lainaa virostaMoni näppäilee Googleen, jotta miten saada lainaa Virosta. Ja ehkä jopa ilman luottotietoja, mikäli ne on jo kustu Suomen lainamarkkinoilla.

Valitettavasti et tule tämän artikkelin ansiosta helppoa hilloa löytämään Virosta tai ulkomailta, mutta käydään tämä asia nyt läpi.

Tässä siis 5 asiaa, jos pohdit virolaisia pikavippejä ja ylipäätään lainoja:

1. Saako suomalainen lainaa Virosta?

No, jos olet Virossa kirjoilla, eli asut siellä, niin kyllä voit saada.

Tosin silloinkin lainan saamiseen saattaa vaikuttaa se kuinka kauan olet ollut maassa ja minkä tyyppinen oleskelulupa sinulla on (vaikka olemme molemmat EU:ssa, Virossa on silti ainakin kahden tyyppisiä ”oleskelulupia” – väliaikainen ja pysyvämpi sellainen).

2. Viron pikalainat

Viron pikalainamarkkinat ovat melko samankaltaisia kuin Suomessa. Siellä saa rahan nopeasti nostettua ulos paikallisilla ”pankkitunnuksilla” tunnistautuen. Eli jälleen kerran; sinulla pitää olla virolainen ID-kortti, eli henkilönumero.

Suurimpia lainaajia ovat esimerkiksi Suomestakin tuttu Ferratum, BigBank ja esimerkiksi InBank. Katso esimerkiksi täältä Eestin serkkumme listaamat parhaat virolaiset pikalainat.

3. Hae lainaa virolaisesta pankista, mutta Suomesta? Onnistuu:

Moni näppäilee siis Googleen, jotta miten saada laina virolaisesta pankista.

No, sieltä on moni pankki laajentanut toimintaansa myös Suomen puolelle. Esimerkiksi seuraavat rahoitusyhtiöt tarjoavat lainoja Suomessa:

Eli he ovat perustaneet Suomeen oman sivuliikkeensä/-yrityksensä ja kyseessä on periaatteessa täysin suomalainen palvelu. He tarkastavat luottotietosi suomalaisista rekistereistä sekä vaativat asiakkailtaan sen, että asuinpaikka on Suomi.

Varsinkin BigBank ja Bondora ovat olleet isossa kasvussa Suomessa ja vaikuttaa, että he alkavat tosissaan haastamaan suosittuja norjalaisia nettipankkeja, kuten Bank Norwegiania ja Komplett Bankia.

Mutta jälleen kerran: mikäli haikailet lainaa Viron pankeista, kuten Swedbankista, Coop Pankista tai LHV Pankista, täytyy sinun olla Virossa kirjoilla.

4. Saako ylipäätään suomalainen lainaa ulkomailta?

Tuskin.

Jos et saa Suomesta lainaa, miksi ihmeessä joku vielä kauempaa, toisesta maasta lainaisi sinulle rahaa? Heillähän on vielä isompi riski joutua sinun kusettamaksi kuin suomalaisilla lainaajilla. Eikö?

Toki, jos asioit jonkun yksityisen hillopäällikön kanssa, voit tarjota jonkun todella hyvän vakuuden lainan pantiksi. Tai saat muuten ”myytyä” ideasi tarpeeksi hyvin, esimerkiksi voit tehdä heidän puolestaan jotain laittomuuksia.

Mutta ajattele nyt hyvä mies aivoillasi ja kysy itseltäsi; miksi joku lainaisi sinulle rahaa ulkomailta, josta heidän on lähes mahdotonta periä sitä sinulta? Jos jokin hämäräperäinen nettipalvelu uskottelee lainaavansa sinulle rahaa ulkomailta, kannattaa suhtautua hieman epäillen – siellä on melko varmasti jonkinlainen koira haudattuna. Helppoa rahaa ei oikein ole olemassa.

5. Mitä nyt? Ratkaisuja kiitos.

Eli lainaa ei irtoa Suomesta, Virosta eikä muualta ulkomailta? Mitä nyt?

Mee töihin. Tai rupea myymään turhaa roinaa ja omaisuuttasi. Tai lue artikkelimme vinkeistä miten saada rahaa!

Ja jos ne luottotiedot ovat vielä kunnossa, niin tsekkaa artikkelimemme suomalaisista lainapalveluista:

Yhteenveto

Eli kyllä – et todennäköisesti saanut haluamaasi vastausta ongelmaasi. Tai ehkä sait, jos olet ihan maksukykyinen kansalainen ja esimerkiksi Virossa asuva suomalainen.

Mitä mieltä sinä olet Viron ja ulkomaiden lainamarkkinoista?

Onko Hillomaisteri väärässä? Oletko saanut Virosta lainaa – tai jostain muualta kaukaa? Onko sinulla kaikki sormet ja varpaat vielä tallessa vai veikö Vladislav ne mennessään? Kirjoita kommenttia tuohon alapuolelle – vaikka sitten niillä 9:llä jäljellä olevalla sormellasi.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here