matkalainaTarvitsetko lainaa matkaa varten?

Matkalaina taitaa olla yksi yleisimpiä lainatyyppejä nykyään, joten et ole aikeidesi kanssa yksin.

Netin lainapalveluista saa tarvittaessa lainaa heti tilille, mikäli reissu on juuri alkamassa.

Tai mikäli sinulla on 1-2 päivää aikaa odottaa ja vertailla lainatarjouksia, niin aina parempi.

Itse asiassa, jos olet jo reissussa, onnistuu lainan haku myös sieltä käsin – tarvitset periaatteessa vain verkkopankkitunnuksesi. Joissakin tapauksissa pitäisi olla myös palkkalaskelmat lähettää hakemuksen liitetiedostona, mutta ei aina.

Tässä siis Top-5 suosikkipaikkamme ottaa lainaa matkaa varten – kaiken ikäisille ja kaiken suuruisille matkaluottotarpeille:

1. Bank Norwegian – matkailijaystävällinen pankki (josta luottokortti ja/tai matkalaina)

matkalaina bank norwegian

BankNorwegian.fi on nimenomaan matkailijalle tehty pankki – onhan se osa itse Norwegian -lentoyhtiötä.

Bank Norwegianin matkalainan ominaisuudet:

 • Lainan määrä 1000 – 60 000 €
 • Takaisinmaksuaika 1 – 15 vuotta
 • Ikäraja 23
 • Hae lainatarjous: BankNorwegian.fi/Laina

Periaatteessa se on ihan vain yleinen laina – eivät he kysele rahojesi käyttötarkoitusta. Eli hait sitten matkaluottoa tai vaikka autolainaa, sillä ei ole niin väliä. Voit minimissään nostaa 1000 euroa ja siihen ottaa vaikka 1 vuoden maksuajan. Jos olet ottamassa isompaa lainaa (avo)puolison kanssa, kannattaa hakemuksessa ilmoittaa myös rinnakkaishakijan tiedot. Saatatte saada lainan halvemmalla.

Lisäksi Bank Norwegian tarjoaa varsin reissaajaystävällistä luottokorttia. Kyseessä on täysin vuosimaksuton Visa-kortti, johon saa luottorajaa jopa 10 000 euroon asti. Siinä on myös jatkuvasti voimassa oleva ilmainen matkavakuutus. Tässä tiivistys Bank Norwegian luottokortista:

 • Ikäraja 23
 • Hakemus kestää pari minuuttia
 • Kortti tulee postitse kotiisi n. 1-2 viikon sisällä hakemuksesta
 • Sisältää korotonta maksuaikaa ostoksille jopa 45 päivää (eräpäivä on aina seuraavan kuun 15. päivä)
 • Hakemus tapahtuu osoitteessa: BankNorwegian.fi/Luottokortti

Jos aikeissa on tehdä kalliihko matka, ja ottaa lainaa pidemmällä maksuajalla, käy ehdottomasti hakemassa BankNorwegianista lainatarjous. Jos puolestaan haet lyhytaikaisempaa lainaa, seuraava kohta on sinulle:


2. Suomilimiitin ilmainen matkalaina (lyhyellä maksuajalla) + jatkuvasti avoinna oleva matkaluotto

ilmainen matkalaina

Joissakin netin lainapalveluissa on täysin kuluton ja koroton ensilaina.

Eli avaat palveluun joustoluottotilin, jossa ensimmäinen nosto on täysin ilmainen. Otetaan esimerkkinä tämä Suomilimiitti.fi. Homma toimii varsin yksinkertaisesti:

 • Lainan määrä voi olla 10 – 2000 euron välillä
 • Ensimmäinen ilmainen nosto voi olla 10 – 1000 euroa (tosin usein tarjouksessa jopa 2000 euroon asti!)
 • Takaisinmaksuaika on 30-60 päivän välillä (riippuen mihin aikaan kuusta nostat rahan – eräpäivä on aina seuraavan kuun 30. päivä)

Eli jos nostaisit Suomilimiitistä 6. päivä kesäkuuta 1000 euroa, tulisi sinun maksaa 30.7. mennessä tasan sama 1000 euroa takaisin. Ja sillä selvä. Eli jos sinun juuri nyt pitäisi maksaa kallis matka, mutta tilipäivä on vasta tuonnempana, silloin tällainen Suomilimiitin kaltainen lyhytaikainen matkalaina on loistava valinta. Se on siis jatkuvasti avoinna oleva joustoluottotili (josta ei mene juoksevia kuluja ollenkaan, ellei lainaa ole nostettuna ja korollisella maksuajalla). Eli voit jo ennen reissua avata sen hätävaralta auki ja nostaa vasta sitten, kun ja jos sinulla tulee reissussa tarvetta lainarahalle.

