paras lainan kilpailutus kokemuksiaJos mielessä on lainan kilpailutus, olet ensinnäkin järki-ihmisiä, ja toisekseen, olet saapunut oikeaan artikkeliin.

Käymme läpi 5 suosittua palvelua, jossa on kokemustemme mukaan paras lainan kilpailutus -systeemi.

Proseduuri toimii kaikissa palveluissa kuta kuinkin samalla tavalla:

 1. Teet yhden lainahakemuksen päättäen lainattavan rahamäärän ja takaisinmaksuajan
 2. Jäät odottamaan lainatarjouksia (yleensä niitä alkaa tulemaan jopa minuuttien sisällä)
 3. Mikäli näet itseäsi miellyttävän lainatarjouksen, voit hyväksyä sen ja nostaa rahat. Jos ei tarjoukset miellytä, ei sinun ole pakko nostaa mitään lainaa.

Helppoa, nopeaa ja kaiken lisäksi näiden palveluiden käyttäminen ei maksa sinulle mitään.

Eli käydäänpä läpi ne parhaat lainankilpailutussivustot ja artikkelin lopulla vielä 5 tietämisen arvoista asiaa, kokemuksia ja vinkkejä, kun haet mahdollisimman halpaa lainaa.


1. OmaLaina.fi – monipuolisin ja kenties se paras lainan kilpailutus? Aloita tästä:

 • paras lainan kilpailutusLainan määrä: 100 – 60 000 €
 • Laina-aika: 1 – 20 vuotta
 • Ikäraja: 18 vuotta
 • Tee hakemus: https://www.omalaina.fi

OmaLaina.fi on Googlen hakuliikenteen mukaan se maan suosituin lainan kilpailuttaja. Se on suomalaisen yrityksen, LVS Brokers Oy:n pyörittämä palvelu, joka on ollut toiminnassa jo vuosikausia ja mainostettu on tv:ssä ja muualla mediassa kadunvarsimainontaa myöten. Luotettava on.

Eri rahoitusyhtiöitä ja pankkeja eli yhteistyökumppaneita on noin 30. Eli näistä sitten kuluttajalle etsitään se paras lainatarjous kun teet sinne yhden hakemuksen.

Hakea voi kuka tahansa, jolla on luottotiedot kunnossa. Hakijan taustat ja taloudellinen tilanne tosin määrittää sitä kuinka isoa lainaa saa ja millä hinnalla. Eli se 18-vuotias ei saa yhtä paljon tarjouksia kuin esimerkiksi se vakituisessa työssä käydä 30-vuotias.

Mutta, sen millaisia tarjouksia juuri itse saa, tietää vain tekemällä hakemuksen. Ja luonnollisesti mihinkään ei tarvitse vielä sitoutua tekemällä hakemuksen eli käy kokeilemassa:

Kilpailuta laina OmaLaina.fi:ssä!


2. Rahalaitos – toinen suosittu lainan kilpailutuspalvelu

Rahalaitos.fi pitää edelleen vuonna 2022 pintansa toisena suurena lainankilpailutussivustona.

Voit saada lainan heidän kauttaan, mikäli olet vähintään 20-vuotias, sinulla on vuodessa tuloja (palkka tai eläke) vähintään 7200 euroa, eikä sinulla ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä.

Yhteistyökumppaneina on noin 25 eri rahoitusyhtiötä ja pankkia, joista sitten etsitään sinulle se paras lainatarjous.

Palvelu on toiminut Suomessa jo vuodesta 2011 ja on täysin luotettavaksi havaittu. Sen taustalla on Rahalaitos Oy ja suomenkielinen asiakaspalvelu löytyy ja on tavoitettavissa chatitse, sähköpostitse ja puhelimitse. Käy kokeilemassa:

Tee lainahakemus Rahalaitos.fi:ssä!


3. Sortter.fi – lainojen kilpailutus 1000 – 60 000 €

 • lainan kilpailutus sortterLainaa: 1000 – 60 000 €
 • Takaisinmaksuaika 1-15 vuotta
 • Ikäraja:
 • Tee hakemus: Sortter.fi

Sortter.fi on suhteellisen uusi palvelu Suomessa, mutta mahtipontisen markkinoinnin myötä noussut jo yhdeksi suosituimmista lainanvertailijoista.

Homma toimii kokemusten mukaan sujuvasti. Sivusto on selkeä ja suoraviivainen. Itse lainatarjouksista näet kaikki yksityiskohtaiset tiedot lainan kuluista ja koroista eroteltuna sekä tietenkin se tärkein eli lainan kokonaiskustannus.

Käy kokeilemassa:

Kilpailuta laina Sortter.fi:ssä!


4. Lendo – helppo ja nopea lainojen kilpailutus

Lendo.fi:ssä on niinikään tyylikkään selkeä lainojen kilpailutus.

Se on pohjoismaalaisen mediajätin, Schibstedin, omistama palvelu. Yhteistyökumppaneina näitä samoja mitä yllä mainituissakin palveluissa. Lendossa myös hommat vaikuttavat kansalaisten kokemusten mukaan toimivan asiallisesti. Asiakaspalvelu löytyy suomeksi, mikäli tulee Lendon suuntaan interaktion kaipuuta.

Käy kokeilemassa: Lendo.fi


5. Zmarta.fi – vielä yksi hyvä lainan kilpailutus

 • paras lainan kilpailutus zmartaLainan määrä: 1000 – 60 000 €
 • Takaisinmaksuaika: 1-15 vuotta
 • Ikäraja: 20
 • Minimitulot hakijalle: 750 € / kk
 • Hae lainatarjouksesi: Zmarta.fi

Zmarta on vielä yksi hyvä paikka kilpailuttaa laina, jos et jo yllä olevista palveluista haluamaasi löytänyt. Tunnettu sivusto, joka ollut myöskin alalla jo vuosikausia.

