miten rikastuaJos pohdit miten rikastua, seuraavassa ideaa ja vinkkejä.

Suomessa on erään selvityksen mukaan noin 50 000 miljonääriä.

Eli heidän omaisuuden arvokseen on arvioitu yli miljoonan euron verran. Näissä on mukana omaisuutensa perineitä, yrittäjiä, lottovoittajia, urheilijoita ja jopa ihan palkkatyöllä rikastuneita.

Mutta, miten sinä voisit rikastua? Tai vaurastua – ei onnellisuuteen edes tarvita (tutkimusten mukaan) miljoonia – myös tästä lisää alempana.

Käydäänpä ensin läpi niitä realistisimpia ja yleisimpiä menetelmiä kuinka ihminen voi rikastua näin vuonna 2019:

1. Työllä rikastuminen mahdollista vai ei?

”Työllä ei Suomessa rikastu” saatat olla kuullut sanottavan. Usein se on totta. Suomessa on varsin maltilliset palkat myös asiantuntijoille ja johtajille – verrattuna suureen maailmaan. Mutta, palkkatilastojen kärkisijoilta löytyy yleensä lääkärit, toimitusjohtajat ja muut johtajat, rahoitusalan ihmiset jne.

Tai jos olet IT-alan ihmisiä – koodari tai muu sovelluskehittäjä – kannattanee hakeutua aloitteleviin ja suuren kasvupotentiaalin omaaviin startup-yrityksiin töihin. Niissä on usein mahdollista neuvotella itselleen osuus yrityksestä (jos olet osaava ja jonkin erityistaidon omaava ihminen). Ja sitten jos firma räjähtää isoksi, sinä saat hyvän siivun, kun olet yrityksen osaomistaja. Esimerkiksi Supercell kun myytiin japanilaiselle yhtiölle tuossa jokunen vuosi sitten, teki tämä kauppa monesta Supercellin ”perustyöntekijästä” miljonäärin.

Kun on oikeassa paikassa, oikealla osaamisella ja oikeaan aikaan, niin myös työntekijä voi rikastua työtä tekemällä.

2. Yrittämisellä rikkaaksi?

Suurin osa Suomen yksinyrittäjistä tienaa suurin piirtein saman verran tai vähemmän kuin keskipalkkainen ihminen. Siihen päälle vielä yrittäjyyden riskit, epävarmuudet ja stressitekijät.

Eli ei yrittäjyys mikään varma tie rikkauksiin ole. Kaukana siitä.

Mutta, jos on yrittäjähenkinen eikä voi sietää sieluttomassa korporaatiossa tai ärsyttävän pomon alaisuudessa työskentelyä, sitten on ryhdyttävä yrittäjäksi. Yrittäminen antaa suuremman mahdollisuuden rikastua kuin työntekijänä oleminen.

Oman yrityksen rakentaminen on vähän kuin oman talon rakentaminen. Sitä rakennetaan pikku hiljaa ja lopussa se on (mahdollisesti, jos tekee hyvää työtä) jopa satojen tuhansien eurojen arvoinen. Silloin sen voi vaikkapa myydä pois. Moni yrittäjä tekee vuosikausia töitä nostaen vain pientä palkkaa, mutta lopulta rikastuu yrityskaupoilla, kun myy yrityksensä pois.

3. Miten rikastua nopeasti? Lottoa

Todennäköisesti ainoa tapa rikastua nopeasti on lotossa voittaminen.

Kyllä sieltä joku aina joskus voittaa ja rikastuu, eli jos lottoaminen on sinun juttusi, laita pikkupanos vetämään joka viikko. 5 euron sijoitus joka viikko ei kaatane kenenkään taloutta, mutta pidät yllä pientä mahdollisuutta rikastumiseen.

4. Sijoittamalla rikkaaksi?

Oletetaan, että olet keskivertosuomalainen. Yli puolella suomalaisista on tilillä rahaa alle 5000 euroa.

Siitä jos sijoittaisi vaikka 3000 euroa, vaatii se melkoisen kovan arvonnousun sijoitukselle, että voit tulla ”rikkaaksi”. Eli sinun pitää tietää jotain mitä muut eivät vielä tiedä ja siten löytää jokin hyvä sijoituskohde.

Eli pienellä alkupääomalla sijoittamisen aloittaminen rikastumismielessä on hyvin vaikea temppu. Varsinkin nyt kun sitä seuraavaa globaalia talouskriisiä mahdollisesti odotellaan tässä 2019-2020 tienoolla.

Mutta, kuten ammattisijoittajat sanovat, silloin pitää ostaa, kun kaduilla on verta ja kaaosta – eikä silloin, kun osakkeet ovat nousseet jo pitkän aikaa.

