paras laina netistäNyt etsitään sinulle se paras laina mitä netistä löytyy.

Mitään yhtä ja absoluuttista ”parasta” lainaa ei ole, vaan se riippuu siitä a) kuinka paljon tarvitset rahaa ja b) kuinka pitkällä maksuajalla.

Mutta – alta olevasta listauksesta pitäisi kyllä löytyä tarvitsemasi:

Tässä siis yhteenvetomme Suomen lainapalveluista ja ne parhaat lainat vuonna 2019 erilaisiin käyttötarkoituksiin:

[PS. artikkelin lopulla vielä 6 yleistä vinkkiä, mikäli et ole ennen asioinut netin lainasivustoilla]

1. Bank Norwegian – paras pikalaina ilman vakuuksia (myös isot summat ja pitkät maksuajat)

paras laina

 • Ikäraja 23
 • Lainaa 1000 – 60 000 €
 • Takaisinmaksuaika 1-15 vuotta
 • Hae lainatarjous: BankNorwegian.fi/Laina

BankNorwegian.fi on lukijoidemme ehdottomasti suosituin paikka nostaa pikalainaa pitkällä maksuajalla. Eli laitetaan se nyt tähän kärkeen. Se on hallinnut Suomen pikalaina-alaa jo useiden vuosien ajan. Syy sille on lähinnä palvelun käytön helppous ja nopeus. Lisäksi se on tunnettu ja luotettava brändi.

Lainaa voi nostaa mitä tahansa käyttötarkoitusta varten; autolainaa, remonttilainaa, reissulainaa tai vaikka yhdistelylainaa – he eivät kysele, että mihin olet rahaa tarvitsemassa.

Ikää pitää olla sen 23 vuotta ja vakaat tulot, että tästä ”Norski-pankista” saa lainaa. Kun teet lainahakemuksen, saat pian lainatarjouksen, jossa on eritelty lainan kustannukset. Voit sen saatuasi päättää, nostatko lainan vai et. Eli ei riskiä lainan hakemisen suhteen – käy katsomassa millaisen tarjouksen saat hakemallesi summalle: BankNorwegian.fi/Laina.


2. Lainanvertailijan kautta löytyy usein se paras laina netistä:

Jos olet hakemassa isohkoa könttäsummaa lainaan, kannattaa yllä mainitun Bank Norwegianin lisäksi suorittaa vielä lainojen kilpailutus niihin keskittyneistä palveluista:

Otetaan esimerkkinä Suomen suosituin kilpailuttaja, Rahalaitos:

Homma toimii siis näin:

 1. Tee lainahakemus (esim. Rahalaitos.fi:ssä)
 2. He lähettävät hakemuksesi jopa yli 20 eri rahoitusyhtiöön
 3. Alat saamaan lainatarjouksia
 4. Jos saat mieluisan tarjouksen, allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksilla ja nosta rahat. Jos et saa mieluisaa tarjousta, ei ole pakko nostaa mitään.

Lainan määrä näissä palveluissa on tyypillisesti vähintään 500 euroa. Maksimi on yleensä siellä 60-70 tuhannen euron tienoilla, eli varsin isoa lainaa on myös tarjolla.

Top-3 suosituimmat lainakilpailuttajat Suomessa ovat (suosittelemme lähtemään liikkeelle ykkösestä):

1. Rahalaitos.fi – n. 25 rahoitusyhtiötä. Lainan määrä 500 – 70 000 €. Takaisinmaksuaika 1-15 vuotta.

2. Etua.fi – mukana myös pankkilainoja ja asuntolainan kilpailutusmahdollisuus. Lainan määrä 500 – 50 000 €. Takaisinmaksuaika 1-15 vuotta.

3. Omalaina.fi – lainan määrä 100 – 60 000 €, laina-aika myös 15 vuoteen asti. Omalainassa todennäköisesti suurin määrä yhteistyökumppaneita (yli 30 pankkia/rahoitusyhtiötä).

