Komplett Bank kokemuksiaTässä Komplett Bank kokemuksia ja tietoutta sinulle, joka haet kohtuullisella korolla varustettua lainaa.

Norjalaiset tekivät sen taas.

Ensin tuli Bank Norwegian Suomen markkinoille, ja nyt myös Komplett Bank.

Kyseessä on pelkästään netissä toimiva pankki, joka tarjoaa 1000 – 50 000 € suuruista joustoluottoa. Se asettuu kuta kuinkin tavallisten suomalaisten pankkien sekä kiskurikorkoisten kulutusluottoyhtiöiden välimaastoon – ainakin mitä tulee lainan korkojen suuruuteen. Täten se on loistava paikka ottaa pikalainaa pitkällä maksuajalla ilman, että joutuu henkilökohtaiseen konkurssiin.

Tässä 5 kohtaan jaettu tietopaketti tästä nettipankista:

1. Onko Komplett Bank luotettava? Analyysimme:

Komplett on Norjassa erittäin tunnettu yhtiö, joka pyörittää lukuisia verkkokauppoja ja -palveluja ympäri Pohjoismaita.

Komplett Bank Suomi
Komplett Groupin brändejä

Mutta pankkitoiminta on heillekin suhteellisen uutta. Norjassa Komplett Bank aloitti vuonna 2014 ja Suomeen toiminta laajentui vasta 2017 alkupuolella. Näin vuonna 2019, Komplett on jo vakiinnuttanut asemansa Suomen lainamarkkinoilla.

Pankki on rekisteröity Norjaan, ja se harjoittaa rajan yli tapahtuvaa toimintaa Suomessa. Tästä huolimatta, se noudattaa Suomen kuluttajasuojalain määräyksiä ja palvelu on muutenkin täysin optimoitu suomalaisille asiakkaille. Komplett Bankilla on pelkkä postilokero-osoite Suomessa, mutta asiakaspalvelu kyllä toimii puhelimitse ja sähköpostitse.

Eli kyllä, ihan legitiimi ja luotettava yhtiö on kyseessä.

Hae lainatarjous KomplettBank.fi:stä!

2. Komplett Bank lainat: 1000 – 50 000 €

Komplett Bankista voi siis hakea joustoluottoa haluamalleen summalle väliltä 1000 – 50 000 euroa. Kun ja jos luotto myönnetään esimerkiksi 10 000 eurolle, voit nostaa sieltä halutessasi vaikka 7000 € ulos, jolloin korkoa alkaa kertymään vain tälle summalle.

Lainaan liittyvä hinnasto näyttää tältä (tätä kirjoittaessa vuoden 2019 alussa):

 • Avausmaksu 45 € – 195 € – riippuu kuinka iso luotto avataan
 • Nimelliskorko 4,9 – 19,99 % – riippuu Komplett Bankin tekemästä kokonaisarviosta hakijan suhteen
 • Nostopalkkio 0 €
 • Vuosimaksu 0 €
 • Sähköpostilasku 0 €
 • Tilinhoitopalkkio 5 € / kk
 • Maksumuistutus  5 €
 • Paperilasku 5 € (ei ole pakko ottaa)
 • Lainasopimukseen tehtävät muutokset 45 €

Eli kun päätät avata esimerkiksi 10 000 euron luoton, menee siitä avausmaksu 45-195 €. Kun luotto on auki, voit nostaa sieltä esimerkiksi 7000 euroa ja myöhemmin tarvittaessa 3000. Näistä nostoista ei siis mene kuluja (nostopalkkio 0€).

Korko määräytyy riippuen lainattavasta summasta ja hakijan henkilökohtaisesta taloudellisesta tilanteesta. Nimelliskorko on kuitenkin minimissään vain 4,9 % ja maksimissaan 19,9 %.

Jos taloudellinen tilanteesi on jonakin kuukautena heikko, sinun ei tarvitse lyhentää lainaa muuta kuin kertyneen koron verran. Komplett Bank itse kuvailee takaisinmaksua näin:

”ei määriteltyä laina-aikaa – voit maksaa takaisin milloin vain”

Kuulostaa toki mukavan joustavalta, mutta persnettoahan se sinulle tarkoittaa, mikäli viivyttelet lainan takaisinmaksun suhteen. Eli mikäli talous kestää, kannattaa lainaa lyhentää niin nopeasti kuin mahdollista.

Lue myös: Koroton ja kuluton ensilaina? Top-5 ilmaislainat!

komplett bank luottokorttiKomplett Bank tarjoaa tätä nykyä myös Mastercard-luottokorttia asiakkailleen. Se on hieman samanlainen kuin kilpaileva Bank Norwegianin luottokortti; siinä ei ole vuosimaksua lainkaan sekä kerrytät bonuksia jokaisesta ostoksesta.