Voit myös sijoittaa suoraan johonkin aloittelevaan start up -yritykseen. Jos ”löydät” jonkin seuraavan Supercellin tai Rovion, on siinä mahdollisuus rikastumiseen myös pienehköllä sijoituksella. Parasta tietenkin mikäli itse tunnet alan ja olet siitä kiinnostunut.

5. Kryptovaluutoilla rikastuminen (muhiiko tässä uusi ”IT-buumi”?)

Tuossa vuosituhannen taitteessa oli menossa IT-buumi. Kaikki mikä liittyi tähän uuteen ja ihmeelliseen internetiin, oli kannattava sijoitus. Rytsölät ostelivat Lamboja sen minkä kerkesivät ja tavalliset ihmiset, jotka sijoittivat IT-osakkeisiin, saivat myöskin isoja voittoja.

kuinka rikastuaKryptovaluutat ovat nykyajan ”uusi internet”.

Ne ovat vielä samanlaisissa lapsen kengissä kuin internet oli vuonna 1997. Vain nörtit käyttivät nettiä ja tietokoneita tuolloin 90-luvun lopulla. Nykyään mummot ja papatkin selaavat niskat kyyryssä älypuhelintaan. Sama tullee tapahtumaan kryptovaluutoille.

Eli jos nyt, 2019, alat tutustumaan kryptovaluuttoihin, olet edelleenkin ensimmäisten joukossa. Tässä saattaa olla mahdollisuus rikastumiseen. Katso artikkelimme aiheeseen liittyen:

Onko rikastuminen avain onneen?

Tutkimusten mukaan läntisessä maailmassa plus/miinus 100 000 euron vuositulot ovat se rajapyykki, jonka saavutettuaan ihminen on onnellisimmillaan.

Tuossa kohtaa laskut ja lainanlyhennykset saa hoidettua kivuttomasti, ruokaa voi ostaa ilman hintalappujen tuijottelua, voi ostaa uusimmat viihdelaitteet ja laittaa oman kodin nätiksi. Lomamatkoilla voi käydä silloin kun siltä tuntuu.

Mutta, kun edetään siitä 5-7 tonnin kuukausituloista eteenpäin, ihmisen onnellisuus ei enää kasva samassa suhteessa. Ihminen tunnetusti haluaa aina vain lisää ja lisää, kun tottuu johonkin.

Eli lähde mieluummin hakemaan sellaista satatonninääri-statusta tai hyväpalkkaista työtä kuin että haikailet pakkomielteisesti miljonääriksi.

Yhteenveto

Rikastuminen ei ole lampaiden hommaa:

Sinun pitää olla kykenevä ajattelemaan omilla aivoillasi ja tekemään omia päätöksiä.

Jos joku ihminen markkinoi sinulle esimerkiksi jotain verkkokurssia tai jotain systeemiä johon sinun pitää liittyä, jotta voit rikastua, on kyseessä yleensä huijaus. Ei kukaan tule sinulle kädestä pitäen kertomaan miten sinä voit rikastua. Sinun pitää itse löytää omat vahvuutesi, pelata niillä ja sitä kautta yrittää onnistua ja mahdollisesti rikastua.

Millaisia ajatuksia rikastumisesta? Kommentoi tuohon alapuolelle.

2 KOMMENTIT

  1. ”Mutta, kuten ammattisijoittajat sanovat, silloin pitää ostaa, kun kaduilla on verta ja kaaosta – eikä silloin, kun osakkeet ovat nousseet jo pitkän aikaa.” Tätä ihan perusseikkaa olen toisinaan ihmetellyt: kuka ostaa ylipäänsä mitään noussutta osaketta tuon ohjeen rinnalla? Ja ostaa pitää jonkun, jotta kurssi noteerataan siihen mihin nyt sitten noteerataankaan. Kääntäen olisi pakko myydä halvemmalla, siis alta kurssin jos mielisi tehdä kauppoja silloin kun kaikki noudattaisivat tätä ohjetta, mikä taas painaisi kursseja alaspäin jne. jolloin kurssithan pyrkisivät pysymään vakaina tai jopa koko ajan samoina eikä kasvua tapahtuisi! Tällöinhän saisi huonoa tai olematonta tuottoa investoinnilleen ja kiinnostus laskisi mikä painaisi haluttavuutta eli kurssia entisestään jne. Onko siis oltava joitain pölkkypäitä tai visionäärejä jotka suostuvat maksamaan ”ylihintaa”?

    Sitten:
    ”Tutkimusten mukaan läntisessä maailmassa plus/miinus 100 000 euron vuositulot ovat se rajapyykki, jonka saavutettuaan ihminen on onnellisimmillaan.” 100 000 euron vuositulot – plus miinus mitä? Tällainen ilmaisuhan ei kerro vaihteluväliä. Myöskin 200 000 euron vuositulot kattavat tuon sadan tuhannen vaatimuksen, mutta jos on vaihteluvälin plussaa liikaa tuleeko onnettomaksi?

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here