miten saada rahaaJos pohdit miten saada rahaa, olet saapunut oikeaan artikkeliin.

Ensinnäkin, vastaamme pariin eriin kysymykseen, kuten ”miten saada rahaa nopeasti?”

..sekä sitten tarjoamme hieman kestävämpiä ratkaisuja, kun joku miettii kuinka tienata rahaa esimerkiksi oman työn ohessa, työttömänä ollessa tai muuten vaan vapaa-ajallaan.

Eli tässä tulee 12 ideaa, jaoteltuna seuraaviin alaotsikoihin:

 • Miten saada rahaa nopeasti (3 ideaa)
 • Kuinka tienata rahaa (5 ideaa)
 • Miten saada rahaa alaikäisenä (4 ideaa)

(Tosin, tuolla alaikäisten osiossakin voi olla ihan OK ideoita ja ajatuksia myös aikuisille, eli lue koko juttu!)

Kuinka saada rahaa nopeasti

Ihan ensiksi täytyy todeta varoituksena, että helppo ja nopea raha on yleensä ”vaarallista” rahaa.

Mutta tässä ne muutamat vaihtoehdot, jos sinun pitää saada rahaa nopeasti:

1. Lainaa netistä (hyödynnä ILMAISET lainat ensin)

Netin lainapalveluista voit saada nopeasti rahaa viikon jokaisena päivänä – aamusta iltaan.

Periaatteessa jos vain luottotiedot ovat kunnossa, niin 10 minuutin päästä tästä hetkestä sinulla on rahat tililläsi.

Ihan ensiksi kannattaa hyödyntää monen rahoitusyhtiön tarjoama koroton ensilaina.

Esimerkiksi Ferratum.fi:stä uusi asiakas saa ensimmäisen lainan (2000 € asti) ilmaiseksi, 30 päivän maksuajalla. Nämä ilmaiset lainat ovat loistava tapa saada rahaa nopeasti akuuttiin tarpeeseen (kunhan vain saat maksettua ne ajallaan takaisin).

Toki pidempiaikaisiakin lainoja on, jossa maksuajat ovat jopa vuosia. Katso esimerkiksi artikkelimme:

 

2. Uhkapelaa ..esimerkiksi tällaisessa tilanteessa:

Kaverit ovat lähdössä äkkilähdöllä etelänlomalle, mutta sinulla ei ole tarpeeksi rahaa lähteä mukaan. Sinulla on 50 € euroa ylimääräisenä, mutta eihän sillä mihinkään reissuun lähdetä. Olet periaatteessa jo tyytynyt kohtaloosi, että et pääse mukaan, mutta on vielä yksi riskialtis vaihtoehto saada reissu tapahtumaan: uhkapelaaminen. Jos voitat isosti, pääset reissuun. Jos häviät, ei se muuta tilannettasi merkittävästi – olet edelleen persaukisessa tilassa.

 

3. Sijoita kryptovaluuttoihin

Kryptovaluutat kuten bitcoin, sahaavat nykypäivänä jatkuvasti ylös ja alas. Siellä on mahdollisuus tehdä hyvät rahat tekemällä nopeita kauppoja (tai sitten hävitä).

Tämä ala ei tosin ihan kenelle tahansa sovi, vaan aiheesta pitää (ja kannattaa) olla todella kiinnostunut ja olla hyvät pohjatiedot, että sinne kannattaa sekaantua nopean rahan toivossa.

 

Miten tienata rahaa?

Nämä keinot ovat hieman hitaampia, mutta paljon kestävämpiä ratkaisuja kun haluat tienata rahaa.

”Kestävämmällä” tarkoittaen lähinnä sitä, että näitä tekemällä opit myymään ja oikeasti näkemään vaivaa sen rahan eteen. Moni ei ole tätä valmis tekemään nykypäivänä – tästä on todisteena se, että Suomessa on ennätysmäärä ihmisiä, joilla on maksuhäiriömerkintä. Eli mieluummin otetaan lainaa ns. turhiin hankintoihin sen sijaan, että ensin tienattaisiin se raha.