Käy hakemassa ilmainen matkalaina: https://www.suomilimiitti.fi


3. Rahalaitos – kilpailuta matkalaina 20+ rahoitusyhtiössä yhdellä hakemuksella:

halvin matkaluotto

Oli haussa sitten matkalaina tai jokin muu käyttötarkoitus, lainojen kilpailutus kannattaa aina. Tällaisia palveluita on useita Suomessa, mutta tunnetuin taitaa olla Rahalaitos.fi.

Homma toimii siis näin:

1. Tee yksi lainahakemus Rahalaitos.fi:ssä (haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle)

2. Alat saamaan lainatarjouksia jopa minuuttien sisällä (usein kannattaa odottaa vuorokausi tai kaksi, jos on aikaa)

3. Jos näet jonkin sinua miellyttävän tarjouksen, voit nostaa rahat. Jos mikään ei miellytä, ei ole pakko nostaa mitään!

Näissäkään palveluissa ei tarvitse ilmoittaa lainan käyttötarkoitusta, eli se toimii myös matkaluottona. Ikäraja on 20 ja vuosituloja pitäisi olla vähintään 7200 euroa. Lainan määrä on vähintään 500 € ja enintään huikeat 70 000 €. Eli kannattaa toki hakea matkalainatarjous myös Rahalaitoksen kautta. Tosin muista, että siellä ei ole esimerkiksi Bank Norwegiania yhteistyökumppanina, eli se ei 100% varmuudella löydä sinulle sitä markkinoiden halvinta matkalainaa. Täten yleinen hyvä kikka on hakea lainatarjous niin Bank Norwegianista kuin myös Rahalaitoksen kautta vielä yksi iso nippu tarjouksia siihen päälle: https://www.rahalaitos.fi.


4. BigBank – 1000-3000 euron matkalaina, 3-5 vuoden maksuajalla

matkaluotto

BigBank on myös tunnettu, matkaluottoa tarjoava rahoitusyhtiö. BigBank matkalainan ominaisuudet tiivistetysti:

 • Lainan määrä 1000-3000 €
 • Takaisinmaksuaika: 36-60 kk (3-5 vuotta)
 • Hae lainaa: BigBank.fi

Vaihtoehtoisesti BigBankilta pitäisi tulla tarjous myös Rahalaitoksen kautta lainatarjousta pyytäessä. Jos ei, sitten vain erikseen hakemusta suoraan BigBankille.

BigBankilla on myös 60 päivän tyytyväisyystakuu lainalle (joka on melko harvinaista alalla) – niin varmoja he ovat asiakkaidensa tyytyväisyydestä palveluansa kohtaan.


5. Bondora – matkalaina myös 18 vuotta täyttäneille? (nopea lainapäätös!)

matkalaina

..ei sillä, ettäkö suosittelisimme 18-vuotiasta nuorta ottamaan matkaluottoa tai ylipäätään lainaa. Mutta mahdollista se on – esimerkiksi Bondora.fi:n kautta.

Mutta toki Bondorasta voi kuka tahansa hakea lainatarjouksen. Sen valtti on ensinnäkin NOPEUS. Se varmentaa taloudellisen tilanteesi ja maksukykysi automaattisesti Instantor-palvelua käyttäen. Eli kirjaudut sinne verkkopankkitunnuksillasi ja annat Bondoralle luvan nähdä pankkitilisi viimeisten kuukausien tilitapahtumat. Näiden avulla he voivat automaattisesti (ja nopeasti!) joko myöntää tai olla myöntämättä matkalainaa.

 • Ikäraja 18
 • Lainan määrä 500 – 10 000 €
 • Takaisinmaksuaika 3-60 kuukautta, eli jopa 5 vuoteen asti
 • Hae lainatarjous (pitäisi tulla 1 minuutissa!): Bondora.fi

Vinkit kun haussa on matkaluotto/matkalaina:

Vinkki #1: Pakettimatkat on usein mahdollista maksaa osamaksulla

Esimerkiksi Tjäreborg tarjoaa maksuvaihtoehdoksi ”Nettiluotto”-lainaa. Eli ostat matkan suoraan heidän nettisivuiltaan ja valitset haluamasi matkalainan määrän ja sopivat kuukausierät.

Tai Matkapörssi myy myös matkoja osamaksulla. Maksuajaksi voi valita 3 – 36 kuukauden väliltä. Tai jos ottaa laskulla, on siinä 14 päivää korotonta maksuaikaa.

