svea lainaTässä Hillomaisterin Svea laina kokemuksia ja arvostelu.

Pitääkö olla suomenruotsalainen, että saa Sveasta lainaa?

Onko tämä asiallinen palvelu vai täyttä huijausta? Keskustelupalstoilla käy kuhina, että Sveassa olisi jotain mätää – käydään läpi myös niitä kitkerimpiä Svea kokemuksia.

Entä olisiko markkinoilla parempiakin vaihtoehtoja lainaamiseen vuonna 2020?

Lähdetään selvittelemään näitä asioita – tässä 5 tietämisen arvoista asiaa Svea Ekonomista:

1. Onko Svea Ekonomi luotettava? Yhtiö syynissä:

Svea on tietenkin Ruotsista ponnistava rahoitusyhtiö, jossa se on perustettu jo 1980-luvulla. Se on toiminut Suomessa vuodesta 2002 alkaen ja tänäpäivänä, parikymmentä vuotta myöhemminkin, tarjoaa se lainoja niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Lisäksi he tarjoavat tiettyjen verkkokauppojen kautta osamaksusopimusta Svea WebPay -systeeminsä kautta. Eli saat tuotteen ja maksat kun jaksat. Mutta tässä artikkelissa käsitellään lähinnä noita Svea lainoja.

Svea Ekonomi Finland koostuu kahdesta yrityksestä:

  • Svea Ekonomi AB (publ), Filial i Finland
  • Svea Perintä Oy

Eli he hoitavat lainaamisen kuin myös perinnän, mikäli lainan maksu ei hoidu asiakkaalla ajallaan.

Sveassa on Suomessa yli 150 ihmistä töissä ja heidät saa kiinni asiakaspalvelusta arkisin kello 9-17 välisenä aikana.

Eli kyllä, ihan legitiimi ja luotettava yhtiö kyseessä. Tosin, lainatarjous kannattaa toki kilpailuttaa ennen kuin menet sokeripäissäsi hätiköiden nostamaan rahat ensimmäisestä löytämästäsi lainapalvelusta – lisää tästä kohdassa 5.

2. Svea lainat kuluttajille (Direkt, Privat, Fix-laina)

Svealla on muutama eri lainatuote yksityisille henkilöille. Tässä yhteenveto, niin osannet bongata juuri itsellesi sopivan:

Laina (Direkt): lainaa 2000 – 50 000 € haluamaasi käyttötarkoitukseen. Laina-aika on 2-15 vuotta. Korko alkaen 6,99%.

Privat-laina: lainaa myös maksuhäiriömerkinnällä varustetuille ihmisille, jopa 15 000 € asti. Hakijalla oltava vakituinen työpaikka ja vuositulot vähintään 18000 €.

Fix-laina (järjestelylaina): Fix nimensä mukaisesti haluaa fiksata (mahdollisen) taloudellisen sekamelskasi kuntoon. Se on siis yhdistelylaina, jonka ideana on se, että otat yhden ison lainan, jolla maksat vanhat pikavipit, osamaksut sun muut velat pois. On paljon halvempaa ja selkeämpää, kun sinulla on yksi selkeä laina, jota lähdet maksamaan pois. Jos olut taloudellisesti ns. kusessa, ota yhteyttä Sveaan ja pyydä sieltä apua tilanteeseesi.

Lisäksi Sveasta löytyy yrityslainaa ilman vakuuksia, mikäli olet yrittäjäihmisiä.

3. Svea autorahoitus

Nettiauto.comissa autoja selailevat ovat saattaneet huomata sivuston tarjoavan auton rahoitukselle vaihtoehdoksi Svean tarjoamaa osamaksua.

Se, mistä löytyy markkinoiden halvin autorahoitus, ei ole aivan simppeli kysymys vastattavaksi. Saatu laina- tai rahoitustarjous riippuu nimittäin aina hakijasta ja tämän taloudellisesta tilanteesta. Svean kohdalla on kyse osamaksurahoituksesta, eli auto säilyy Svean omistuksessa, kunnes se on maksettu kokonaan. Tämä saattaa aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa esimerkiksi matkustettaessa ulkomaille kyseisellä autolla. Tai autoa jälleenmyytäessä.

Lisäksi joillakin autoliikkeillä on sopimus Svean kanssa. Eli voit mennä autokauppaan ja sieltä saattaa jo valmiiksi löytyä Svea yhtenä maksuvaihtoehtona.

Jos haluat ostaa yksinkertaisesti auton omalla rahalla omiin nimiisi, silloin kannattaa vain nostaa normaali Svea laina (tai vastaava toinen laina pienellä korolla jostain muusta rahoitusyhtiöstä).

4. Svea laina kokemuksia netin keskusteluista

Kävimme läpi maan vilkkaimpia keskustelupalstoja ja tarkkailimme millaisia Svea Ekonomi kokemuksia kansalla on.

