lainan kilpailutusJos mielessä on lainan kilpailutus, olet ensinnäkin järki-ihmisiä, ja toisekseen, olet saapunut oikeaan artikkeliin.

Listaamme Suomen 5 suosituinta palvelua, jossa voit kilpailuttaa lainan ilmaiseksi.

Hommahan toimii kaikissa palveluissa kuta kuinkin samalla tavalla:

 1. Teet yhden lainahakemuksen esimerkiksi Rahalaitos.fi:ssä
 2. Jäät odottamaan lainatarjouksia (yleensä niitä alkaa tulemaan jopa minuuttien sisällä)
 3. Mikäli näet itseäsi miellyttävän lainatarjouksen, voit hyväksyä sen ja nostaa rahat. Jos ei tarjoukset miellytä, ei sinun ole pakko nostaa mitään lainaa!

Helppoa, nopeaa ja kaiken lisäksi näiden palveluiden käyttäminen ei maksa sinulle mitään. Tässä siis TOP-5 parhaat sivustot, jossa lainojen kilpailutus onnistuu vuonna 2019:

PS. artikkelin lopulla vielä 5 tietämisen arvoista asiaa ja vinkkejä, kun haet mahdollisimman halpaa lainaa.


1. Rahalaitos – TV:stä tuttu, Suomen suosituin lainan kilpailuttaja – aloita tästä:

Rahalaitos.fi vaikuttaa olevan se suosituin ja paras lainan kilpailutussivusto vuonna 2019. Eli suosittelemme aloittamaan tästä.

Voit saada lainan heidän kauttaan, mikäli olet vähintään 20-vuotias, sinulla on vuodessa tuloja (palkka tai eläke) vähintään 7200 euroa, eikä sinulla ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Rahalaitosta pyörittää tamperelainen Eone Oy ja heillä on tiettävästi noin 25 eri pankkia ja rahoitusyhtiötä yhteistyökumppaneina. Lue tarvittaessa lisää artikkelistamme: Rahalaitos kokemuksia. Mutta yksinkertaisinta on vain laittaa hakemus vetämään ja jäädä jännittämään millaisia tarjouksia sieltä alkaa putkahtelemaan:

Tee lainahakemus Rahalaitos.fi:ssä!


2. OmaLaina.fi – lainojen kilpailutus myös 18 vuotta täyttäneille

 • kulutusluoton kilpailutus omalainaLainaa 100 – 60 000 €
 • Laina-aika 1 – 15 vuotta
 • Ikäraja: 18 vuotta
 • Kilpailuta laina: https://www.omalaina.fi

OmaLaina.fi on Googlen hakuliikenteen mukaan se maan toiseksi suosituin lainan kilpailuttaja. Siellä on Rahalaitoksesta poiketen vain 18 vuoden ikäraja.

Eri rahoitusyhtiöitä ja pankkeja on heidän sanojensa mukaan noin 30.

Omalaina.fi:ssä voi myös työtön tai eläkeläinen hakea lainaa – lainatarjonta tosin voi työttömän kohdalla olla hieman suppeampi. Mutta aina kannattaa kokeilla – hakemuksen syöttäminen ei maksa mitään tai velvoita mihinkään. Ja OmaLaina.fi -palvelua pyörittää niinikään suomalainen yritys, helsinkiläinen LVS Brokers Oy. Ja lue tarvittaessa myös: OmaLaina kokemuksia. Tai siirry tekemään hakemus:

Kilpailuta laina OmaLaina.fi:ssä!


3. Etua.fi – Suomen vanhin lainan kilpailuttaja:

 • kilpailuta laina - etua.fiLainaa 500 – 50 000 €
 • Laina-aika 1 – 15 vuotta
 • Ikäraja 18
 • Kilpailuta laina: https://www.etua.fi

Etua.fi on ollut toiminnassa jo vuodesta 2008 ja se oli tiettävästi ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Etua ei ole pelkästään kulutusluottojen vertailuun, vaan voit kilpailuttaa jopa asuntolainasi. Muista palveluista poiketen, sillä on myös muutama ”oikea” pankki yhteistyökumppaneina, kuten Aktia, Danske Bank ja Santander. Lisäksi Etua:n kautta voi hakea myös yrityslainaa ilman vakuuksia.

Palvelusta vastaa helsinkiläinen Etua Oy.

Jos sinulla on vanhoja velkoja, etkä ole mikään numerovelho saatika hillotieteiden maisteri, on Etua.fi:ssä todella selkeä laskuri vanhojen lainojen (+osamaksujen ja luottokorttivelkojen) yhdistämiseen. Yhdistämällä saat selkeyttä taloustilanteeseesi sekä siirryt maksamaan vain yhtä korkoa (säästät rahaa).

Etua.fi vaatii, että olet vähintään 18-vuotias, asut vakituisesti Suomessa, maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla, sekä pitää olla säännölliset tulot. Lue tarvittaessa lisää: Etua kokemuksia.

Tee lainahakemus Etua.fi:ssä!


4. Lendo – helppo ja nopea lainojen kilpailutus

 • kilpailuta laina lendoLainaa: 500 – 60 000 €
 • Laina-aika: 1-15 vuotta
 • Ikäraja: 20
 • Kilpailuta laina: https://www.lendo.fi

Lendo.fi:ssä on niinikään tyylikkään selkeä lainojen kilpailutus.

