Etua.fi kokemuksiaTässä artikkelissa Etua.fi kokemuksia ja ne tärkeimmät asiat, jotka sinun tarvitsee palvelusta tietää.

Eli, olet aikeissa nostaa lainaa, mutta haluat löytää mahdollisimman halvan lainan?

Haluat siis kilpailuttaa lainan. Hyvä. Lainan ottaminen on tietenkin syntiä, mutta siitä Hillomaisteri antaa sinulle synninpäästön, että haluat kilpailuttaa sen ja löytää itsellesi mahdollisimman halvan lainan.

Mutta, onko Etua.fi se paras lainan kilpailuttaja, vai löytyisikö markkinoilta jokin vielä parempi palvelu? Siihenkin selviää vastaus aivan tuota pikaa.

Tässä siis 7 osaan jaettu Etua.fi-tietopakettimme:

1. Näin etua.fi toimii

Etua.fi ei siis itse myönnä lainoja, vaan se toimii välikätenä, joka etsii juuri sinun asettamiesi ehtojen mukaisia lainatarjouksia. Näin se toimii:

  1. Tee lainahakemus tästä (vie muutaman minuutin)
  2. Jää odottamaan lainatarjouksia
  3. Jos näet mieluisan lainatarjouksen, voit hyväksyä lainan, allekirjoittaa sen sähköisesti ja pian rahat siirretään pankkitilillesi.

Usein virka-aikaan tehdessäsi hakemuksen, alat saamaan tarjouksia jo tunnin tai kahden sisällä. Jos ei ole aivan tuli takapuolen alla, kannattaa odottaa muutama päivä, että saat varmasti parhaan diilin.

2. Etua Oy – suomalainen yritys

etua.fi - suomalaista palveluaEtua.fi -palvelua pyörittää helsinkiläinen Etua Oy. Sillä on suomalaista työtä avainlippu, joka tarkoittaa sitä, että yrityksen palvelut on tuotettu Suomessa ja se työllistää ihmisiä maassamme. Eli talousasioitasi et tule ulkoistaneeksi jollekin hämäräperäiselle veroparatiisista operoivalle bisnekselle.

Se on toiminnassa jo vuodesta 2008 ja on tiettävästi ensimmäinen laatuaan oleva palvelu Suomessa.

Etua.fi:hin saa yhteyden puhelimitse ja sähköpostitse heidän asiakaspalvelunsa aukioloaikojen puitteissa, mikäli tarvitsee vinkkejä tai ohjeita hakemuksen tekemiseen, sopivimman lainan ottamiseen tai mahdollisten vanhojen lainojen yhdistämiseen.

3. Etua.fi:n yhteistyökumppanit

Lainan kilpailutus on mahdollista tehdä useammalla eri nettisivustolla. Etua.fi on siinä mielessä alan paras, että sillä on jopa ”ihan oikeita” pankkeja yhteistyökumppaneinaan, kuten Aktia ja Danske Bank:

Etua.fi yhteistyökumppanit

Eli yhdellä lainahakemuksella voit saada jopa parin kymmenen eri rahoitusyhtiön tarjouksen. Mutta, eräästä toisesta palvelusta löytyy vieläkin enemmän näitä yhteistyökumppaneita – paljastamme sen aivan tuota pikaa.

4. Näitä lainoja ja palveluja kilpailutetaan Etua.fi:ssä:

Etua.fi:ssä on tiettävästi Suomen laajin kattaus kilpailutettavia taloudellisia palveluja. Se sopii erityisesti sinulle, jos haet lainaa pitkällä maksuajalla (etkä vain lyhytaikaisia pikavippejä):

  1. Kulutusluotto – voit hakea Etua.fi:n kautta lainaa vähintään 500 € ja enintään 50 000 €
  2. Asuntolaina – voit hakea uutta asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaalin
  3. Yhdistelylaina – voit yhdistää vanhat kulutusluotot, luottokorttivelat ja osamaksusopimukset yhdeksi lainaksi (suositeltavaa, mikäli taloudenhoitosi on lähtenyt lapasesta)
  4. Yritysluotto – myös vasta aloittaneille yrityksille, alkaen 2000 €, enintään 100k€ (Lue myös: Top-5 paikat, josta yrityslainaa ilman vakuuksia)

PS. Jos haet lyhytaikaista lainaa (voit maksaa takaisin 14-60 päivän sisällä), hyödynnä listaamamme korottomat ensilainat!

5. Lainanhakijan vaatimukset

Etua.fi asettaa hakemuksen tekijöille seuraavanlaiset vaatimukset sen päätuotteen, eli kulutusluottojen kohdalla:

  • Ikää vähintään 18 vuotta
  • Säännölliset kuukausitulot
  • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Joillakin Etua.fi:n yhteistyökumppaneilla voi olla tiukemmat rajoitukset esimerkiksi iän suhteen. Eli jos 18-vuotias tai vaikkapa pienituloinen hakee lainaa, voi tarjousten määrä olla hyvinkin pieni.

6. Käyttäjien kokemuksia Etua.fi:stä?

Etua.fi:stä liikkuu netissä varsin neutraaleja kokemuksia. Yleensähän meidän ihmisten kohdalla juttu menee siten, että vain negatiivisista kokemuksista avaudutaan täällä netin keskustelupalstoilla, kuten Suomi24:ssä. Netissä näkyvät palautteet ovat yleensä melko neutraaleja ”homma toimi OK, ei valittamista”.

Jonkin verran negatiivista palautetta on tullut siitä, että palvelusta alkaa tulla sähköpostiin mainoksia lainoihin liittyen. Nämä pitää sitten erikseen keskeyttää, tai jos haluat pelata varman päälle, käytä sellaista sähköpostiosoitetta, johon kestää tulla mainoksia silloin tällöin.

7. Etua vs. muut vastaavat lainankilpailuttajat?

Viime vuosina nämä lainoja vertailevat palvelut ovat lisääntyneet kuin lestadiolaiset suviseuroilla …jossa ei tietenkään ole mitään väärää – juurihan siitä puhuttiin uutisissakin, että ikääntyvän kansamme pitäisi ruveta lapsentekotalkoisiin.

Pysytäänpä aiheessa:

Tämän hetken suosituimmat lainankilpailuttajat Suomessa ovat Rahalaitos, Lendo ja Omalaina.

Näistä suosittelisimme sinulle Omalaina.fi:tä – ihan siitä syystä, että siellä vaikuttaa olevan suurin määrä yhteistyökumppaneita (pankkeja ja muita rahoitusyhtiöitä), joiden joukosta sinulle etsitään se paras ja halvin laina.

Eli, jos haet Etua.fi:lle vielä parempaa ja kattavampaa vaihtoehtoa, käy tekemässä lainahakemus Omalaina.fi:ssä.

Yhteenveto

Lainojen vertailu kannattaa ehdottomasti:

Alalla on sen verran hintaeroja, että kun vain viitsii joitain minuutteja tai tunninkin asiaan käyttää, niin on mahdollista päästä aika hyvälle tuntipalkalle sen säästetyn rahan myötä.

Mutta, Etua.fi:ssä ei ole aivan kaikkia hyviä lainapalveluja mitä Suomen markkinoilta löytyy, esimerkiksi suosittu Bank Norwegian. Eli tähän loppuun suosituksemme kuinka toimia, jotta saat parhaan mahdollisen diilin:

Kyllä, parissa-kolmessa eri paikassa. Sitten vain katsot kummasta saat parhaan tarjouksen. Valitse paras ja hylkää toinen.

Entä joko sinulla on kokemuksia Etua.fi:stä? Laita kommenttia alle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here