 

3. Vaatimukset lainan saamiselle

Komplett Bankista saa lainaa ilman vakuuksia, eli hakeminen on suoraviivaisempaa kuin esimerkiksi perinteisestä pankista. Tässä tiivistetysti lainan hakemisen vaatimukset:

 • Vähintään 23-vuotias
 • Säännölliset tulot
 • Puhtaat luottotiedot
 • Asunut Suomessa vähintään viimeiset 36 kuukautta

 

4. Lainan hakeminen – aikataulu & tarvittavat liitteet

Lainan hakeminen tapahtuu netissä ja kuta kuinkin näin:

 1. Tee hakemus Komplettbank.fi:ssä
 2. Saat lainatarjouksen (joka ei ole vielä sitova)
 3. Mikäli haluat ottaa lainan vastaan, voit allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti (saatat joutua toimittamaan tiettyjä dokumentteja, jotta Komplett voi olla varmempi maksukyvystäsi)
 4. Vastaanota rahat pankkitilillesi

Rahan saaminen tilille ei ole yleensä aivan yhtä nopeaa kuin tavallisten kulutusluottoja tarjoavien yhtiöiden kohdalla, vaan Komplett Bankissa käsittelyyn ja rahojen siirtoon voi mennä muutama päivä.

Jos sinulla on kiire, katso listaamamme palvelut, josta saa lainaa heti tilille!

 

5. Komplett Bank kokemuksia meiltä ja Norjasta

Normaalisti Hillomaisteri joutuu ottamaan muutaman alkoholipitoisen virvokkeen ymmärtääkseen norjaa, mutta tällä kertaa avuksi saapui Googlen kääntäjä. Tutkimme hieman norjalaisia keskustelupalstoja, että mitä siellä tästä pankista sanotaan. Pääasiassa jäi mieleen se, että hommat kyllä toimivat tehokkaasti, mutta asiakaspalvelua moitittiin jossain määrin (itse asiassa niin Norjassa kuin Suomessakin).

Esimerkiksi Suomi24 ja kaksplus.fi -keskustelupalstoilla molemmissa oli hieman sen suuntaista kommenttia, että kommunikointi Komplett Bankissa ei ole aivan selkeää ja nopeaa. Nämä viestit olivat lähinnä kevättalvelta, joten voi olla, että siellä on Suomen osaston työntekijät olleet ylikuormitettuna ja muuten vain alkukankeutta juuri julkaistun pankkipalvelun kanssa.

Eräs kirjoittelija oli puolestaan ottamassa isompaa lainaa Komplett Bankista, jolla sitten maksaa pois vanhat pikavippi- ja kulutusluottovelkansa. Eli mikäli sinulla on lainoja pystyssä sinne sun tänne, kannattaa harkita yhdistävänsä lainat tällaiseksi yhdeksi, kohtalaisen matalakorkoiseksi lainaksi.

Jos sinulla on kokemuksia Komplett Bankin asiakaspalvelusta tai mistä tahansa muusta tähän pankkiin liittyen, laita kommenttia alapuolelle.

 

Yhteenveto + pari vaihtoehtoa Komplett Bankille:

Komplett Bank on lyhyesti sanottuna loistava paikka ottaa lainaa ilman vakuuksia ja muuta byrokraattista kädenvääntöä.

Vaikka Komplettin korko on varsin siedettävä verrattuna kulutusluottoyhtiöihin, kyllä hekin osaavat omansa ottaa. Ja vaikka lainaa mainostetaan siten, että lainan voi maksaa takaisin silloin kun siltä tuntuu, muista, että ei Komplett Bank mikään hyväntekeväisyysorganisaatio ole. He tienaavat sinulla sitä enemmän rahaa, mitä hitaammin maksat lainasi takaisin. Eli älä viivyttele turhaan takaisinmaksun kanssa, niin säästät rahaa.

Jos haluat vielä varmistaa, että saat hyvän hintaisen lainan, tee näin:

 1. Hae lainatarjous KomplettBank.fi:ssä
 2. Hae toinen lainatarjous BankNorwegian.fi:stä

Katso kummasta saat paremman tarjouksen ja sen jälkeen vain valitset parhaan päältä ja unohdat toisen. Pelkkä hakemuksen tekeminen ei sitouta sinua vielä mihinkään.

Joko sinulla on kokemuksia Komplett Bankista? Miten hakuprosessi sujui? Nostitko lainan vai saitko paremman tarjouksen muualta? Kirjoita kommentti tuohon alapuolelle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here