Lisäksi sieltä löytyy osaava asiakaspalvelu myös puhelimitse, mikäli kaipaat vinkkiä siihen millainen laina sopii juuri sinulle. Lendo on suunnattu ”totisempaan” lainaamiseen työssäkäyville ja hyvin raha-asiansa hoitaneille henkilöille. Jos haussa on esimerkiksi se markkinoiden halvin autolaina tai vaikkapa lainaa remontin tekemistä varten, olet toivottu hakija Lendon palveluun.


5. Rahoitu.fi – vielä yksi lainavälittäjä:

lainojen kilpailutus kokemuksiaRahoitu.fi sijoittaa sijalle viisi listallamme. Se on hyvin pitkälti samankaltainen palvelu kuin yllä mainitut. Se on hieman tuntemattomampi ja pienemmän yrityksen pyörittämä palvelu.

Jos et ole jo yllä olevista palveluista saanut mieluista tarjousta, on Rahoitu.fi:stä hakeminen vielä yksi mahdollisuus bongata se markkinoiden halvin laina. Eli käy kokeilemassa: Rahoitu.fi.


5 yleistä vinkkiä lainojen kilpailutukseen

Siinä siis tuli 5 tämän hetken suosituinta lainan kilpailuttajaa. Niitä toki löytyy vielä toinen mokoma lisää, mutta suosittelemme aloittamaan noista listan kärkipään palveluista. Niitä pyörittävät isot yritykset ja siellä on asiapitoinen asiakaspalvelu auttamassa, mikäli sille tulee tarvetta. Lisäksi he saavat yleensä neuvoteltua parhaat diilit pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa.

Mutta sitten, tässä vielä 5 yleistä ajatusta ja vinkkiä, kun haluat löytää lainaa pienellä korolla ja juuri sinulle sopivan paikan lainata:

#1: Tee lainahakemus parissa eri paikassa

Vaikka yllä mainituilla lainan kilpailutussivustoilla olisi hyvin pitkälti samat yhteistyökumppanit, kannattaa silti hakea vertailun vuoksi parista eri paikasta lainatarjous. Näistä ei koskaan tiedä millaiset sopimukset lainanvertailijoilla on itse rahoitusyhtiön kanssa. Eli vertailemalla myös itse lainanvälittäjiä edesautat sitä mahdollisimman edullisen lainan löytymistä.

#2: Muista, että lainankilpailutuspalveluissa ei aina ole kaikkia lainaajia

Esimerkiksi monien lukijoidemme suosima BankNorwegian.fi ei ole näissä lainankilpailutuspalveluissa mukana lainkaan (havaintojemme mukaan). Tässä on ilmeisesti kyse siitä, että he asioivat mieluummin suoraan asiakkaan kanssa, kuin että ottaisivat siihen ylimääräistä lainanvälittäjää väliin. He ovat sen verran tunnettu brändi Suomessa, että ehkä heillä on varaa tähän temppuun. Eli jos haluat varmistaa senkin vielä, niin käy hakemassa sieltäkin lainatarjous.

#3: Kysy myös omasta pankista lainaa

Haetko isoa lainaa, johon voit asettaa vakuudeksi esimerkiksi asunnon tai muuta omaisuutta? Silloin kannattaa kysyä myös omasta pankista lainaa.

#4: Hae lainaa myös rinnakkaishakijan kanssa, jos mahdollista

Asutko puolisosi kanssa samassa taloudessa? Onko hän työssäkäyvä ihminen? Mikäli tupla-kyllä, silloin kannattaa hakea lainaa yhdessä hänen kanssaan. Saatatte saada ensinnäkin isompaa lainaa (mikäli tavoitteena on saada iso laina) sekä toisekseen, saatatte saada lainan pienemmällä korolla.

#5: Kilpailuta lainat ensin netissä + siihen päälle kysy tarjous vielä vanhemmiltasi?!

Nyt käännetään kaikki kivet jahdissa kohti sitä parasta lainatarjousta:

Jos aikeissa on löytää mahdollisimman edullinen laina, moni saattaa kysyä sitä vaikkapa vanhemmiltaan. Jos haluaa säilyttää omanarvontuntonsa, voit aivan hyvin heillekin maksaa korkoa. Näytä heille saamasi tarjoukset lainankilpailutuspalveluista ja kysäise laittaisivatko he vielä hieman halvemmaksi?

Yhteenveto

Jos menet tunne edellä ottaen sen ensimmäisen kulutusluoton mikä eteen sattuu, saatat maksaa siitä jopa satoja ellet jopa tuhansia euroja ylimääräistä pitkällä tähtäimellä.

Laina-asioissa ja varsinkin verkossa asioidessa moni ei hoksaa rahan arvoa, koska ne ovat vain lukemia siinä ruudullasi. On paljon helpompaa klikkailla niitä ”digitaalisia euroja” kuin käsitellä käteistä. Tästä on osoituksena muun muassa se, että Suomessa on maksuhäiriömerkintäisiä ihmisiä enemmän kuin koskaan ennen.

Eli, lainojen kilpailutus kannattaa aina – oli kyseessä sitten asuntolaina, autolaina, kulutusluotto tai mikä tahansa laina. Ja toisekseen, vielä muistutuksena, ne mahdolliset vanhat velat kannattaa yhdistellä yhdeksi näissä yllä mainituissa palveluissa (kaikki tarjoavat yhdistelylainoja)!

Eli jos pitäisi jostain aloittaa, käy nyt laittamassa se hakemus vireille ainakin Rahalaitos.fi:ssä.

Millaisia lainojen kilpailutukseen liittyviä kokemuksia sinulla on? Mikä oli sujuvimmin toiminut palvelu? Kommentoi tuohon alapuolelle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here