lainaa pienellä korollaJaa, että mistä lainaa pienellä korolla?

Se on hyvä ja fiksu kysymys.

Netin lainapalveluissa on nimittäin niin isoja hintaeroja, että Hillomaisterillakin meinaa välillä laatta lentää.

Yleensähän kulutusluotot ovat niitä kalleimpia lainoja, mutta sitten kun haetaan lainaa pitkällä maksuajalla, on korot mahdollista saada erittäinkin alhaisiksi.

Tänä päivänä nämä alla mainitut lainaajat ovat erittäin suosittuja esimerkiksi lainojen yhdistämiseen (maksat aiemmat kulutusluotot ja vipit pois), matkusteluun, remonttiin, autolainaksi tai muuhun isompaan hankintaan.

Tässä siis Suomen suosituimmat ja parhaat paikat ottaa lainaa pienellä korolla (korkohan määräytyy aina henkilökohtaisesti hakijan mukaan, eli se edullisin laina löytyy ihan vain hakemalla useampi tarjous).

[PS. Artikkelin lopussa vielä 5 vinkkiä varmistaa itsellesi mahdollisimman matalakorkoinen laina]

1. BankNorwegian.fi – suomalaisten ja lukijoidemme kestosuosikki ottaa lainaa pienellä korolla:

Bank Norwegian on loistava paikka ottaa matalakorkoinen laina. Se on ehdottomasti lukijoidemme suosikkipaikka nostaa lainaa joko ihan perus elämän menoihin tai sitten isompiin hankintoihin. Myös Bank Norwegianin luottokortti on erittäin suosittu paljon matkustavien keskuudessa (kyllä, se saman niminen lentoyhtiö kuuluu samaan konserniin Bank Norwegianin kanssa).

Teet hakemuksen kokonaan netissä ja jäät odottelemaan lainatarjousta. Jos tarjous miellyttää, sitten vain toimitat palkkalaskelman (tai muut liitteet, mikäli niitä pyytävät) allekirjoitat lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillasi ja pian rahat saapuvat tilillesi.

Jos aiot hakea lainatarjouksen vain yhdestä paikasta, hae se norjalaisesta. Vahva suositus.

 

2. Ferratum Prime-laina – matalakorkoinen laina (hyvällä asiakaspalvelulla)

Ferratum on iso ja tunnettu rahoitusyhtiö, jossa on pääasiassa kahta eri lainatuotetta:

  • Ferratum Joustava, joka on joustoluotto (ei niin matalakorkoinen ja tarkoitettu lähinnä lyhytaikaisiin lainoihin)
  • Prime-laina, joka puolestaan on suunnattu isompiin, pitkäaikaisempiin ja halvempiin lainoihin.

Eli tutustu Primeen ja käy hakemassa lainatarjous sieltä (mikäli siis etsit tuollaista vähintään 3 kiloeuron lainaa ilman vakuuksia ja takaajia).

Lisäksi Ferratum keskittyy oikeasti asiakkaidensa tyytyväisyyteen ja siihen, että sinä et joudu taloudellisiin ongelmiin. Heidän asiakaspalvelunsa on auki 24/7 eli mikäli näyttää, että kohtaat esimerkiksi lainan takaisinmaksussa ongelmia, ota yhteyttä sinne. Siellä on myös maksuton asiakaspalveupuhelinnumero, eli he eivät piiloudu pelkkien yhteydenottolomakkeiden taakse.

Vahva suositus myöskin Ferratumille.

 

3. Instabank – uusi & mielenkiintoinen nettipankki, josta pienikorkoista lainaa

  • hae lainaa pienellä korollaLainan määrä: 500 – 50 000 €
  • Laina-aika: 0-15 vuotta
  • Hae lainatarjous: https://instabank.fi

Instabank on nimestään huolimatta täysin vakavasti otettava nettipankki. Ok, Hillomaisteri-nimen omaavan talousblogin kannattaisi varmaan olla ihan hiljaa. Joka tapauksessa, Instabank on melko uusi palvelu Suomessa, josta saa lainaa ilman vakuuksia ja takaajia – ja havaintojemme mukaan melko pienellä korolla.

