Bank Norwegian luottokortti kokemuksiaTässä artikkelissa Bank Norwegian luottokortti kokemuksia ja informaationtynkää sinulle, joka haluat hyvän ja monipuolisen luottokortin.

Bank Norwegian on pankki, joka operoi ainoastaan netissä. Tämän ansiosta sillä on mahdollisuuksia tarjota parempia tuotteita, paremmilla hinnoilla.

Siinä missä vanhat suomalaiset pankit yrittävät nyhtää palvelumaksuja milloin mistäkin, esimerkiksi tämä Norwegianin Visa-luottokortti on täysin maksuton (kunhan välttelee maksullisia ominaisuuksia).

Bank Norwegian Visa lyhyesti:

 • Ei kuukausi- tai vuosimaksuja!
 • Ilmainen, jatkuva matkavakuutus
 • Korotonta maksuaikaa ostoksille jopa 45 päivää
 • Jos tilaat nyt, kortti saapuu kotiisi n. viikossa
 • Hakemus tapahtuu parissa minuutissa
 • Hae: https://www.banknorwegian.fi/Luottokortti

1. Norwegian luottokortin vaatimukset?

Sinun pitää olla 23 vuotta täyttänyt, luottotiedot kunnossa sekä jonkinlaiset säännölliset tulot. Korttia voi hakea työtön tai opiskelijakin – lopullisessa päätöksessä vaikuttanee se kokonaiskuva taloudellisesta tilanteestasi.

Korttia voi hakea ihan parissa minuutissa heidän nettisivuiltaan ja päätöksen saa yleensä tunneissa.

 

2. Toimitusaika?

Hillomaisterin lähipiiriin kortti tuli eräänä maanantai-iltana tilattuna seuraavaksi maanantaiksi. Yleisesti ottaen netissä olevien keskustelujen mukaan toimitusaika on ollut noin 4-8 päivän välimaastossa.

Eli ketterästi toimii tämä norjalainen pankki, eivätkä hakemukset jää viikkotolkulla seisomaan sinne suomalaisten pankkitätien pöydille. 😉

 

3. Luoton määrä & korko

Se, kuinka paljon saat luottoa omalle kortillesi riippuu ihan hakijasta – tulot, aiemmat velat jne.

Netin keskusteluissa on arvuuteltu, että luottoraja asettuisi suurinpiirtein 10 % hakijan vuosittaisista bruttotuloista. Eli 30 000 vuosituloilla 3000 € luotto. Luottoa voi saada aina 10 000 euroon asti (todennäköisesti ajan myötä mikäli osoittautuu olevansa hyvä asiakas ja vakaa talous).

Luotto on täysin koroton jopa 45 päivään asti. Tarkoittaen sitä, että riippuu ihan siitä mihin aikaan kuukaudesta teet ostoksen.

Laskutus tapahtuu seuraavan kuun 15. päivänä, eli kun ostoksen tekee 1. päivä kuukaudesta, tällöin sitä korotonta maksuaikaa jää sen 45 päivää.

Jos ostoksen tekee kuun viimeinen päivä, silloin se pitää maksaa pois jo 15 päivän sisällä, ettei mene korolliselle ajalle.

Bank Norwegian Visa luottokortin korko on melko korkea:

norwegian luottokortti korko
Kuvakaappaus: banknorwegian.fi

Eli mikäli tarkoituksena ei ole maksaa luottokorttilaskua aina ajallaan pois, kannattanee katsoa matalemman korkotason omaavia luottokortteja.

 

4. Hinnasto (jos käyttää maksullisia ominaisuuksia)

Se tärkein – ainakin meille useimmille – on se, että tästä kortista ei mene juoksevia kuluja ollenkaan, mikäli vain ei anna ostosten mennä tuolle korolliselle maksuajalle.

