Tuohi Mastercard kokemuksiaTässä artikkelissa Tuohi Mastercard kokemuksia ja pohdintaa kenelle tämä luottokortti sopii.

Luottokorttien myöntäjillä on yleensä pari eri tavoitetta saada asiakkaita ja pitää heidät aktiivisina luottokorttinsa käyttäjinä:

On kanta-asiakkuuksien ympärillä pyöriviä luottokortteja, joissa saa tietyn verran bonusta, kun tekee ostoksia heidän luottokortillaan.

Ja sitten on luottokortteja, jotka kannustavat käyttäjäänsä puhtaasti ostamaan luotolle, jolloin he tekevät sinulla rahaa korkojen muodossa.

Nordea-pankin tarjoama Mastercard Tuohi menee melko puhtaasti tähän jälkimmäiseen kategoriaan.

Tässä 5 osaan jaettu infopakettimme Tuohi Mastercardista:

1. Tuohen hakeminen

Yritys Tuohi luottokortin taustalla on Nordea Rahoitus Suomi Oy.

Mikäli olet Nordean asiakas, on Tuohen hankinta melko luonteva valinta, koska sen tiedot näet kätevästi verkkopankistasi. Jos olet tyytyväinen Nordean palveluksiin, on helppo asioida saman konsernin kanssa.

Tuohi-korttia voi hakea myös muiden pankkien asiakkaat, kunhan vain omistaa jonkin yleisimmän suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset.

Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, vakituisena asuinpaikkana Suomi, omata säännölliset tulot eikä maksuhäiriömerkintöjä saa löytyä.

Myös korkeakouluopiskelijat (amk/yliopisto) voivat saada Tuohi Mastercardin.

Käsittelyaika hakemukselle on noin 2 viikkoa ja siihen postitus päälle.

Lue myös: Luottokortti netistä – Top-3 vaihtoehdot

 

2. Myös tietyt liikkeet myöntävät Tuohi Mastercard -luottokortteja

Noin 10 Tuohen yhteistyökumppania – lähinnä huonekaluliikkeitä, tarjoavat asiakkaileen Tuohi-korttia. Esimerkiksi Masku on sen verran aggressiivisesti ”myynyt” omian huonekalujensa ohessa myös Tuohea, että ovat päätyneet jopa uutisiin asti:

tuohi mastercard keskustelu
Kuvakuappaus: Savon Sanomat

Liike, eli tässä tapauksessa Masku saa sen verran kovat provikat Nordealta (Tuohelta), että he saattavat puoliväkisin laittaa ostoksesi uudelle kortillesi. Tällaisessa tapauksessa teet kaupassa sopimuksen Tuohi Mastercardista, ostos veloitetaan suoraan uudelle kortille, ja kortti saapuu postitse kotiin sitten parin-kolmen viikon päästä.

Jos olet juuri nyt huonekaluliikkeessä lukemassa tätä artikkelia, lue ja kysy diilin ehdot tarkkaan. Jos ei kiinnosta, niin älä ota.

Mainittakoon tässä välissä yksi toinen vinkki, jos sinulla on jokin isohko ostos suunnitteilla. Jos rahat eivät juuri nyt riitä, mutta palkka on pian tulossa, kannattaa hyödyntää markkinoilla olevat korottomat ensilainat. Esimerkiksi Suomilimiitti.fi:stä saa 1000 € lainan jopa 60 päivän maksuajalla täysin ilmaiseksi (vain uusille asiakkaille)!

 

3. Luottoraja

Luottoa saa Tuoheen 1000 – 10 000 euron väliltä – riippuen luottotoiveestasi ja taloudellisesta tilanteestasi. Korkeakouluopiskelijatkin voivat saada jopa 2000 € luottorajan.

 

4. Tuohi Mastercard hinnasto & korko

Tuohi Mastercard on vuosimaksuton, eikä siinä ole aloitusmaksua.

Kuukausittainen tilinhoitokulu on 5 €, mikäli ostokset tai rahanostot menevät luotolliselle ajalle.

Korko on 3kk euribor + 12%. Todellinen vuosikorko on melko korkea: 20,5 %. Jos aikoo käyttää luottoa, kannattanee ensin kysyä omasta pankista pienempikorkoisia luottokortteja.

Esimerkiksi ostosten takaisinmaksuun liittyviä erien suuruuksia voi säätää itse kortinhallintaan tarkoitetusta ePalvelusta (tai Nordean asiakkaat verkkopankkinsa kautta). Siellä voi muutenkin seurata kortin tilitapahtumia, muuttaa maksujen eräpäiviä jne. Myös turvallisuuteen liittyviä asetuksia on, eli voi asettaa esimerkiksi maarajoituksia (missä korttia voi käyttää) sekä voiko sitä käyttää nettiostoksiin vai ei). Mikäli on siis sitä ihmistyyppiä, joka ei luota luottokortteihin.

 

5. Kortin muut edut

Mastercard Tuohi ei tätä kirjoittaessa tarjoa minkäänlaista bonusjärjestelmää kertyneistä ostoksista.

Markkinoilta löytyy esimerkiksi paljon autoilevalle (tankkaavalle) St1 Visa sekä matkailijaystävällinen Bank Norwegian luottokortti, joista löytyy bonusjärjestelmä. Niitä käyttäessä kun ostaa mitä tahansa – ruokaa tai nettiostoksia – kerryttää rahaa seuraavaa tankkausta tai reissua varten.

Tuohi Mastercard tarjoaa yhtä erikoista etua/ominaisuutta, nimittäin hintaturvavakuutusta. Tarkoittaen esimerkiksi sitä, että jos ostat Tuohi-kortilla 600 euron pesukoneen ja viikon päästä huomaat, että se maksaa enää 500 € tarjouksessa, voit hakea erotusta, eli satasta takaisin.

Korvaussumma on rajoitettu 500 euroon per ostos ja vuositasolla 2000 euroon. Lisäksi hintaturvavakuutukseen liittyy suunnilleen A4-sivullisen verran erilaisia rajoituksia, joiden toteutuessa korvausta ei makseta. Käytännössä melko harvoin tullee tarvetta moiselle hintaturvavakuutukselle.

 

Yhteenveto Tuohi Mastercardista

Eli, Mastercard Tuohi sopii sinulle, joka haluat tehdä ostoksia velaksi ja maksaa niitä sitten osamaksuina takaisin. Ensin tosin kannattanee kysyä myös muut vaihtoehdot omasta pankista (jos sieltä löytyisi pienimpikorkoista luottoa).

Jos velan otto ei kiinnosta ja kaipaa luottokorttia lähinnä ostosten tekemiseen, silloin suosittelemme hakemaan esimerkiksi se ylempänä mainittu Norwegian Visa (haku tapahtuu muutamassa minuutissa (BankNorwegian.fi/Luottokortti) ja kortti tipahtaa postilaatikkoon n. viikossa, eli paljon nopeammin mitä Tuohi . Norwegianissa on myös ilmainen, jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus.

Millaisia kamppailuja sinä olet käynyt Tuohi Mastercardia tarjoavissa huonekalu- tai kodinkoneliikkeissä? Tai onko jotain muuta mielen päällä aiheeseen liittyen? Jaa Tuohi Mastercard kokemuksia alla olevaan kommenttikenttään.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here