Kannattaa tosin pitää mielessä, että esimerkiksi Bank Norwegian ei taida olla missään näissä lainanvertailupalveluissa mukana, eli kannattaa sieltäkin hakea erikseen omin päin tarjous. Mutta varsin hyvän katsauksen ja kilpailutuksen näiltä kilpailutussivustoilta saa, eli hyödynnä myös ne.


3. Parhaat lainat lyhyellä, 2-8 viikon, maksuajalla (ilmaisia lainoja tarjolla!):

parhaat lainat

Netin joustoluottopalveluissa on muutamassa tarjolla täysin kuluton ensilaina.

Eli tyypillisesti se voi toimia siten, että nostat esimerkiksi tänään 1000 euroa, ja maksat 30 päivän kuluttua tasan 1000 euroa takaisin. Sillä selvä. Eli kyseessä on täysin ilmainen laina, kun olet uusi asiakas kyseisessä lainapalvelussa. Ideana on se, että se kuluton ensimmäinen laina toimii sisäänheittotuotteena ja houkuttimena, että sinä käyttäisit kyseisen lainasivuston palveluja jatkossakin (joka ei tietenkään ole pakollista).

Eli hyödynnä ihmeessä nämä, mikäli selviät takaisinmaksusta seuraavien viikkojen sisällä. Tässä mielestämme ne Top-3 parhaat lainat, joissa on ilmainen ensinosto:

 • Suomilimiitti.fi (10-1000 euron ensinosto on täysin ilmainen 30-60 päivän maksuajalla)
 • Ferratum.fi (jopa 2000 euroon asti ensimmäinen nosto ilmainen)
 • Vivus.fi – 10-400 € ensilaina ilmaiseksi 61 päivän maksuajalla (sopii myös nuorille)

4. Paras laina lainojen yhdistämiseen?

Onko sinulla vanhoja velkoja, pikavippejä ja osamaksuja vähän sinne sun tänne?

Hädin tuskin uskallat edes laskea kuinka paljon niihin menee pelkkiä korkoja ja kuluja joka kuukausi? Nyt on aika korjata tilanne – ne kannattaa yhdistää ja alkaa maksamaan takaisin vain yhtä lainaa. Eli nostat jostain isomman kertasumman, jolla maksat vanhat velat pois. Ja alat maksamaan takaisin tätä yhtä summaa. Tämä toimenpide tulee ensinnäkin halvemmaksi sekä toisekseen, se selkiyttää ajatuksiasi ja vähentää stressiä ja ahdistuksia!

Kysy ja hae lainaa pienellä korolla esimerkiksi omasta pankistasi, mikäli sinulla on asettaa jotain vakuuksia lainalle. Jos sieltä ei sitä lohkea, sitten mene yllä mainittuihin lainankilpailutuspalveluihin. Ja hae sen lisäksi vielä sieltä Bank Norwegianista tarjous. Avainsana, millä tällaista lainaa yleensä mainostetaan, on ”yhdistelylaina”. Netin rahoitusyhtiöiden asiakaspalvelut kyllä vinkkaavat vaikka puhelimitsekin, jos haluat soitella niihin ja kysyä vinkkiä vanhojen lainojen yhdistämiseen.


5. Paras laina usein toistuvaan rahantarpeeseen on joustoluottotili:

Onko sinulla rahat usein loppu ennen tilipäivää?

Siinä tapauksessa tällainen jatkuvasti avoinna oleva joustoluottotili saattaisi olla hätäapu tilanteeseesi. Kestävämpi ratkaisu on tietenkin vähentää menoja (leikata kaikki viihdepaketit pois, muuttaa tarvittaessa halvempaan asuntoon – yksinkertaisesti kuluttaa vähemmän). Mutta mikäli laina on se mitä haet, mitä tässä jeesustelemaan, mennään asiaan:

Joustoluotto toimii siis ikään kuin luottokortti (ilman sitä fyysistä korttia) eli sinulle asetetaan tietty luottoraja, jonka puitteissa voit nostaa sieltä rahaa. Eli kun tulee tarve rahalle, kirjaudut palvelun nettisivulle ja käyt siirtämässä sieltä omalle pankkitilillesi rahaa. Usein sen voi hoitaa myös tekstiviestillä, jonka jälkeen raha siirtyy minuuttien sisällä pankkitilillesi. Tässä parhaat lainat usein toistuvaan pienen rahan tarpeeseen:

1. Ferratum.fi – luottoraja 2000 euroon asti, nostokulu 7,5% + korko lähtee heti juoksemaan. Mahdollisesti markkinoiden halvin joustoluotto vuonna 2019 sekä Ferratumilla on varsin hyvin toimiva asiakaspalvelu.

2. Suomilimiitti.fi (ilmainen ensinosto, kuten jo ylempänä tuli todettua). Nostokulu 15%. Korotonta maksuaikaa aina seuraavaan eräpäivään asti (30-60 päivää maksuaikaa)! Loistavan nopea palvelu, kun sinun täytyy saada lainaa heti tilille!

3. Komplett Bank – myös isoa lainaa (kymmeniin tuhansiin euroihin asti), mutta toimii kuin joustoluottotili. Komplett on hieman nirsompi myöntämään lainaa, mutta mikäli talous on kunnossa, sieltä voi saada varsin hyvänkin hintaista lainaa.

Myös vanhoilla kivijalkapankeilla on jonkinlaiisa joustoluottotilejä tarjolla – lue arvostelumme:


6 tietämisen arvoista asiaa, joiden avulla löytyy se paras laina netistä:

paras laina netistä 2019

Jos olet uusi netin lainapalvelujen ihmeellisessä maailmassa, tässä 6 perustavanlaatuista tiedonjyvää ja vinkkiä näiden lainojen ymmärtämiseen:

#1: Korko määrittyy henkilökohtaisesti

On vaikeaa laittaa lainapalveluita mihinkään absoluuttiseen halpuus/kalleusjärjestykseen:

Lainan korko ja kulut määrittyvät nimittäin aina henkilökohtaisesti hakijan mukaan. Siihen voi vaikuttaa ikä, tulot ja yleinen taloudellinen tilanne. Nämä perustuvat usein joko luottotietotarkistukseen tai Instantor-palvelun kautta tehtävään luottokartoitukseen.

Eli sen sijaan, että käy läpi näitä netin lainalistauksia, kannattaa itse hakea parista eri paikasta se lainatarjous (joka ei vielä sitouta sinua nostamaan lainaa). Ja sitten vain nostat rahat sieltä mistä saat parhaan tarjouksen.

#2: Eikö sinulle myönnetä lainaa? Mahdollisia syitä:

Eikö lainahakemus mennyt läpi? Tyypillisesti vaatimukset näissä lainapalveluissa ovat seuraavat:

 • Puhtaat luottotiedot eli ei aktiivisia maksuhäiriömerkintöjä
 • Ikäraja on yleensä 18-23 ikävuoden välimaastossa
 • Pitää olla riittävästi tuloja (harva palvelu antaa lainaa esimerkiksi opiskelijalle tai työttömälle) – yleensä pitää olla joko palkka- tai eläketuloja, jotta saa lainaa
 • Oltava vakinainen asuinpaikka Suomessa (ja ollut vähintään viimeisen 3 vuoden ajan) ja Suomen kansalaisuus

Usein lainapalvelut eivät kerro sen tarkempaa syytä, mikäli he hylkäävät hakemuksesi. Eli jos ei lainaa irtoa yhdestä paikasta, sitten vain seuraavasta paikasta kokeilemaan. Tai korjaamaan omaa taloudellista tilannetta ja maksukykyä.

#3: Paras laina löytyy yleensä yhteishakijan kanssa (esim. samassa taloudessa asuva puoliso)

Asutko kumppanin kanssa samassa taloudessa? Ja olette hakemassa yhdessä lainaa?

