suomilimiitti kokemuksiaTässä artikkelissa Suomilimiitti kokemuksia ja tiukka tietopaketti tästä ”ilmaista” luottoa myöntävästä rahoitusyhtiöstä.

Eli nostimme täällä Hillomaisterin laboratoriossa Suomilimiitin tutkimuspöydälle ja otimme sen hieman läheisempään syyniin.

Onko kyseessä ihan asiallinen sivusto, vai onko esimerkiksi tämä isolla kädellä mainostettu ilmainen ensilaina jonkinlaista kusetusta?

Ottakaamme asioista selvää – tässä 5 tiukkaa asiaa Suomilimiitti.fi:stä:

[Päivitys 09/2019: Suomilimiitti ei enää tarjoa lainoja uuden kulutusluottolain myötä. Katso artikkelimme parhaista lainankilpailuttajista, niin löydät itsellesi sopivan lainan juuri nyt. Alla oleva informaatio Suomilimiitistä tullaan päivittämään heti kun Suomilimiitti saa uuden lainatuotteensa julki.]

1. Onko Suomilimiitti luotettava?

Yritys Suomilimiitti.fi:n taustalla on ihan suomalainen yritys, ja tarkemmin sanoen Lahdesta operoiva J.W.-Yhtiöt Oy.

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä osaa kertoa, että Y-tunnus on annettu jo vuonna 2002, eli pitkän linjan yritys on kyseessä. J.W.Yhtiöt Oy pyörittää myös muita lainaa myöntäviä nettisivustoja, kuten yrityslainoihin erikoistunutta BusinessCredit.fi:tä.

Suomilimiittiä mainostettiin taannoin itse Matti Nykäsen (RIP) ollessa palvelun keulakuvana, eli todella iso ja tunnettu palvelu on kyseessä.

Suomilimiitistä löytyy lisäksi puhelimitse, chatitse ja sähköpostitse toimiva asiakaspalvelu, mikäli tulee mitään ongelmaa tai muuta asiaa. Plussaa palvelu saa vielä siitä, että asiakaspalvelun puhelinnumero toimii vain paikallisverkkomaksun hinnalla (joissakin lainapalveluissa aspa-puhelimen hinta voi olla useita euroja per minuutti!)

Eli kyllä, luotettava ja asiallinen yritys/palvelu on kyseessä.

2. Näin toimii Suomilimiitti:

Palvelu toimii siis näin:

Liittyessäsi sinulle avataan 2000 euron luottotili. Voit sieltä nostaa haluamasi summan 10 euron ja 2000 euron välillä. Eli kerrallaan saa olla rahaa lainassa maksimissaan sen 2 tonnia.

Suomilimiitistä saa lainaa heti tilille, eli jos teet hakemuksen NYT, ja olet luottokelpoinen, on raha pankkitililläsi (Nordea, Osuuspankki, Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Säästöpankki, POP Pankki tai S-Pankki) käytännössä välittömästi. Muihin kuin edellä mainittuihin pankkeihin raha siirtyy 1-2 työpäivän sisällä.

Ensimmäinen nosto (10-1000 euron väliltä [jos tarjous voimassa, sitten 2000€ asti!]) on siis täysin kuluton ja koroton. Jos päätät hakea tämän ”ilmaisen” 1000 euron lainan, pitää se maksaa takaisin seuraavan kuun loppuun mennessä. Eli maksuaika asettuu suunnilleen 30-60 päivän välimaastoon – riippuen ihan mihin aikaan kuukaudesta nostat lainan. Näet heti nettisivuille astuessasi eräpäivän, johon mennessä ensimmäinen nosto on oltava takaisinmaksettuna.

Mikäli päätät luopua Suomilimiitin tililuotosta ja asiakkuudesta tämän ilmaisen ensimmäisen lainan jälkeen, on sekin mahdollista. Eli nostat sen ilmaisen ensimmäinen lainan, vaikka 700 €, maksat takaisin 700 €, ja lopetat asiakkuutesi siihen.

Jos ja kun käytät luottotiliäsi ensimmäisen ilmaisen noston jälkeen, voit silloin ottaa myös pidempiaikaisen lainan ja silloin myös lainasta menee erilaisia kuluja, joista lisää seuraavaksi.

Katso myös listauksemme: Pikalainat pitkällä maksuajalla

3. Suomilimiitin hinnasto (nostoprovisio, korko..)

Eli kun ensimmäinen nosto on tehty, seuraavat nostot pitävät sisällään seuraavanlaisia kuluja:

Nostoprovisio on aina 15 % nostettavasta summasta.

Korko ei lähde samantien juoksemaan, vaan sinulla on korotonta maksuaikaa seuraavan kuun loppuun asti.