Tässä muutamat tärkeimmät hinnat, jotka kannattaa tietää:

 • Paperilaskuista (mikäli haluaa niitä vastaanottaa postitse) menee 4 € / lasku (tämän voi kytkeä pois jo korttia hakiessa).
 • Valuutanvaihtokulu 1,75% (jos ostat eri valuuttaa käyttävästä verkkokaupasta tai nostat rahaa ei-euroa käyttävässä maassa)
 • Irtosanomismaksu 5 €

Esimerkki: mikäli Amerikan reissulla nostat automaatista 1000 dollaria, menisi siitä 17,50 dollaria Bank Norwegianille kuluja. Plus mahdollisesti sen amerikkalaisen pankin veloittama kulu.

 

5. Matkavakuutus vakiona!

Eli, koska Bank Norwegian on perustettu lentoyhtiön kylkeen, on heidän luottokorttinsa myös etenkin matkustaville ihmisille suunnattu. Täten yhtenä loistavana etuna on AIG:n tarjoama matkavakuutus.

Se on voimassa, kunhan vain maksat vähintään 50 % reissusi meno-paluu -kuljetuskustannuksista Bank Norwegianin luottokortilla.

Käytännössä: jos ostat lennot erikseen, vaikkapa menolippu hintaan 70 € (maksettuna esim. verkkopankkimaksuna) ja paluulippu hintaan 75 € maksaen Norwegian Visalla, on matkavakuutus tällöin voimassa.

Ei ole väliä onko kyseessä Norwegianin lento vai jonkin muun yhtiön kulkuväline – kunhan vain maksu on hoidettu heidän Visalla.

 

6. Muut edut (näin kertyvät CashPoints-pisteet)

Tämän kortin bonusjärjestelmään kuuluvat CashPoints-pisteet. Eli niillä voidaan maksaa sitten seuraavia tekemiäsi Norwegianin lentoja. Ne kertyvät näin:

Kun ostat Norwegian-lennon maksaen Bank Norwegian luottokortilla, kertyy tästä ostoksesta bonusta 5% (LowFare -lipputyypillä) ja jopa 20% (Flex-lipulla).

LowFare on se halvin lipputyyppi norjalaisella, eli kun ostat 100 € liput, jäisi siitä 5 € seuraavaa reissua varten säästöön.

Ja kun ostat mitä tahansa ostoksia, vaikka päivittäisiä ruokaostoksia ja nettiostoksia, kerrytät 1% bonusta.

Esimerkiksi jos kulutat kuukaudessa 400 euroa ruoka- ja nettiostoksiin, kertyy siitä 4 euroa bonusta = vuodessa 48 €. Parempi sekin kuin pankkitilin 0-korko ja kyllähän tuollakin yhden Euroopan lennon ostaa vuodessa.

 

7. Asiakaspalvelu (24/7 kortinkuoletuspuhelin!)

Bank Norwegianiin saa yhteyden suomeksi yhteydenottolomakkeella, puhelimella tai sähköpostitse:

bank norwegian visa asiakaspalvelu
Kuvakaappaus: banknorwegian.fi

Mikäli kortti menee hukkaan tai kun se pitää saada nopeasti kuoletettua, on yllä mainittu puhelinnumero auki 24/7/365. Toki kannattaa aina käydä katsomassa heidän nettisivuiltaan varmasti ajan tasalla olevat asiakaspalvelun yhteystiedot, ettei yllä olevaan kuvakaappaukseen ole tullut muutoksia.

 

Loppusanat

Mikäli etsit täysiveristä luottokorttia esimerkiksi nettiostoksiin, päivittäisiin ruokaostoksiin ja reissaamiseen, on Norwegianin Visa yksi markkinoiden parhaita vaihtoehtoja tällä hetkellä. Siinä missä paikallinen pankki riistää jopa useita euroja kuukaudessa pelkästä kortin hallussapidosta, tarjoaa Norwegian kortin täysin ilmaiseksi! Ei ollenkaan paha diili siis.

Eli, käy hakemassa omasi: banknorwegian.fi/luottokortti

Entä millaisia Bank Norwegian luottokortti kokemuksia sinulla on? Kommentoi alle.