Silloin kannattaa lainahakemuksen yhteydessä ilmoittaa rinnakkaishakija. Tällöin lainanmyöntäjän (pankin/rahoitusyhtiön) riski pienenee, kun lainasta on vastuussa kaksi ihmistä eikä vain yksi. Täten he voivat usein tarjota myös pienempää korkoa lainalle. Kaksin löytyy siis yleensä se paras laina netistä.

#4: Parhaan lainatarjouksen saa yleensä asettamalla omaisuutta lainan vakuudeksi

Perinteiset pankit tarjoavat isompia lainoja vain mikäli lainalle asetetaan jokin vakuus. Eli mikäli haet isompaa lainaa, pitää lainalle yleensä asettaa vakuudeksi omistusasunto, kesämökki tai esimerkiksi oma omistus jossain rahastossa. Tämän ansiosta ylipäänsä saat lainaa sekä toisekseen, saat sitä pienemmällä korolla kuin näissä netin lainapalveluissa, joissa ei yleensä vaadita mitään vakuuksia tai henkilötakaajia lainalle.

Eli mikäli olet hakemassa isoa lainaa ja valmis asettamaan lainalle vakuuksia, kannattaa niitä alkaa kyselemään omasta tai muusta ns. kivijalkapankista.

#5: Älä viivyttele takaisinmaksun kanssa

Moni lainapalvelu mainostaa ”joustavaa takaisinmaksua” ja he suorastaan kehottavat sinua hidastelemaan lainanmaksun kanssa. Eivät he tätä hyvää hyvyyttään ja ystävällisyyttään tee. He tienaavat sitä enemmän rahaa, mitä hitaammin ja ”joustavammin” lainasi maksat takaisin. Eli maksa nämä pikalainat pois niin tiukalla aikataululla kuin mahdollista.

#6: Ole aina itse selvillä lainasi tilanteesta:

Joskus kun lukee ihmisten kokemuksia netin keskustelupalstoilta, on siellä joku saanut aika-ajoin nämä lainat perintään asti. Huonoimmat selitykset ovat kenties sellaisia, että ”ei kuulunut laskua, nii en maksanu”. Jos paperinen lasku jää jostain syystä saapumatta postiluukkuusi, ei se tarkoita, ettetkö olisi vastuussa lainan oikea-aikaisesti takaisinmaksusta. Laita omaan kalenteriin muistutus vaikkapa joka kuukausi eräpäivänä ja tarkista, että lainan lyhennys onnistui ja että laina on edelleen voimassa siten kuin sen pitääkin olla. Jos jätät lyhennykset maksamatta – vahingossa tai tahallaan – nämä pikalainat tulevat äkkiä todella kalliiksi erilaisine viivästysmaksuineen ja pahimmassa tapauksessa perintäkuluineen.

Yhteenveto

Kun haussa on paras laina netistä, riippuu se siis täysin sinun tarpeistasi. Tässä yhteenvetomme ja suosituksemme miten edetä:

Jos lyhytaikainen laina riittää, aloita markkinoilla olevista ilmaisista lainoista. Suositus: Suomilimiitti.fi.

Jos haet yhtä kertasummaa lainaan ja hieman pidemmällä maksuajalla, käy hakemassa lainatarjoukset BankNorwegian.fi:stä sekä sen päälle vielä Rahalaitos.fi:stä. Nämä kaksi hakemusta tekemällä saat melko kattavan käsityksen koko Suomen lainatarjonnasta.

Siinäpä oikeastaan lyhykäisyydessään ne vinkkimme miten lähteä etenemään asian suhteen. Ja jos etsit jotain isoa, vakuudellista lainaa (asetat esim. asunnon tai kesämökin vakuudeksi), lähde käymään läpi Nordeaa, Osuuspankkia, Danskea sun muita ”vanhoja” pankkeja.

Mikä on sinun mielestäsi se paras laina mitä netistä löytyy? Kirjoita kommenttia tai kokemuksia tuohon alapuolelle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here