Tässä kuitenkin niitä käytännön ideoita kuinka tienata rahaa:

 

4. Tee inventaario varastoihin ja kaappeihisi & myy vanhat tavarat

Monilla on kaapit täynnä vaatteita ja tavaroita, joita he eivät tarvitse tai käytä. Ala käymään läpi tavaroita, ota niistä tuotekuvat ja laita ne erikseen Tori.fi:hin tai vaikka johonkin Facebook-ryhmään myyntiin.

”No mutta eihän niistä saa ku pari euroa kappaleelta!”

Niin.. mutta on se rahaa sekin. You gotta crawl before you ball, b*tch. Mitä muuta tekisit sillä ajalla? Katsot Netflixiä? Kun alat myymään tavaraa, opit uusia taitoja. Esimerkiksi kirjoittamaan hyviä myyntitekstejä, ottamaan hyviä tuotekuvia, neuvottelemaan hinnoista, opit mitä ihmiset haluavat ostaa jne. Moni on edennyt tällaisesta pikkumyymisestä aina verkkokaupan ja yrityksen perustamiseen asti!

Kato nyt, Tori.fi on täynnä esimerkiksi käytettyjä vaatteita ja ihmiset käyvät jatkuvasti kauppaa siellä:

miten tienata rahaa
Kuvakaappaus: tori.fi

2 € sieltä ja 9 € täältä, näistä kyllä alkaa pikku hiljaa kertymään hyvä summa rahaa, kun vain jaksat nähdä sen pienehkön vaivan päästäksesi alkuun. Ja kun kerran pääset vauhtiin, kuvien otto ja ilmoitusten tekeminen sujuu helpommin ja helpommin..

Lisäksi monet ihmiset haluavat päästä ilmaiseksi eroon vanhoista tavaroistaan. Seuraa esimerkiksi Facebook-ilmoituksia ilmaisista kamoista, käy hakemassa ne ja laita ne sitten itse myyntiin!

 

5. Miten tienata rahaa omilla kädentaidoilla?

Osaatko korjata polkupyöriä, moottorilaitteita tai vaikka vanhoja vaatteita?

Osta vanhoja tavaroita, kunnosta ne ja laita ne myyntiin. Eli jos joku pohtii kuinka saada rahaa työttömänä, ilman että menee työttömyyskorvaukset ja muut jutut, niin tee tällaista pientä käteiskauppaa.

Ensinnäkin, teet palveluksen luonnolle kun kunnostat vanhaa tavaraa. Toisekseen teet jotain käsilläsi (stressiä vähentävä vaikutus) ja tienaat rahaa. Ja siinä ohessa taas opit myynti- ja bisnestaitoja.

 

6. Kuinka tienata rahaa netistä?

Netissä voi tienata rahaa monella eri tavalla. Mutta rehellisesti sanottuna, helppoa se ei ole – se vaatii ihan pirusti käytännön tekemistä, itseopiskelua ja kärsivällisyyttä. Voit perustaa esimerkiksi verkkokaupan, blogin, YouTube-kanavan, Instagram-tilin jne. Ensimmäinen tavoite on se, että voit tuottaa muille ihmisille jotain hyödyllistä (tai viihdyttävää sisältöä) tai muuten ratkaista ihmisten ongelmia. Tyypillisesti bloggaajat tai Tubettajat ovat ensin tehneet ilmaiseksi sitä hommaa jopa vuosia, jonka jälkeen heille on vasta avautunut mahdollisuus tienata rahaa sillä hommalla. Mutta aina kannattaa kokeilla, jos sinulla on jotain sanottavaa tai tarjottavaa maailmalle.

Lue myös: 14 tapaa tienata lisätuloja

 

7. Tee lasten- tai eläintenhoitoa tai koiran ulkoilutusta

Moni tekee vapaa-ajallaan satunnaisia lasten- tai eläintenhoitokeikkoja. Eli jos ihmiset lähtevät reissuun ja kissa tai koira tarvitsee hoitajaa, moni on tällaisesta palvelusta valmis maksamaan. Eli jos vietät paljon aikaa kotona ja mietit miten saada rahaa sieltä kotoa käsin, jokin tällainen sivuduuni voisi olla yksi tapa!

