Lainan kilpailutus
Kuvakaappaus: rahalaitos.fi

Jos mielessä on lainan kilpailutus, olet ensinnäkin järki-ihmisiä, ja toisekseen, olet saapunut oikeaan artikkeliin.

Listaamme kolme hyvää palvelua, jossa voit kilpailuttaa lainan ilmaiseksi.

Homma toimii siis siten, että syötät tietosi ja rahan tarpeesi palvelun hakemuslomakkeisiin.

Tämän jälkeen he etsivät sinulle parhaita lainatarjouksia, joita alkaa sitten tipahtelemaan helposti selattavaan vertailutaulukkoon – usein ihan minuuttien tai tuntien sisällä, mikäli teet hakemuksen päiväsaikaan. Jos asialla ei ole tulenpalava kiire, kannattaa varata muutama päivä, niin saat enemmän tarjouksia, joista sitten valita se paras päältä.

Tässä 3 tasokasta lainojen kilpailuttajaa – kaikissa on ilmainen mahdollisuus hakea, joka ei vielä sido sinua mihinkään.

 

1. Etua.fi – monipuolisin lainan kilpailutus?

Etua.fi vaikuttaa olevan se monipuolisin lainojenvertauspalvelu. Se ei ole pelkästään kulutusluottojen vertailuun, vaan voit kilpailuttaa jopa asuntolainasi. Muista palveluista poiketen, sillä on myös muutama ”oikea” pankki yhteistyökumppaneina, kuten Aktia, Danske Bank ja Santander. Palvelusta vastaa helsinkiläinen Etua Oy.

Jos sinulla on vanhoja velkoja, etkä ole mikään numerovelho saatika hillotieteiden maisteri, on etua.fi:ssä todella selkeä laskuri vanhojen lainojen (+osamaksujen ja luottokorttivelkojen) yhdistämiseen. Yhdistämällä saat selkeyttä taloustilanteeseesi sekä siirryt maksamaan vain yhtä korkoa (säästät rahaa!).

Etua.fi vaatii, että olet vähintään 20-vuotias, asut vakituisesti Suomessa, maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla, sekä tuloja pitää olla vähintään 850 € / kk bruttona.

Lue täältä lisää Etua.fi kokemuksia

2. Rahalaitos – TV:stä tuttu lainan kilpailuttaja

Myös tv:stä tuttu Rahalaitos on suosittu lainanvertailija. Kilpailuta laina tai vaikka yhdistä vanhat lainasi yhdeksi. Voit saada lainan, mikäli olet vähintään 20-vuotias, sinulla on vuodessa tuloja vähintään 7200 euroa (noin 600 € / kk, eli alhaisempi vaatimus kuin etua.fi:ssä) eikä sinulla ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Myös Rahalaitoksella voi yhdistää vanhoja velkoja. Lisäksi siellä on asiakaspalvelussa asiantuntevia neuvoja, joilta saat vinkkejä lainojesi yhdistelemiseen tai jos olet ensimmäistä kertaa ottamassa lainaa, saat takuulla ohjausta mikä laina ja millainen takaisinmaksuaikataulu sopii juuri sinulle.

Rahalaitosta pyörittää tamperelainen Eone Oy. Lue tarvittaessa lisää artikkelistamme: Rahalaitos kokemuksia.

 

3. OmaLaina.fi – kulutusluoton kilpailutus myös 18 vuotta täyttäneille

  • kulutusluoton kilpailutus omalainaLainaa 100 – 50 000 €
  • Laina-aika 1 – 10 vuotta
  • Ikäraja vain 18 vuotta
  • Kilpailuta laina: https://www.omalaina.fi

Yllä mainitut palvelut ovat siis vähintään 20 vuotta täyttäneille, mutta mikäli olet 18 tai 19, suuntaa OmaLaina.fi:hin tekemään lainojen kilpailutus.

Jos olet tätä ikäluokkaa, pari asiaa: älä ota lainaa (jos ei ole aivan pakko). Jos on pakko, niin kilpailuta lainasi tarkkaan äläkä lepsuile takaisinmaksun kanssa. Maksa niin isoissa erissä takaisin kuin mahdollista, ettet kuse talouttasi jo näin nuorena. Ystävällisin terveisin, tulevaisuuden sinä. No mutta, jeesustelu sikseen – ainakin hetkeksi (loppukappaleessa hieman lisää).

Omalaina.fi:ssä voi myös työtön tai eläkeläinen hakea lainaa – lainatarjonta tosin voi työttömän kohdalla olla hieman suppeampi. Mutta aina kannattaa kokeilla – hakemuksen syöttäminen ei maksa mitään tai velvoita mihinkään. Ja OmaLaina.fi -palvelua pyörittää niinikään suomalainen yritys, helsinkiläinen LVS Brokers Oy.

Ja lue myös täältä lisää Omalaina.fi kokemuksia.

Yhteenveto

Jos menet tunne edellä ottaen sen ensimmäisen kulutusluoton mikä eteen sattuu, saatat maksaa siitä jopa satoja euroja ekstraa pitkällä tähtäimellä. Mieti kuinka monta tuntia joudut tekemään töitä ansaitaksesi kaksi vihreää satasen seteliä puhtaana käteen.

Laina-asioissa ja varsinkin verkossa asioidessa moni ei hoksaa rahan arvoa, koska ne ovat vain lukemia siinä ruudullasi. On paljon helpompaa klikkailla niitä euroja kuin käsitellä käteistä (vanhemmat meistä saattavat vielä muistaa käteisen rahan). Tästä on todisteena muun muassa se, että Suomessa on maksuhäiriömerkintäisiä ihmisiä enemmän kuin koskaan ennen.

Eli, lainan kilpailuttaminen kannattaa aina – oli kyseessä sitten asuntolaina, kulutusluotto tai mikä tahansa laina. Ja toisekseen, vielä muistutuksena, ne mahdolliset vanhat velat kannattaa yhdistellä yhdeksi näissä yllä mainituissa palveluissa.

Huom. tutustu myös Komplett Bankiin (mikäli olet yli 23-vuotias ja haet isohkoa lainaa pienellä korolla)

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here