monobank kokemuksiaMillaisia Monobank kokemuksia lainapäissään kuluttavalla kansallamme on?

Onko tämä hyvä paikka lainata rahaa vai ei?

Vai onko jotain muita parempia ja halvempia vaihtoehtoja Monobankille?

Nämä ja pari muuta asiaa selviävät aivan tuota pikaa.

Tässä siis Hillomaisterin 5 osaan jaettu Monobank-arvostelu:

1. Onko Monobank luotettava? Analyysimme:

Monobank on norjalainen pankki, joka on avannut oman virtuaalisen Suomen ”konttorinsa” tiettävästi vuonna 2017. Tänä päivänä, vuonna 2019, se on melko suosittu lainapalvelu Suomessa, jos katsotaan Googlen hakuliikennetilastoja.

Mutta verrattuna norjalaisiin kilpailijoihinsa, se ei aivan se suosituin palvelu ole.

Monobank.fi -sivuston taustalla on Norjan Bergenistä operoiva Monobank ASA, jolla on kuitenkin täysin Suomeen optimoitu palvelu; siellä on suomenkielinen asiakaspalvelu, joka toimii niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin.

Pientä miinusta tulee siitä, että palvelulle ei ole perustettu omaa yritystään Suomeen. Tämä saattaa karkottaa muutamia potentiaalisia asiakkaita.

Mutta – ihan semiluotettavan oloinen pankki on kyseessä. Jos et ole vakuuttunut Hillomaisterin ”myyntipuheesta”, artikkelin loppupuolella vielä hyviä vaihtoehtoja Monobankille.

2. Monobankin tarjoama laina – 1000 € – 50 000 €

Monobankin tarjoama lainatuote menee kategoriaan ”pikalaina pitkällä maksuajalla”. Eli rahan saat yleensä muutaman päivän sisällä ja koko hakuprosessi tapahtuu netissä.

Tässä tiivistettynä lainan ominaisuudet:

  • Lainan määrä: 1000 – 50000 €
  • Laina-aika: 1-15 vuotta

Lainan hinnasto näyttää tätä kirjoittaessa tältä:

monobank suomi kokemuksia
Kuvakaappaus Monobankin hinnastosta

Nämä erilaiset kulut ovat jossain määrin epäselviä näissä netin lainapalveluissa. Yksinkertaisesti paras tapa löytää itselleen halvin laina netistä, on tehdä hakemus. Korko nimittäin aina määrittyy henkilökohtaisesti hakijan mukaan.

Eli ei kannata vertailla lainapalveluja keskenään katsellen jotain nimelliskorkoja. Tee yksinkertaisesti hakemukset (lisää aiheesta alempana), ja valitse sitten paras tarjous päältä.

3. Lainan haku tapahtuu näin:

Vaikka Monobank operoi Norjasta käsin, on käyttökokemus täysin ”suomalainen” eli et periaatteessa edes huomaa asioivasi ulkomaisen pankin kanssa:

1. Tunnistaudut ensin palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella

2. Täytät lainahakemuksen ja toimitat tarvittavat liitteet. Monobankista ei siis saa lainaa ilman liitteitä vaan sinun tulee toimittaa palkkalaskelma tai muu todistus tuloista hakemuksen ohessa.

3. Saat pian lainatarjouksen, jossa kerrotaan mikäli sinulle myönnetään hakemasi laina vai ei. Tämän jälkeen voit allekirjoittaa sen sähköisesti ja tämän jälkeen rahat menevät pian siirtoon.

Monobank ei ole se markkinoiden nopein lainapalvelu, eli mikäli sinun pitää saada lainaa heti tilille, kannattaa katsoa muita vaihtoehtoja.

4. Monobank kokemuksia netin keskustelupalstoilta (Suomi24, Vauva…)

Sukelsimme pää edellä netin intellektueimmille keskustelupalstoille, kuten Suomi24.fi:hin ja Vauva.fi:hin. Halvaannuimme. No ei vaan. Katsotaanpa siis millaisia kokemuksia kansalla on kerennyt kertyä tästä uudesta norjalaisesta pankista.

Sieltä mitään löytynyt. Tästä voinee päätellä, että a) siellä joko ei ole asiakkaita tai b) palvelu toimii hyvin, eikä mitään valittamisen aihetta ole.

Pieni katsaus vielä norjalaisille arvostelusivustoille katsomaan mitä itse norjalaiset sanovat Monobankista:

Sieltä löytyi jo jonkin verran kommentteja. Ihan hyvin vaikuttaa toimivan vaikkei Monobank sielläkään ole mikään älyttömän suosittu palvelu verrattuna kilpailijoihinsa. Yksi negatiivinen kokemus oli seuraavanlainen:

Monobank oli hyväksynyt lainahakemuksen, mutta tunti sen jälkeen olikin peruuttanut sen. Kyseessä oli ihminen, joka oli hakenut yhdistelylainaa Monobankin kautta.

Joka tapauksessa – koska kyseessä on varsin nuori lainapalvelu niin Norjassa kuin Suomessakin, ei siitä vielä ole hirveästi kokemuksia netin keskustelupalstoilla. Ilmeisesti homma vaikuttaa toimivan pääasiassa hyvin, koska mitään sen dramaattisempaa kitinää ei ole havaittavissa.

5. Parhaat vaihtoehdot Monobankille? Näin löytyy halvin laina:

Monobank ei sinänsä ole keksinyt polkupyörää uudelleen lainapalvelullaan. Se on suoraan sanottuna hyvin pitkälti suora kopio esimerkiksi Bank Norwegianista, Instabankista ja Komplett Bankista – jotka nekin norjalaisia lainapalveluja.

Jos haet lainaa suuruusluokassa 1000 € – 60 000 €, lähtisimme hakemaan edullisinta tarjousta seuraavalla strategialla:

1. Hae lainatarjous lainankilpailuttajan kautta, esimerkiksi Omalaina.fi:ssä (siellä on listoilla mm. Monobank ja jopa 30 muuta lainapalvelua)

2. Kysy siihen kylkeen vielä omasta pankista lainatarjousta (He tosin eivät yleensä toimi yhtä nopeasti kuin nämä netin lainapalvelut). Lue tarvittaessa lisää seuraavista artikkeleistamme:

Yhteenveto

Monobank on ”ihan hyvä” ja kohtalaisen suosittu palvelu hakea lainaa pienellä korolla.

Tosin, ei kannata aivan suinpäin mennä ja ottaa pelkästään sieltä lainatarjous. Paras tapa hakea lainatarjous Monobankista on lainankilpailuttajan kautta, eli saat siinä ohessa myös kilpailevia tarjouksia.

Omalainassa pitäisi olla Monobankin lisäksi myös muut norjalaiset pankit ja sen lisäksi vielä suomalaisia rahoitusyhtiöitä. Teet siis siellä yhden hakemuksen ja he hakevat sinulle n. 30 eri lainapalvelusta sen parhaan tarjouksen.

Hae lainatarjous: https://www.omalaina.fi

Joko sinulla on kokemuksia Monobankista? Kuinka lainaaminen sujui? Laita kommenttia tuohon alapuolelle – oli se sitten positiivista tai negatiivista.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here