Muiden ihmisten koirien ulkoiluttaminen voi olla myös yksi tapa saada rahaa. Moni vanhempi ihminen tai liikunnallisesti rajoittunut saattaa usein kaivata koiran ulkoiluttajaa pientä korvausta vastaan. Sopii loistavasti sellaiselle, joka tykkää koirista, mutta oman koiran hankkiminen ei sovi elämäntilanteeseen!

 

8. Vuokraa jotain jo omistamaasi..

Onko sinulla ylimääräinen huone kämpässä? Laita se vuokralle esim. Airbnb:hen, jos olet sosiaalisempi ihminen, joka haluaa tavata uusia ihmisiä.

Tai pohdi jotain muita keinoja, joilla voit laittaa jo omistamasi tavaran, asunnot tai ajoneuvot ”töihin”.

 

Miten saada rahaa alaikäisenä

Moni lapsi ja nuori miettii, että miten saada rahaa alaikäisenä esimerkiksi koulun ohella.

Jos luokkakaverisi saavat vanhemmiltaan kaiken hopeatarjottimella tarjoiltuna ja vielä kultalusikka perseeseen upotettuna, älä lannistu tästä. Rahan arvon ymmärtäminen ja sen tienaamisen opettelu on yksi parhaista taidoista, joita voit oppia nuorena. Eli käännä tilanteesi positiiviseksi ja ala hommiin:

 

9. Kysy vanhemmilta töitä/haasteita

Sano vanhemmillesi (jos he eivät jo tarjoa tällaisia mahdollisuuksia) jotain tämän suuntaista:

 • Haluan oppia tienaamaan rahaa. Miten voin ansaita rahaa kotona?
 • Voitko tarjota jotain haasteita, jotka kehittävät minua ja joista voisi saada pienen rahapalkinnon?

Moni vanhempi saattaa kieltäytyä, mutta ehkä joku hoksaakin, että poikahan/tyttöhän puhuu asiaa – tätä voisi kokeilla.

Lapset/nuoret istuvat tänä päivänä lähinnä sisällä ruudun äärellä. Jos vanhemmat ovat huolissaan jälkikasvunsa liikunnan puutteesta, voisi erilaiset haasteet toimia kannustimena. Esimerkiksi:

 • Kun saat pomputeltua jalkapallolla 30 kertaa putkeen, saat X euroa
 • Kun saat 10 leukaa, saat X euroa
 • Saat X €, mikäli saat nostettua cooperin juoksutestissä matkaa X metrillä

Näin nuori joutuu ymmärtämään, että saavuttaakseen jotain, pitää sen eteen oikeasti nähdä vaivaa.

Tai ehkä se voi olla jotain älyä vaativia tehtäviä, kuten kun saat pidettyä 5 minuutin englanninkielisen esitelmän, saat X euroa. Tästä hyötyvät molemmat. Vanhemmat ovat tyytyväisiä ja ylpeitä kun lapsi oppii uusia taitoja ja lapsi pääsee itse hyötymään näistä uusista taidoista koko loppuelämänsä ajan.

 

10. Kysy sukulaisilta pihatöitä tms.

Tarvitseeko mummo ja pappa tai tädin mies apua ruohonleikkuussa tai muissa askareissa? Ilmoita kaikille tutuillesi, että olet valmis tekemään lähes mitä tahansa pienten tienestien eteen.

 

11. Kysy Facebookissa paikallisista ryhmistä voitko olla jollekin avuksi

Facebookissa on runsaasti erilaisia paikallisia ryhmiä. Laita sinne ilmoitus kysyen, että voisitko olla jollekin avuksi pientä korvausta vastaan.

Yleensä kuulostaa paremmalta, mikäli kerrot jonkin tarinan mihin keräät rahaa. Eli esimerkiksi:

”Olen Jonne, 14 vuotta ja kerään rahaa rumpujen ostoa varten. Jos joku tarvitsee apua esimerkiksi lumitöiden tekemisessä, auton pesussa tai nurmikon ajamisessa, voin tulla X alueella heti hommiin! Voit maksaa omantunnon mukaan.”