11 KOMMENTIT

 1. Korjaus tuohon CashPoints bonuspisteiden kertymiseen.

  CashPoints pisteitä saa tosiaan 1% kaikista ostoksista. Ovela markkinoinifraasi tämä 😉 Huom. pisteitä, ei rahaa.

  100€ ostoksista saa 1 pisteen. Yksi CashPoint piste on arvoltaan 1 NOK (norjan kruunu) eli rahana vain n. 0,10€.

  100€ x 0,01 x 0,10 = 0,10€
  …eli 10 senttiä bonusta 100€ ostoksista.

  Kaikista ostoksista saa bonusta (siis rahan muodossa) vain yhden promillen, ei yhtä prosenttia.

  Kaava on siis:
  Ostokset x 0,001 = Cashpoints pisteet rahana

 2. Ostoksista saa pisteitä kyllä sen prosentin, ei promillea. Reilu 2,5v ollut kortti käytössä eikä ole valittamistaa.tänä aikana n. 3500 pistettä saanut kortilla eli lentoja maksettu reilun 350,- edestä pelkällä kortin käytöllä. Korkoja en ole maksanut senttiäkään. Hyvä kortti henkilölle jolla on raha-asiat hoidossa, kallis kortti henkilölle joka päästää korot juoksemaan..

 3. Jontsa on kyllä minusta oikeassa! Anteeksi, vanhojen asioiden kaivaminen. Jos ostoksista saa 1% (pisteitä!) ja niiden arvo on 0,1€ niin 100 eurosta saa normaalien ostosten jälkeen kymmenen senttiä rahallista arvoa, jonka voi käyttää vain Norwegianin lentolippuihin.

  Kannattaa siis keskittää kaikki ostokset Norskin kortille jos haluaa saada ilmaiset/alennusta lentolippujen hinnasta. Ihan mietinnän arvoinen etu tämä on jos matkustelee plus maksamalla yli 50% lipunhinnoista saa matkavakuutuksen (en ole vertaillut ehtoja).

 4. Ihmettelin kortin hankkimisen jälkeen, miten tililläni on niin paljon rahaa, vaikka e-lasku oli suoraveloituksessa. Pienen selvittelyn jälkeen asia selvisi. Jos haluat maksaa enemmän kuin minimilyhennyksen verran, voit itse muuttaa summaa maksamisen yhteydessä.
  No mutta kun en halua. Haluan vaan, kun lasku tulee, niin koko summa lähtee automaattisesti tililtä. Norwegian Bank huijaa asiakkaitaan saamalla korkoja, kun laskut menevät luottotilin puolelle. Monikaan ei sitä varmaan ole huomannut.Laitoin palautetta NB:llle.

  Tarjoamme luottokorttiemme sähköiseksi laskumuodoksi ainoastaan e-laskua. E-lasku toimii kaikissa verkkopankeissa. E-laskussa maksutiedot ovat valmiina, ja maksettavaksi summaksi on merkitty kunkin kuukauden minimilyhennys. Yhteenvedon kaikista tilitapahtumista näet klikkaamalla vastaanottamasi e-laskun auki verkkopankissasi. Samasta yhteenvetonäkymästä näet myös koko summan, jonka olet velkaa kortillesi. Jos haluat maksaa enemmän kuin minimilyhennyksen verran, voit itse muuttaa summaa maksamisen yhteydessä.

 5. ” Norwegian Bank huijaa asiakkaitaan saamalla korkoja, kun laskut menevät luottotilin puolelle. Monikaan ei sitä varmaan ole huomannut.”

  Itse asiassa samalla tavalla taitaa toimia ihan jokaisen luottokortin E-laskutus. Ainakin jokaisella kortilla mitä itse olen omistanut on aina tarvinnut muuttaa maksun summaa jos kaiken haluaa maksaa kerralla. Muutenhan tuo menisi hyvin hankalaksi kun ihan kaikki ei halua maksaa kaikkea kerralla…

  Se mitä en itse ainakaan löytänyt BN:n sivulta on kuinka kauan cash pointsit ovat voimassa? Voiko niitä kerryttää vuodesta toiseen vai nollautuuko saldo ellei niitä tule vaikka 12kk kuluessa käytettyä?

