norjalainen pankkiNetissä operoi tänä päivänä useampi norjalainen pankki, joka on avannut kuta kuinkin ”täyden palvelun” nettipankin Suomeen.

..eli niistä voit saada esimerkiksi:

  • lainaa alkaen 500 euroa, enintään jopa 60 000 euroa
  • säästötilin (jopa 0,8% talletuskorolla)
  • luottokortin (vuosimaksuttoman sellaisen)

Mutta mikä näistä Norjan pankeista on paras?

Tässä 4 suosituinta Suomessa operoivaa norjalaista pankkia + artikkelin lopulla vielä vinkkejä siihen miten näistä neljästä löytyy se halvin laina.

1. Bank Norwegian – suosituin norjalainen pankki Suomessa

lainaa norjasta

BankNorwegian.fi on ehdottomasti se suosituin ja tunnetuin norjalainen pankki Suomessa. Tämä tieto pohjautuu Googlen hakutilastoihin.

Tässä tiivistetysti sen tarjoamat palvelut suomalaisille asiakkaille:

Pikalainaa 1000 – 60000 €:

Voit nostaa lainaa ilman vakuuksia ja takaajia alkaen 1000 euroa ja maksimissaan jopa 60000 euroa. Mikäli sinulla on siinä verkkopankkitunnukset kätesi ulottuvilla ja viimeisimmät palkkalaskelmat, voit saada lainaa Bank Norwegianista todella nopeasti ja helposti.

He eivät sinänsä kysele sinulta mihin rahat tulevat, mutta yleisimpiä käyttötarpeita sille on havaintojemme mukaan esimerkiksi yhdistelylaina (kun yhdistät vanhoja korkeakorkoisia pikavippejä ja osamaksuja), autolaina, remonttilaina, matkalaina jne.

Voit tehdä hakemuksen heidän nettisivuillaan (toimii älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella), toimittaa tarvittavat liitteet (yleensä palkkalaskelma riittää) ja sitten saatkin pian lainatarjouksen, jonka voit joko hyväksyä (ja allekirjoittaa verkkopankkitunnuksillasi) tai hylätä ja jättää nostamatta, mikäli tarjous ei sinua miellytä.

Käy kokeilemassa millaisen tarjouksen saat, mikäli olet lainarahan tarpeessa: https://www.banknorwegian.fi/Laina

Säästötili: 

Avaamalla säästötilin Bank Norwegianissa, saat jo ensimmäisestä eurosta alkaen talletuksellesi 0,75% vuosikorkoa. Säästötilistä ei mene mitään juoksevia kuukausi- tai vuosimaksuja. Mikäli siis et viitsi makuuttaa säästöjäsi suomalaisella pankkitilillä nollakorolla – tai nykyään jopa negatiivisella sellaisella – voit siirtää rahasi tähän norjalaiseen pankkiin.

Bank Norwegian kuuluu Norjan talletussuojan piiriin, ja tätä kirjoittaessa se turvaa talletuksesi aina 2 miljoonaan Norjan kruunuun asti (joka näyttäisi tällä hetkellä olevan n. 208 000 euroa). Mikäli siis kävisi niin katastrofaalisesti, että pankki kaatuisi, saat rahasi viranomaisten kautta takaisin yleensä jopa 7 työpäivän sisällä. Lisätietoja aiheeseen liittyen löydät Norjan talletussuojaa ylläpitävän viranomaisen nettisivuilta (englanniksi tai norjaksi).

Luottokortti:

Bank Norwegian luottokortti on yksi Suomen suosituimpia luottokortteja – hyvin pitkälti siitä syystä, että se on täysin vuosimaksuton. Eli sen hallussapidosta ei mene juoksevia kuluja ollenkaan (ellet jätä tekemiäsi ostoksia luotolliselle maksuajalle). Muut tärkeimmät edut ja ominaisuudet:

  • ilmainen matkavakuutus
  • keräät Cash Points -pisteitä kaikista tällä kortilla tehdyistä ostoksista (joita voi käyttää Norwegian -lentojen ostamiseen)
  • Hae osoitteessa https://www.banknorwegian.fi/Luottokortti, niin kortti saapuu postitse kotiisi tyypillisesti n. 1-2 viikossa.

2. Komplett Bank – toinen suosittu palvelu ottaa lainaa Norjasta:

norjalainen pankki suomessa

KomplettBank.fi on arvioidemme mukaan Suomen toiseksi suosituin norjalainen pankki.

Se on tarjonnut jo muutaman vuoden ajan tuollaista 1000 – 50000 euron suuruista joustoluottoa/lainaa. Se on mahdollisesti jopa se markkinoiden halvin joustoluotto, ainakin jos hakee hieman isompaa ja pitkäaikaisempaa lainaa.

He mainostavat, että lainan takaisinmaksu on ”joustava”, eli lyhennät lainaa vain sen verran kuin ”jaksat”. Kannattaa toki muistaa, että eivät he tällaista joustavuutta huvikseen tarjoa. He tienaavat sitä enemmän mitä hitaammin maksat lainasi takaisin. Eli mikäli haluat pitää lainan kokonaiskustannukset kurissa, maksaa lainaa pois niin nopeasti kuin oma taloudellinen tilanteesi sallii. Toki joustavuus on hyvä olla olemassa, mikäli tulee sellaisia kuukausia, että tarvitset rahaa muuhunkin elämiseen.