Vinkki #2: Kilpailuta – hae tarjous ainakin parista eri paikasta

Jos se matkatoimistosi – oli se sitten Tjäreborg tai muu vastaava – tarjoaa sinulle osamaksumahdollisuutta, kannattaa siihen kylkeen vielä hakea lainatarjous jostain netin rahoituspalvelusta. Näissä osamaksujutuissa on ihmisillä usein tapana mennä mistä aita on matalin:

”no kun se nyt vaan oli helppoa ottaa suoraan sieltä Aurinkomatkoilta se osari..”

Jos edessäsi heiluteltaisiin 100 euron seteliä, niin saattaisi äkkiä ruveta kiinnostamaan sen kilpailevan lainatarjouksen hakeminen. Keskiverto suomalainen palkansaaja joutuu tekemään töitä sen pari päivää saadakseen satasen puhtaana käteen. Eli näe se vaiva ja hae myös kilpaileva matkalainatarjous.

Vinkki #3: Hyödynnä ilmaiset lainat

Kuten todettua, hyödynnä nuo ilmaiset lainat aina ensin, mikäli sinulla on tarvetta vain lyhytaikaiselle lainalle matkaa varten. Eli jos nyt pitäisi maksaa kallis matka, mutta tilipäivä häämöttää parin viikon päässä, niin hyödynnä ehdottomasti nuo markkinoiden ilmaiset lainat.

Vinkki #4: Avaa joustoluottotili, ja rahaa vasta reissussa, tarpeesi mukaan

Jos et ole varma siitä, kuinka paljon reissussa tulee kulumaan rahaa, tässä yksi vaihtoehto:

Avaa jokin joustoluottotili (esimerkiksi Suomilimiitti), josta ei mene juoksevia kuluja lainkaan, mikäli lainaa ei ole nostettuna. Sitten reissussa, jos näyttää, että tarvitset rahaa, sitten vasta käyt netistä Suomilimiitin nettisivuilta nostamassa itsellesi rahaa. Usein rahan voi nostaa myös tekstiviestillä. Raha siirtyy pankkitilillesi minuuteissa.

Vinkki #5: Kannattaako ottaa matkalaina? Mielipiteitä jakava asia:

Talousihmiset sanovat, että lainaa pitäisi ottaa vain sellaiseen hankintaan, joka kasvattaa arvoaan tai tuottaa sinulle lisää rahaa (esim. sijoitusasunto). Mutta pankit ja rahoitusyhtiöt mainostavat kilpaa kansalaisia ”toteuttamaan unelmia”, eli ottamaan rahaa lainaan esimerkiksi ulkomaan matkaa varten.

Toisaalta, matkailu avartaa muutakin kuin lompakkoa. Se voi ehdottomasti vaikuttaa positiivisesti kaikkeen elämässä – olipa sinulla päällä sitten ihmissuhdekriisiä tai ahdistava työpaikka – matkailu voi avata erinäisiä henkisiä lukkoja. Saat hetken irtioton sieltä oravanpyörästä ja saat mahdollisesti taas uutta ajatusta ja energiaa tuleviin koitoksiin. Tai ehkä juuri nyt se yleensä persaukinen kaverisi olisi rahoissansa lähdössä reissuun, mutta sinulla ei budjetti kestä. Yleensä kun suunnittelee matkaa kavereiden kanssa, jollakin ei ole rahaa, jollakin ei ole aikaa. Jotta se reissu voisi vihdoin toteutua, matkalaina voi olla pelastus.

Eli matkailu voidaan hyvinkin nähdä myös sijoituksena omaan onnellisuuteen ja hyvinvointiin.

Yhteenveto

Kun haetaan lainaa matkaa varten, kannattaa hakea lainatarjous parista eri paikasta. Kilpailuta lainasi esimerkiksi Rahalaitos.fi:ssä.

Tai jos selviää lyhyellä maksuajalla, eli seuraavan kuun loppuun mennessä, silloin kannattaa hyödyntää Suomilimiitin täysin ilmainen ensilaina: Suomilimiitti.fi.

Yleensä, kun lukijame hakevat lainaa pienellä korolla, päätyvät he Bank Norwegianiin. Eli käy myös sieltä hakemassa lainatarjous pois kuljeksimasta. Se on loistavan tehokkaasti toimiva pankki, joka on operoinut Suomessa jo vuosikausia. Eli hae vaikka molemmista – Rahalaitoksesta ja BN:stä ja valitse sitten paras tarjous päältä.

Millaisia kokemuksia matkalainoista? Kannattaako sellaisen ottaminen vai ei? Mistä löysit parhaan lainatarjouksen? Kommentoi jotain matkalainoihin liittyvää tuohon alapuolelle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here