 6. Nyt on epäselvää keskustelua tässä. Koitetaanpa korjata. Nyt olen itse ihan uusi Norwegian Visan käyttäjä, joten en ole yhtään vielä varma miten tämä toimii. Mutta:

  Olen kyllä käyttänyt Nordean luottokorttia (Visa ja nykyään MasterCard) sekä myös Stockmannin Visaa ja S-Pankin Visaa (tai viimeistä en ole käyttänyt vuosiin, joten en ole varma siitä). Stockmannin kohdalla oli tämä mainittu huijausyritys, että vahingossa tulee maksaneeksi murto-osan luottokorttilaskusta, ja seuraavaksi tulee korkolasku. Sen sain korjattua. Saattoi olla esim. 10 € muutosmaksu tms., mutta sen jälkeen on tullut ”oikein” e-laskut ilman mitään ongelmia. Oikea summa, ei korkoja lainkaan. Nordean kohdalla en muista miten se alkoi, mutta oikea summa tulee e-laskuna, ei korkoja tai ongelmia.

  Ja sitten tuo CashPoints-laskenta. Tuli todella tyhmä olo, kun yritin saada selvyyden miten CP:t oikein lasketaan. Mutta kyllä kyllä kirjoittaja ”Valium” on ilmeisesti oikeassa ja ”Jontsa” väärässä. Jos ostat esim. 1000 € kameran Norwegian Visalla, niin se on ~10000 NOK, ja siitä saa 1 % eli 0,01*10000 eli 100 CP:itä eli 10 € (kun 1 CP = ~0,1 €). Jos taas laskee 1000 € * 0,01 = 10 CP:tä, niin siinä mennään metsään. CP:t ei lasketa euroista, vaan norjan kruunuista. Aivan ehdottomasti pitäisi selkesti lukea Norwegianin sivuilla, että ”1 % CashPoints-pisteitä ostoksistasi 10.000 euroon asti (kalenterivuosittain), ja CashPointseja saa 1 % verran NOK:eiksi konvertoidusta ostosummasta”.

  Kertokaa muuten, jos tiedätte/keksitte miten Norwegianin Visan laskut saa tulemaan automaattisesti oikealla summalla e-laskuina.

 7. Hyviä uutisia: Huomasin juuri, että verkkopankkiin on ilmestynyt mahdollisuus vaihtaa oletukseksi, että eräpäivänä maksuun menee automaattisesti koko luottosumma. Enää ei tarvitse olla tikkana vahtimassa, että vaihtaa summan itse ennen maksupäivää.

  En tiedä, kauanko Cashpointit ovat voimassa, mutta koska Norwegianin lentoyhtiön meno on vähän vaappuvaa ja tulevaisuus ehkä epävarma, käyttelen Cashpointseja pois aina kun mahdollista.
  .

 8. +1
  Juuri meinasin tulla kirjoittamaan, että Bank Norwegianin sivuilla näkyy nappi Luottokortti/Lasku/Muuta e-laskun laskutusasetuksia/Laskuta koko käytetty luotto.

  Ja Cashpointsit tosiaan ei taida ainakaan meille antaa mitään hyödyllistä, jos niitä hilloaa, joten aina seuraaviin lentoihin (tms.) vanhat Cashpointsit pois.

 9. Hain ja sain juuri tämän Norwegianin luottokortin. Olen pienituloinen ja yksin asuva eläkeläinen ja ilmoittamillani n. 18000 euron vuosituloilla luottorajakseni tuli jossain aiemmassa kommentissa mainittu 3000 euroa. Mukava yllätys! Toivotaan nyt, ettei itse pankki keikahda, kun Norwegianin lentoyhtiö on ainakin koronatilanteessa sukeltanut pahasti. Luottokortin onkin kyllä tarkoitus olla itselleni vain pahan päivän varalla – siksikin tosi hieno juttu, ettei siitä ole kiinteitä kuluja!

  Kiitos artikkelista, hyvin kiteytetty.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here