Esimerkki: Nostat 500 euroa käyttöösi elokuun 7. päivänä. Tästä 15 % nostoprovisio tekee 75 €. Sinun pitää maksaa syyskuun loppuun mennessä 575 € takaisin.

Eli varsin helposti ymmärrettävä ja selkeä on tämä Suomilimiitin hinnoittelu, ainakin tällaisissa lyhyissä lainoissa.

Mutta mikäli päätät maksaa takaisin erissä (osamaksumahdollisuus), lähtee silloin lainalle kertymään korkoa sekä muita kuluja. Voit saada arviota näistä kuluista Suomilimiitin sivustolla, hinnasto-valikon alta ja sieltä sitä laskuria käyttäen.

4. Vaatimukset hakijalle?

Suomilimiitistä saa lainaa helposti, mutta jotain vaatimuksia tulee sentään täyttää:

  • Ikää vähintään 21, enintään 70 vuotta
  • Suomen kansalaisuus ja kotiosoite Suomessa
  • Luottotiedot oltava kunnossa
  • Joissain tapauksissa pitää lähettää kopio palkkalaskelmasta, jolla varmistetaan maksukykysi

5. Muiden käyttäjien Suomilimiitti kokemuksia netin keskustelupalstoilta:

Hillomaisterin tutkimustiimi käänsi internetin ympäri tutkiakseen ihmisten kommentteja ja kokemuksia Suomilimiitti.fi:stä.

Positiivista on luonnollisesti tuo koroton ja kuluton ensilaina. Moni on ottanut sen ja sen jälkeen jopa suoraan siirtynyt seuraavaan ”ilmaista” ensilainaa tarjoavaan yhtiöön.

Mutta ne negatiiviset kommentit? Nehän ne yleensä kiinnostaa ihmisiä, eli puhutaan niistä:

Suomen intellektuellit ry:n keskustelupalstalla, eli Suomi24:llä keskustellaan lähinnä tämän firman koroista ja -kuluista. Ja varsinkin ne kulut mikäli sattuu missaamaan eräpäivän ja lainan lyhennykset ovat myöhässä. Aika perussettiä alalla – nämä rahoitusyhtiöt periaatteessa elävät meidän kuluttajien virheillä. Eli laadi realistinen takaisinmaksusuunnitelma (tee yksinkertaiset plus- ja miinuslaskut tuloistasi ja menoistasi) ennen lainan ottamista.

Suosituksemme: Lainaa vain jos tiedät pystyväsi maksamaan takaisin ajallaan!

Joissakin viesteissä valiteltiin asiakaspalvelun hitaudesta/huonoudesta. Lähetimme itse pari sähköpostiviestiä Suomilimiitin asiakaspalveluun; ensimmäiseen tuli vastaus n. 1,5 tunnissa ja toiseen vajaassa 3 tunnissa.

Eli varsin nopeasti toimi mielestämme. Vielä nopeammin saa yhteyden puhelimitse 8-22 välisenä aikana (7 päivää viikossa).

Ja vielä löytyi keskustelua siitä, että Suomilimiittiä pyörittävällä J.W.Yhtiöt Oy:llä on oma perintätoimisto, nimeltään ”Perintätoimisto Kontio”. Kontion nettisivuilta löytyy Y-tunnus, ja pikaisen YTJ.fi:ssä tehdyn haun mukaan se on rekisteröity samaan osoitteeseen kuin J.W.Yhtiöt Oy. Eli fyysisesti he ainakin sijaitsevat samaisessa osoitteessa, Aleksanterinkatu 17B:ssä, Lahdessa. Asiasta on myös kirjoittanut Yle, joka tässä artikkelissa yhdistää nämä kaksi yritystä. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Käytännössä sitä, että kun rahoitusyhtiö omistaa myös perintätoimiston, saattavat perintään liittyvät kustannukset olla normaaliakin kovempia. Eli maksa ne laskut ajallaan, niin et joudu vielä suurempiin velkoihin. Nämä lainayhtiöt osaavat kyllä ottaa omansa korkojen kera, mikäli sähläät takaisinmaksun kanssa.

Yhteenveto

Suomilimiitti.fi on ison, tunnetun ja luotettavan suomalaisen yhtiön pyörittämä palvelu.

Eli, ensialkuun kannattaa ainakin hyödyntää tuo täysin ilmainen ensilaina. Käy siis hakemassa se pois kuljeksimasta osoitteessa Suomilimiitti.fi.

Sitä seuraavat nostot ovat melko hintavia kun se korko alkaa juoksentelemaan, eli niitä kannattaa nostaa sitten harkitummin ja maksaa AINA niin pian takaisin kuin mahdollista.

Millaisia Suomilimiitti kokemuksia sinulla? Laita kommenttia tuohon alapuolelle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here