Kilpailutettavana löytyy lainojen ja yrityslainojen lisäksi myös sähkösopimukset. Asiallinen palvelu.

Käy kokeilemassa millaisia lainatarjouksia saat: Zmarta.fi


5 yleistä vinkkiä ja kokemuksia lainan kilpailutukseen liittyen

Siinä siis tuli 5 tämän hetken suosituinta eli käytännössä parasta paikkaa suorittaa lainojen kilpailutus.

He ovat alansa isoimpia toimijoita ja täten ovat saaneet myös ne parhaat pankit ja yhteistyökumppanit. Ja täten he voivat löytää sinulle sen parhaimman lainatarjouksen.

1. Tee lainahakemus parissa eri paikassa, jolloin kilpailutat myös lainankilpailuttajat!

Vaikka yllä mainituilla lainan kilpailutussivustoilla olisi hyvin pitkälti samat yhteistyökumppanit, kannattaa silti suorittaa se lainojen kilpailutus ihan vertailun vuoksi parissa eri paikassa.

Näistä ei koskaan tiedä millaiset sopimukset lainanvertailijoilla on itse rahoitusyhtiön/pankin kanssa. Eli vertailemalla myös itse lainanvälittäjiä edesautat sitä mahdollisimman edullisen lainan löytymistä itsellesi.

2. Kysy myös omasta pankista lainaa

Haetko isoa lainaa, johon voit asettaa vakuudeksi esimerkiksi asunnon tai muuta omaisuutta? Tai, haluatko kilpailuttaa nykyisen asuntolainasi? Silloin kannattaa ottaa yhteys suoraan eri pankkeihin ja alkaa valmistelemaan dokumentteja ja tietoja omasta taloudellisesta tilanteesta. Esimerkiksi tästä Ylen artikkelista löytyy aika hyvä listaus siitä mitä tarvitaan, kun lähdetään kyselemään ja kilpailuttamaan asuntolainoja suoraan pankeista.

Mutta, nämä yllä mainitut netin lainapalvelut tarjoavat vakuudetonta lainaa – sen takia ne on niin helppo ja nopea hakea suoraan netistä. (Lue myös: Top-5 paikat, josta laina heti tilille)

3. Hae lainaa myös rinnakkaishakijan kanssa, jos mahdollista

Asutko puolisosi kanssa samassa taloudessa? Onko hänkin työssäkäyvä ihminen? Mikäli tupla-kyllä, silloin kannattaa hakea lainaa yhdessä hänen kanssaan.

Saatatte saada ensinnäkin isompaa lainaa (mikäli tavoitteena on saada iso laina) sekä toisekseen, saatatte saada sen lainan pienemmällä korolla kuin yksin hakiessa.

4. Missä paras lainan kilpailutus? Riippuu hakijasta:

Koska jokainen lainahakemus on henkilökohtainen, on vaikea sanoa varmuudella mikä on yleisesti ottaen se paras paikka saada lainaa. Kun lukee netistä kokemuksia lainan kilpailutuspalveluista, niin joistakin palveluista yksi ei ole saanut tarjouksia, mutta toisesta on saanut tarjouksia. Näistä on aina vaikea sanoa miksi joskus ei jostain paikasta saa montaa tarjousta.

Sen takia pitää yksinkertaisesti itse tehdä niitä hakemuksia ja todeta itse mistä saa sen parhaan hinnan.

5. ”Miksi en saa useita eri lainatarjouksia?”

Vaikka lainanvertailijoilla on usein 20-30 eri rahoitusyhtiötä ja pankkia listoillaan, josta sinulle haetaan tarjouksia, se ei tarkoita, että saisit yhtä monta tarjousta.

Jos 18-vuotias hakee 500 euron lainaa, on vain muutamia rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat noin pieniä lainoja ja noin nuorelle hakijalle. Lisäksi itse lainankilpailuttaja saattaa jättää välittämättä hakemustasi sellaisiin paikkoihin, joista he katsovat hakijan lainansaannin mahdottomaksi. Eli, jos ihmettelet, miksi saat vain muutaman tarjouksen, on siinä tavallaan tehty sinun puolestasi jo vähän ”karsintaa”.

Yhteenveto

Kun yrittää etsiä netin keskustelupalstoilta kokemuksia näistä lainankilpailuttajista viime vuosilta, 2021-2022, niin aika hiljaista siellä on.

Hiljaisuus on yleensä merkki siitä, että hommat toimivat hyvin.

Nämäkin palvelut ovat tavallaan vain välikäsiä eli lopullinen lainasopimushan syntyy sinun ja sen lainanmyöntäjän välille – ei lainankilpailuttajan eli esim. Omalainan välille.

Lisäksi internetin laina-ala on niin paljon rauhoittunut viime vuosien lakimuutosten myötä, että lainapalveluissa ei ole enää niin rajua koronkiskontaa. Kilpailu asiakkaista on kovaa ja lainojen hinnat kohtuullisia ja helposti ymmärrettävissä.

Eli, yhteenvetona vielä suositus kuinka toimia kun haluat kilpailuttaa lainan ja löytää mahdollisimman hyvän diilin itsellesi:

 1. Tee hakemus Omalaina.fi:ssä.

2. Vertailun vuoksi voi tehdä hakemukset Omalainan lisäksi esimerkiksi Rahalaitos.fi:ssä ja Sortter.fi:ssä.

3. Katso mistä saat parhaan tarjouksen ja nosta rahat sieltä.

Onko sinulla kokemuksia lainavertailijoista? Millä sivustolla on mielestäsi paras lainan kilpailutus? Kommentoi!

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here