Kun lukee ensimmäisiä Instabank kokemuksia netin keskustelupalstoilta, vaikuttaa kyseessä olevan varsin lupaava palvelu. He keskittyvät nimensä mukaisesti nopeuteen, eli lainapäätökset he lupaavat jopa samantien tehtyäsi hakemuksen!

Kyseessä on myöskin norjalainen nettipankki ja he vaikuttavat laittavan varsin hyvin kampoihin isolle Bank Norwegianille. Pienempi koira tai mieshän joutuu aina räksyttämään hieman kovempaa pärjätäkseen elämässä – ehkä myös näillä pienemmillä nettipankeilla on lievää Napoleonin syndroomaa ja he joutuvat tarjoamaan lainaa pienemmällä korolla kuin isot kilpailijansa. Käy siis hyödyntämässä tämä ja hakemassa lainatarjous.

 

4. BigBank – matalakorkoista lainaa tyytyväisyystakuulla

BigBank on operoinut Suomessa jo vuodesta 2009. Alunperin se ponnistaa Virosta, mutta toimii tänä päivänä jo useammassa Euroopan maassa. Eli asioita tehdään selkeästi oikein Bigbankin konttorilla – tästä ovat todisteena tuhannet – ilmeisestikin – tyytyväiset asiakkaat.

Tyytyväisyydestä puheen ollen:

He tarjoavat lainalleen jopa 60 päivän tyytyväisyystakuun. Normaalisti kuluttajalaissa on määrätty 14 vuorokauden peruutusoikeus lainoille, eli Bigbank on antanut tälle varsin muhkean pidennyksen. Eli mikäli et ole tyytyväinen palveluun tai et tarvitse lainaa enää, on se mahdollista peruuttaa ilman, että tulet maksaneeksi lainasta ollenkaan kuluja.

 

5. Rahalaitos – kilpailuttaa useamman palvelun ja etsii sinulle lainaa pienellä korolla

Lainojenkilpailutuspalvelut ovat yleistyneet viime vuosina. Heistä yksi tunnetuimpia on Rahalaitos ja he auttavat sinua löytämään pienikorkoista lainaa:

Homma toimii siis siten, että teet yhden hakemuksen Rahalaitoksen sivuilla ja he sitten hakevat puolestasi lainatarjoukset useammasta eri paikasta.

Kuulostaa kätevältä, eikö?

Sitä se usein onkin, mutta se ei tarkoita, että saisit 100% varmasti markkinoiden pienimmän koron lainallesi. Heillä ei ole kaikkia lainapalveluita listoillaan. Lisäksi joitakin ihmisiä häiritsee se, että henkilökohtaiset tietosi lähetellään ympäriinsä, useampaan eri yritykseen. Lisäksi esimerkiksi Bigbankin 60 päivän tyytyväisyystakuu ei ole voimassa, mikäli laina on alunperin haettu tällaisen lainanvälittäjän kautta.

Mutta, jos edellä mainitut seikat eivät häiritse, käy toki hakemassa lainatarjous myös esimerkiksi Rahalaitoksesta.

 

5 pikavinkkiä, kun tavoitteena on mahdollisimman matalakorkoinen laina vuonna 2019:

Tässä muutamia vinkkejä, muistutuksia ja ajatuksia, kun olet hakemassa lainaa ja kun haluat (luonnollisesti) maksaa mahdollisimman vähän korkoja:

1. Hae yhteishakijan kanssa?

Onko sinulla avo- tai aviopuoliso, jonka kanssa voisit hakea lainaa? Mikäli kyllä, kannattaa ilmoittaa hakemuksessa rinnakkaishakija. Tällöin voit:

a) korottaa mahdollisuuksiasi ylipäätään saada lainahakemuksesi hyväksytyksi

b) saada pienemmän koron lainallesi

Eli pariskunnat – hyödyntäkää tämä.

