvitse asettaa omaisuuttasi lainan vakuudeksi.

Yhteenveto

Sortter on varsin toimiva lainapalvelu.

Mutta, jotta saat varmasti parhaan ja edullisimman mahdollisen lainan itsellesi, suosittelemme seuraavaa ”kaavaa”:

1. Hae lainatarjous Sortter.fi:stä
2. Hae lainatarjous vielä BankNorwegian.fi:stä (lukijoidemme suosikkipaikka nostaa suoraan lainaa ilman välikäsiä)

Sitten katsot kummasta saat paremman tarjouksen ja nostat rahat sitten sieltä. Lainatarjousten hakeminen ei vielä sido sinua mihinkään, eikä se maksa mitään.

Joko sinulla on kokemuksia Sortter.fi:n lainoista? Kirjoita kommentti tuohon alapuolelle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here