vivus kokemuksiaTässä artikkelissa Vivus kokemuksia ja rehellisen raakaa tietoutta tästä kulutusluottoa tarjoavasta palvelusta.

Vivus piste fi -mainosbiisi mönki aikoinaan madon lailla monen suomalaisen korvakäytävään.

Mutta millainen palvelu se on, onko Vivus luotettava ja kannattaako sitä käyttää?

Sitä selvitellään nyt – tässä 6 osaan jaettu tietopakettimme:

1. Vivus.fi ja yritys taustalla (4finance Oy)

Vivus.fi:tä pyörittää suomalainen 4finance Oy. Itse emoyhtiön juuret ulottuvat Latviaan, ja 4Finance Group pyörittää erilaisia rahoitusalan palveluita tiettävästi ainakin 13 eri maassa.

Mutta Vivus.fi on täysin suomalainen palvelu; yritys on rekisteröity Helsinkiin ja heidän asiakaspalvelunsa palvelee aikaisin aamusta, myöhäiseen iltaan. Tässä heidän asiakaspalvelunsa aukioloajat:

  • Ma-pe: 07-23
  • La: 10-18
  • Su: 10-14

Pientä miinusta tulee puhelinlinjojen maksullisuudesta (0,76€/min + pvm), mutta asiakaspalvelu-chat toimii ripeästi ja reaaliajassa. Sähköpostikin kulkee nopeasti.

Eli yritys ei ole piilotettu ulottumattomiin, vaan ongelma- tai kysymystilanteissa saat Vivukseen nopeasti yhteyden.

 

2. Hyödynnä ilmainen ensimmäinen laina

Vivus tarjoaa ilmaista ensimmäistä lainaa uusille asiakkaille.

Tarkoittaen sitä, että sinulle avataan 400 € luotto, josta voit nostaa haluamasi summan 10-400€ väliltä lainaan maksimissaan 30 päiväksi.

Vivus koroton

Tuosta Vivuksen laskurista kun vedät vipua yli 400 € summan, huomaat, että alempana näkyvään ikkunaan alkaa kertymään kuluja. Eli mikäli tarvitset isompaa lainaa, Vivuksen laskurilla näkee kätevästi heti lainan kokonaiskustannukset.

PS. Jos 400€ ei riitä, käy hakemassa Suomilimiitti.fi:stä ilmainen 1000€ ensilaina (keskimäärin 45 päivää takaisinmaksuaikaa)

 

3. Jatkuva kulutusluotto 10-2010 €

Eli Vivuksen päätuote on tämä 2010 € kulutusluotto. Tämä oudon näköinen summa johtuu eräästä lakiteknisesti syystä: Vuonna 2013 asetettiin laissa näille pikalainoille korkokatto (50% + vaihtuva viitekorko), mikäli lainasumma oli alle 2000€. Koska Vivuksessa avataan 2010 € luottotili, tämän johdosta he voivat veloittaa isompaa korkoa. Sieltä ei silti tarvitse nostaa 2000€, vaan nostosumma voi olla niinkin vähän kuin 10 €.

Kun avaat kulutusluoton, voit nostaa sieltä tarpeesi mukaan 10-2010€ summan. Laina-aika on Vivuksessa vain 3-30 päivää. Todelliset vuosikorot ovat melko huikean isoja, vaikka ne euromääräisesti vielä näyttävät kohtuu pieneltä, kun laina-aika on vain 30 päivää.

Esimerkiksi 1000€ laina 30 päivälle tulisi maksamaan yhteensä 1190 €. Vertailun vuoksi:

  • Suomilimiitti.fi:stä saa ensimmäinen asiakas 1000€ ilmaiseksi 30-60 päivän maksuajalla
  • Tonnilaina.fi:ssä saa 1000€ huimalla 19 kuukauden maksuajalla noin hintaan 1369 €.

 

4. Vaatimukset lainaamiselle

Vivus.fi:n vaatimukset lainanhakijalle ovat seuraavanlaiset:

  • Ikäraja 20
  • Kotiosoite Suomessa
  • Ei maksuhäiriömerkintää
  • Suomalainen pankkitili

Lisäksi luotonhakija antaa luvan Vivukselle hankkia luottotiedot Bisnode Finland Oy:n luottotietorekisteristä.

