joustoluotto kokemuksiaTässä tulee Hillomaisterin joustoluotto kokemuksia ja tiukkaakin tiukempi tietopaketti näistä kätevistä (mutta vaarallisista) pikalainoista.

On nimittäin muutamia asioita, joita sinun kannattaa tietää, kun harkitset ottavasi netistä lainaa.

Tässä 5 asiaa joustoluotoista ja apua siihen, jotta löydät juuri itsellesi sopivan luottotilin:

1. Joustoluotto toimii näin:

Joustoluotto on vähän kuin luottokortti. Se on jatkuvasti avoinna oleva tili, valmiina lainaamaan sinulle rahaa.

Teet hakemuksen yhden kerran, jolloin luottotietosi ja maksukykysi arvioidaan. Jos ja kun sinulle myönnetään joustoluottotili, voit sen jälkeen joustavasti nostaa sieltä aina lisää rahaa luottorajasi puitteissa.

Tyypillisesti joustoluottotilit sallivat sinulla olevan maksimissaan n. 2000 euroa nostettuna. Tosin joissakin palveluissa, summat voivat olla jopa kymmeniä tuhansia euroja (esim. Komplett Bank).

2. Hyödynnä joustoluottotilien ilmaiset ensinostot

Tänä päivänä monessa joustoluottopalvelussa on ns. sisäänheittotuotteena täysin koroton ensilaina.

Otetaan esimerkkinä Suomilimiitti.fi (jossa on ehkäpä se markkinoiden paras tarjous uusille asiakkaille):

Avaat sinne joustoluottotilin (joka ei maksa mitään). Luottoraja on tyypillisesti sen 2000 euroa. Siinä samalla teet ensimmäisen noston suuruudeltaan 10 – 1000 euroa. Maksat sen takaisin seuraavan kuun loppuun mennessä takaisin, niin et joudu maksamaan mitään ekstraa.

Eli esimerkiksi:

Nostat kesäkuun 6. päivänä 1000 euroa. Maksat heinäkuun 30. päivänä 1000 euroa takaisin Suomilimiittiin ja sillä selvä. Sait juuri 54 päiväksi 1000 euroa lainaan täysin ilmaiseksi. Takaisinmaksuaika siis on 30-60 päivän välillä – riippuen mihin aikaan kuukaudesta nostat sen.

Jos et käytä joustoluottotiliä tämän jälkeen, ei sinulle koidu muita kuluja. Nostit 1000 euroa, maksoit takaisin tasan 1000 euroa. Thät’s it. Seuraavista nostoista, esimerkiksi tässä Suomilimiitin tapauksessa, menee 15% nostokulu + sitten korko alkaa juoksemaan mikäli valitset osamaksun seuraavan eräpäivän koittaessa.

Esimerkki:

Nostat heinäkuun 14. päivä 200 euroa, menee siitä 15% nostokulu. Tällöin takaisinmaksettava summa elokuun 30. päivänä on 230 euroa. Jos et maksa elokuun loppuun mennessä, sitten nostetulle summalle alkaa kertymään 8,9% kuukausikorkoa.

3. Tällaiseen lainaamiseen joustoluottotilit sopivat:

Monissa joustoluottopalveluissa on melko korkeat korot, mikäli lainaa ei maksa nopeasti takaisin. Aika on rahaa.

Täten ne usein sopivat tilanteisiin, jossa tarvitset lainaa HETI tilille mutta pystyt maksamaan sen pian takaisin. Esimerkiksi sinulla on usein rahat loppu ennen tilipäivää? Silloin joustoluotto on kätevä olla olemassa, koska sieltä saat nopeasti rahat käyttöösi.

Esimerkiksi Suomilimiitissä jos nostat 100 euroa ja maksat sen takaisin seuraavaan eräpäivään mennessä, tulet maksaneeksi 15% nostokulun ansiosta takaisin 115 euroa.

Joustoluottotileistä ei (yleensä) mene mitään juoksevia kuluja, mikäli sinulla ei ole lainaa nostettuna.

4. Joustoluotto kokemuksia netin keskustelupalstoilta

Olemme tutkineet netin keskustelupalstoja ihmisten kokemuksia joustoluotoista. Tyypillisiä virheitä, mitä ihmiset tekevät ovat seuraavat (eli älä sinä mene toistamaan näitä virheitä):

Jos laskua ei kuulu, älä jätä laskua maksamatta. Jotkut ihmiset olivat tehneet näin ja sitten yllättyneet, kun myöhästymisestä oli tullut viivästysmaksut. Ole aina ajan tasalla paljonko sinulla on rahaa nostettuna ja milloin lyhennysten eräpäivät ovat. Ole aina tilanteen herra/rouva.

Ole myös aina tietoinen lainan todellisista kustannuksista. Joskus ihmiset tietävät vain takaisinmaksettavan kuukausierän. ”Lyhennän tässä lainaani 75 eurolla kuussa, emmää oikein tiijä millon se on kokonaan maksettu takaisin”. Sitten taas yllätytään, että ”eihän tää takaisinmaksu ole edennyt mihinkään!”. Kannattaa aina olla selkeä suunnitelma (ainakin omassa päässään), milloin mikäkin rahanosto on takaisin maksettuna.

Lue lisää (Suomen suosituimmista joustoluotoista):

5. Harkitse myös pitkäaikaista, kertaluontoista lainaa:

Joustoluottotili saattaa siis kannustaa nostamaan myös ”turhia” lainoja, koska raha on niin helposti saatavilla. Mutta mikäli sinulla on jokin hankinta, johon tarvitset vain yhden kerran, yhden ison könttäsumman, silloin kannattanee välttää joustoluottotilin avaamista.

Eli jos sinulla on tarve yhdelle könttäsummalle, silloin kannattaa nostaa vain yksi selkeä summa. Katso artikkelimme: pikalainat pitkällä maksuajalla.

Yhteenveto

Joustoluotto on joustavan loistava tapa saada rahaa käyttöösi nopeasti. Hakemus pitää tehdä vain kerran ja sen jälkeen sinulla on joustoluottotili valmiudessa lainaamaan sinulle rahaa.

Hyödynnä ainakin ensiksi tuo Suomilimiitin tarjoama ilmainen ensimmäinen nosto: Suomilimiitti.fi. Kyseinen palvelu ei välttämättä ole se markkinoiden halvin joustoluotto jatkuvassa käytössä, mutta tuo ilmainen ensilaina on varsin hyvä tarjous!

Millaisia joustoluottokokemuksia sinulla on? Kirjoita kommentti tuohon alapuolelle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here