Moni saattaa ihan pelkästä sinun yritteliäisyydestä keksiä sinulle jotain hommaa. Kun ilmoitat tuon palkkauksen omantunnon mukaan, sillä vastapuolella ei ole mitään painetta asian suhteen. Lisäksi ihmiset ovat yleensä anteliaampia kun annat heille tällaisen vapauden. Jos ilmoitat heti etukäteen, että ”veloitan 12,56 € per tunti plus iltapäivälisät ja likaisen työn lisä 5% siihen päälle”, niin siitä menee fiilis heti kättelyssä. Ei ketään kiinnosta palkata tuollaista runkkaria.

Sitten kun joku kiireinen 37-vuotias perheenisä näkee ilmoituksesi, hän saattaa heittää sinulle osoitteensa yksityisviestinä, että ”käy kolaamassa Lumitie 13:n piha puhtaaksi klo 18 mennessä niin annan sulle sitten 15 € käteistä kun tulen siihen klo 18. Kola on etupihalla.”.

Menet sinne, teet hyvää työtä ja rahanvaihdon yhteydessä ilmoitat, että ”kiitos kun otit yhteyttä. Tulen mielelläni uudestaankin, jos tarttet apua”.

Siinä olisi varsin helppoa rahaa alaikäiselle tai muuten ahkeralle ihmiselle. Käyt naapurustossa tekemässä vähän pihahommia (saat samalla liikuntaa) ja saat siitä rahaa.

 

12. Kerää pulloja esim. naapureilta

Jos mietit miten kerätä rahaa taas jotain tiettyä projektia varten, voit kokeilla seuraavaa:

Kierrä naapurustossa ovelta ovelle ovikelloa soittaen ja sano esimerkiksi, että ”anteeksi että häiritsen, mutta kerään rahaa X varten. Olisiko teillä yhtään ylimääräisiä pantillisia pulloja?”

Kun olet kohtelias ja kerrot jonkin tietyn asian johon keräät rahaa, moni heltyy ja luopuu pullo- ja tölkkikasseistaan sinun vuoksesi. Ja joku saattaa heittää sinulle jopa hieman käteistä rahaa. Harva nuori jaksaa tänä päivänä tehdä muuta kuin vetää ES:ää ja katsoa älypuhelimen ruutua, joten kohtelias ja määrätietoinen nuori herättää varmasti positiivisia fiiliksiä vanhemmissa ihmisissä.

 

Yhteenveto

Eli siinä niitä ideoita – nopeita (vaarallisia) tapoja saada rahaa kuin myös hitaita (ja terveitä sekä kestäviä) tapoja saada rahaa.

Vaikka nuo hitaat metodit ovat juurikin hitaita, ovat ne yleensä niitä kehittävimpiä taitoja. Ja rahankäyttö ja -hallinta todellakin on taitolaji. Varsinkin tämän päivän maailmassa, kun tuota lainaa on saatavilla parilla klikkauksella ja erilaisia houkutuksia kuluttaa rahaa on ääretön määrä.

Onko sinulla jotain tipsejä Hillomaisterille ja muille lukijoille miten saada rahaa? Kommentoi alle!

1 KOMMENTTI

 1. Juu uhkapelejä ei kannata pelata. Kokemuksesta voin sanoa, että niihin jää koukkuun. Pian on pelattu koko tili, ja pakko ottaa lainaa elämiseen. Sitten sitä lainaa käyttää myös pelaamiseen siinä toivossa, että jotain voittoja tulisi. Oravanpyörä on valmis. Sitten kun siihen tulee vielä koukuttava fiilis, saa jotain sairasta nautintoa pelaamisesta, niin katastrofi on vielä suurempi.

  Jouduimme myydä talon ja päästämään pelivelat ulosottoon. Ulosotto vie kolmasosan tilistä, mutta pelivelkojen osamaksu eri luottoyhtiöissä vei jo yli puolet tilistä. Pelivelkaa on 100 000€ ulosotossa.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here