 

5. Vivus kokemuksia netistä

Netissä näkyvät keskustelut Vivuksesta menevät yleensä siihen yleiseen jutusteluun pikavippien ja kulutusluottojen järkevyydestä. Suomessa on lähes 400 000 ihmistä, joilla on rekisteröity maksuhäiriö, joihin osasyynä on nykyaikainen rahan helppo saatavuus.

Eli mikäli olet hillopäissäsi nostamassa vippejä vähän joka suunnalta juuri ennen luottotietojesi menetystä, lopeta siihen paikkaan. Rauhotu hyvä mies tai nainen. Elämää on vielä 5 ja 20 vuoden kuluttuakin, joten ota itseäsi niskasta kiinni ja pidä ne luottotiedot puhtaana.

Noniin, siis niitä Vivus kokemuksia:

Yksi silmään pistävä juttu oli Suomi24:llä, jossa lukija kirjoittaa, että Vivus huijaa. Hän oli ottanut lainan ja halunnut peruuttaa sen parin päivän kuluttua (14 vuorokauden peruuttamisoikeuteen viitaten). Hän ei väittämänsä mukaan saanut vastausta Vivukselta miten rahojen palautus hoituu, joten hän oli sitten omin päin siirtänyt rahat. Ja sitten olikin tullut niitä laskuja, koska tieto peruutuksesta ei ollut mennyt perille.

Eli lue tarkkaan lainaehdot, tee peruutus siellä mainittujen ohjeiden mukaan (kohta 13. Peruuttamisoikeus) ja kommunikoi Vivuksen asiakaspalvelun kanssa niin kauan, että asia selviää. Yllä olevassa esimerkissä tyyppi oli vain siirtänyt rahat ja unohtanut asian. Paha virhe. Näiden rahoitusyhtiöiden kanssa ensin laitetaan sopimus poikki ja kommunikoidaan asiakaspalvelun kanssa niin kauan, että asia selviää.

Toinen ei niin mairitteleva juttu liittyi siihen, että kuluttaja-asiamies vei 4Financen markkinaoikeuteen (Lähde).

Tämä siitä johtuen, että asiakas ei ollut maksanut lainaa ajoissa, jolloin hän joutui siirtämään eräpäivää. Eräpäivän siirrosta johtuvat kustannukset ovat niin kovia, että kuluttaja-asiamies ei siitä tykännyt. Siinä 2010 € lainalle oli kertynyt puolessa vuodessa hintaa 4145 euroa. Eli älä pelleile näiden rahoitusyhtiöiden kanssa – he kyllä osaavat rokottaa, mikäli jätät laskut maksamatta. Tuo 3-30 päivän laina-aika menee sen verran nopeasti, että sitä lainaa ei kannata aivan kepein perustein alunperinkään ottaa.

 

6. Vaihtoehtoja Vivukselle?

Entä mitä vaihtoehtoja on Vivukselle?

Ensinnäkin, jos etsit vastaavanlaisia palveluita, joissa on ilmainen ensimmäinen laina, katso listaamamme 5 palvelua, joista saa lainaa ilman kuluja! Nämä kannattaa aivan surutta hyödyntää, mikäli sinulla tulee usein tilanne, jossa kaipaat lyhytaikaisesti lainaa juuri ennen tilipäivää.

Mutta mikäli nämä lyhyet laina-ajat (ja Vivuksen kohdalla korkeat korot) eivät miellytä, suosittelemme lukemaan artikkelimme: 5 paikkaa, josta lainaa pitkällä maksuajalla. Siellä alkaa olemaan jo aika hyviä diilejä (kuukausien ja vuosien maksuajoilla).

Yhteenveto

Vivuksen ensilaina on hyvä ja helppo diili, jossa saat 400€ ilmaisen lainan. Käy siis hakemassa omasi vivus.fi:ssä.

Mutta itse päätuote, eli jatkuvasti avoinna oleva 2010 € kulutusluotto on melkoisen kallis. Jos tiedät mitä teet ja tarvitset yllättävää lainaa useinkin juuri ennen tilipäivää, on Vivus kätevä ja nopea tilanteen pelastaja.

Mutta mikäli olet viihdevippaaja, älä edes kuvittele ottavasi Vivus.fi:stä lainaa. Tee enemmän töitä, säästä enemmän rahaa, hanki jostain lisätuloja. Tulevaisuuden sinä kiittää.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here