2. Kysy myös omasta pankista

Jos olet hakemassa isompaa ja mahdollisimman pienikorkoista lainaa, ehkä jopa asuntolainaa, silloin kannattaa puhua oman pankin kanssa.

Tosin, nykyään nämä pankkilainat taitavat olla hieman vaikeita saada. Lisäksi vanhat pankit ovat niin vanhoihin kaavoihin kangistuneita, ettei sinne viitsi edes soitella. Ja onko niitä konttoreitakaan enää olemassa? No, asuntolainaa hakevien kannattaa toki käydä myös pankit läpi.

3. Kysy läheiseltä lainaa vielä pienemmällä korolla

Niin, kehtaako sitä nyt vanhemmilta enää rahaa kysyä?

Jos on pokkaa, niin myy ideasi heille näin:

”Lainapalvelusta saisin 10000 € lainaa ja siitä pitäisi maksaa takaisin 14213 euroa 5 vuoden aikana. Jos sinä, rakas äitini, lainaisit minulle 10000 € 5 vuodeksi, niin maksaisin takaisin 13000 €. Miten olis?”

Jos heillä on hyvä ja vakaa taloudellinen tilanne, tuollainen 3000 € tuotto 5 vuodessa 10000 eurolle on melko loistava diili myös hänelle (jos rahat muuten makaavat 0%-korkoisella pankkitilillä. Win-win. Mutta, älä kuse tätä juttua – tässä on luottamuksesi ja selkärankasi todellisessa testissä. Ole mies tai nainen (tai jotain siltä väliltä) ja hoida maksut täsmälleen silloin kun olet luvannutkin.

4. Hyödynnä myös ilmaiset lainat

..mikäli siis tarvitset rahaa lainaksi vain noin yhdeksi kuukaudeksi kuukaudeksi.

Lainamarkkinoilla on muutamia palveluita, jotka tarjoavat uusille asiakkaille ”sisäänheittohoukuttimena” ilmaista ensimmäistä lainaa. Tyypillisesti nämä voivat olla suuruudeltaan maksimissaan 1000 – 2000 euroa ja ne pitää maksaa takaisin yleensä noin 30 päivän sisällä.

Jos näillä pystyt hoitamaan tämän hetkisen lainatarpeesi, katso listaamamme Top 5 ilmaiset ensilainat!

5. Tiedä aina lainan kokonaiskustannukset

Silloin tällöin saa lukea netin keskustelupalstoilta, kun ihmiset ovat ottaneet netistä lainaa tietämättä sen todellisia kustannuksia.

Eli he ovat ottaneet vaikkapa 2000 euron lainan tietäen vain, että lainan lyhennys on esimerkiksi 95 € kuukaudessa (tietämättä koko lainajakson pituutta).

”Oho, vaan 95 euroa kuussa, sen täytyy olla halpa!”

Ei näin. Haluat aina tietää lainan todelliset kustannukset, eli kokonaiskustannus JA kuinka kauan tulet maksamaan sitä takaisin.

Yhteenveto

Lainapalveluita on hieman hankala laittaa mihinkään absoluuttiseen järjestykseen siitä, mikä on se edullisin.

Tämä lähinnä siitä johtuen, että lainahakemus on aina henkilökohtainen ja korko määräytyy hakijan mukaan.

Mutta, lainatarjouksen voi hakea ilman, että sitoutuu vielä mihinkään. Vasta siinä vaiheessa, kun saat tarkan hinnan lainallesi, voit joko hyväksyä tai hylätä sen. Jos hyväksyt, niin rahat lähtevät usein samantien maksuun ja näkyvät joskus jopa samana päivänä tililläsi.

Eli käy hakemassa tarjoukset pois, valitse paras päältä ja laita muut hylkyyn.

Millaisia kokemuksia sinulla on? Saako netistä lainaa pienellä korolla vai ei? Kommentoi alle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here