Komplett Bankista saa tätä nykyä myös vuosimaksuttoman Mastercard-luottokortin. Eli ei mitään juoksevia kuluja (ellet jätä ostoksia korolliselle maksuajalle). Bonusta saat verkko-ostoksista 2% ja muista ostoksista 1% verran. Bonus tulee siis puhtaana rahana käytettäväksi luottokortillesi.

Tutustu Komplett Bankiin: https://www.komplettbank.fi

..tai lue lisää Komplett Bank kokemuksia!


3. Instabank – uusi norjalainen pankki

norjalaiset pankit lainaa

Instabank.fi on ajan hengen mukaan nimetty nettipankki Norjasta. Se on perustettu vasta pari vuotta sitten, mutta on noussut varsin suosituksi norjalaiseksi pankiksi myös Suomen markkinoilla. Tässä tiivistys heidän tarjonnasta:

Lainaa 500 – 50 000 euroa:

Jos toiveissa on löytää lainaa pienellä korolla, tarjoaa Instabank lainaa alkaen vain 500 euroa (siinä missä muilla norjalaisilla pankeilla minimisumma on 1000 euroa) ja maksimissaan jopa 50 000 euroa. Takaisinmaksu onnistuu joustavasti ja pisimmillään se voi isommissa lainoissa olla jopa 15 vuotta. Eli sopii lyhytaikaisempaan ”viihdelainaamiseen” kuin myös totisempien hankintojen tai ”unelmien” toteuttamiseen.

Säästötili (Suomen parhaalla talletuskorolla?):

Säästötiliä 0,8% talletuskorolla (100 000 euroon asti). Onko sinulla käteistä rahaa, jota et viitsi makuuttaa suomalaisen pankin korottomalla tilillä? Instabank tarjoaa säästötiliä suomalaisille asiakkaille 0,8% talletuskorolla. Eli 0,05 prosenttiyksikön verran ovat pistäneet paremmaksi suurimpaan kilpailijaansa, BN:ään verrattuna.

Turvallisuutta lisää se, että Instabank kuuluu Norjan talletussuojan piiriin ja suojaat talletuksesi aina 100 000 euroon asti.

Lue lisää: Instabank kokemuksia


4. Monobank – norjalainen pankki, josta lainaa 1000-50000 €

lainaa norjasta monobank

Monobank on Googlen hakutilastoja katsellessa suurinpiirtein yhtä suosittu kuin Instabank. Se on lähinnä lainapalvelu, josta saa lainaa jopa 50 000 euroon asti.

Korko ja kulut vaikuttavat olevan suurinpiirtein samalla tasolla yllä mainittujen pankkien kanssa. Mutta on silti vaikeaa laittaa näitä norjalaisia pankkeja mihinkään absoluuttiseen halpuus/kalleusjärjestykseen, koska lainan korot määräytyvät aina henkilökohtaisesti. Eli käy hakemassa lainatarjoukset vaikkapa useammasta paikasta tai jatka lukemista, niin tiedät kuinka saat kaikista norjalaisista pankeista lainatarjouksen vielä kätevämmin:

Bonus-vinkki: yksi kätevä tapa löytää se halvin laina Norjasta:

Lainojen kilpailutus on siis homman nimi:

Suomessa on muutamia (hyviä) palveluja, jossa voi suorittaa lainan kilpailutuksen ja niissä on usein mukana myös nämä norjalaiset pankit.

Suositus: Käy tekemässä lainahakemus Omalaina.fi:ssä.

Kyseinen sivusto hakee ja vertailee sinulle sitten jopa 30 eri rahoitusyhtiöstä lainatarjouksen. Niiden joukossa pitäisi olla kaikki 4 yllä mainittua norjalaista pankkia + siihen päälle vielä suomalaisten rahoituslaitosten tarjoukset. Voit sitten itse valita parhaan tarjouksen päältä ja hylätä muut. Tai jos et löydä yhtään mieluisaa tarjousta, sitten unohdat koko jutun. Omalainan (tai muidenkaan suosituimpien lainankilpailuttajien palvelu ei itsessään maksa mitään).

Yhteenveto

Norjalaiset pankit ovat tuoneet kaivattua kilpailua kotimaiseen pankkitarjontaan ja tullevat lisäämään suosiotaan vuonna 2020.

Syystä että, kun kotimainen vanhanaikainen pankki tarjoaa säästötiliä negatiivisella korolla, luottokortteja kalliilla kuukausimaksuilla ja kaupan päälle vielä v-ttuilevia pankkitätejä, niin siinä alkaa väkisinkin kuluttaja katselemaan myös muita vaihtoehtoja.

Jos lähdetään antamaan yksi voittajan pysti jollekin yllä mainitulle norjalaiselle pankille, niin kyllä se pitää ojentaa Bank Norwegianille. Siellä on vuosien kokemus suomalaisten asiakkaiden palvelusta ja sieltä löytyy niin lainaa, luottokorttia kuin säästötilikin.

Suuntaa siis sinne, jos et jaksa/kerkeä alkaa suorittamaan vertailua: BankNorwegian.fi

Mutta:

Jos haet lainaa Norjasta (tai mistä tahansa), ja haluat varmistua, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen, käy hakemassa lainatarjous Omalaina.fi:n kautta – se on tällä hetkellä se suosittelemamme lainankilpailuttaja Suomessa.

Millaisia kokemuksia norjalaisista pankeista? Hyviä vai huonoja? Kirjoita jotain aiheeseen liittyvää kommenttia tuohon alapuolelle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here