Sieltä löytyy kaikenlaista kommenttia, jossa jopa epäillään Svean huijaavan ihmisiä. Mutta, ei tämän kokoinen organisaatio voi järjestelmällisesti ”huijata” ihmisiä. Kyseessä on ollut lähinnä tämän tyyppiset kitinät:

svea kokemuksia keskustelu
Kuvakaappaus kaksplus.fi -keskustelupalstalta, jossa ruoditaan Svea lainoja

Jos meinaa lyhentää lainaansa (joka on Svea Ekonomissa vähintään 2000 €) 25 eurolla kuukaudessa, on jo lähtökohtaisesti melkoisen pahassa kusessa.

Ei näitä lainoja lyhennellä millään tikkarirahoilla kuukaudessa vaan niihin pitää laatia ihan asiallinen takaisinmaksuaikataulu itselleen.

Lisäksi moni kirjoittaa Googleen ”svea perintä kokemuksia”. Eräällä kirjoittajalla tuli Sveasta muistutuslasku siitä, koska tämä oli maksanut lyhennyksen liian aikaisin. Svea siis omistaa myös perintätoimintaan liittyvän yksikön, kuten tuossa ylempänä jo tuli todettua.

Kannattaa siis aina ITSE olla tilanteen herrana/rouvana, kun sinulla on lainaa nostettuna. Pätee mistä tahansa yhtiöstä lainattaessa. Monella lainapalvelulla on saman katon alla myös perintätoimisto, eli he ovat HETI valmiina rokottamaan sinua tekemistäsi virheistä. Laita itsellesi vaikka kalenteriin muistutus kerran kuukaudessa, että kirjaudut sisään Svea.comiin ja katsot, että laina on kunnossa ja lyhennykset siirtyvät ajallaan.

Mutta. Kun lukee noita Svea laina kokemuksia, ei siellä mitään oikeasti ongelmallista ole tullut esiin. Asiallisesti toimiva pulju on kyseessä, kun vain ymmärtää kaikki lainaan liittyvät kulut ja kokonaiskustannukset.

5. Svea laina vs. muut kilpailevat lainayhtiöt?

Svea laina voi toki olla sinulle sopivin ratkaisu, mutta älä suin päin nosta lainaa suorittamatta ensin hieman vertailua.

Ensinnäkin, lainan kilpailutus kannattaa aina, koska markkinoilla on niin paljon hintahaitaria eri lainaajien kesken.

Yksi kätevä tapa suorittaa kilpailutus on tehdä se Omalaina.fi:n kautta.

Syystä että, siellä on jopa yli 30 eri pankkia ja rahoituslaitosta, josta sinulle etsitään se halvin ja parhaiten sopiva laina (siellä saattaa myös olla Svea valikoimassa – tämän hetken tilanteesta Hillomaisterilla ei ole varmaa tietoa):

svea laina
Kuvakaappaus Omalaina.fi:stä – he hakevat sinulle parhaan lainan mm. näiden yhteistyökumppaniensa joukosta.

Eli teet yhden hakemuksen sinne ja jäät odottelemaan lainatarjouksia.

Sen jälkeen vain valitset parhaan päältä – oli se sitten Svea laina tai jokin muu – ja laitat muut hylkyyn.

Eli Svean sijaan, hae lainatarjous suoraan Omalaina.fi:stä.

Yhteenveto

Svea Ekonomi voi hyvinkin olla yksi edullisimpia paikkoja ottaa isohkoa lainaa pidemmällä maksuajalla. Eli jos täytät palvelun vaatimukset ja heidän tarjoamansa lainat täyttävät tarpeesi, ei muuta kuin lainatarjousta pyytämään.

Mutta, älä luota pelkkään Sveaan vaan kannattaa toki kilpailuttaa niitä lainatarjouksia.

Esimerkiksi norjalaiset pankit ovat rynnineet viime vuosina suomalaisille lainamarkkinoille ja sieltä moni lukijamme on lopulta löytänyt sen halvimman lainan. Norskipankit on hyvin edustettuna tuolla Omalaina.fi:n kumppaneina, eli hae tarjous sen kautta.

Onko sinulla kokemuksia Svean laina- tai rahoituspalveluista?

1 KOMMENTTI

  1. Todella huonoa asiakaspalvelua.ylimielistä porukkaa.
    Koron ne maksattaa etukäteen vaikka kuukausi ei ole edes lopuillaan.
    Maksa siinä sitten etukäteen.
    Verkko kaupasta tilattu tavara joka ei ole edes tullut perille ,niin sieltä vastataan ylimielisesti svea maksanut jo tämän silloin kuin ostos on tehty, vaikka tavaraa ei ole edes näkynyt…niin…ethän osta sikaa säkissä vai??kuinka tyhmä ihminen voikaan olla asiakaspalvelussa ja väittää näin.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here