st1 visa kokemuksiaTässä kirjoitelmassa St1 Visa kokemuksia ja vinkit siitä, kenelle se sopii.

Autoiletko paljon? Ja asioit usein St1 ja Shell -huoltoasemilla, esimerkiksi Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa?

Silloin St1 Visa saattaisi olla sinulle sopiva luottokortti.

Tosin, Hillomaisteri havaitsi yhden suuren miinuksen St1 luottokortissa – tästä kohdassa 4 lisää.

Tässä siis 5 kohtaan jaettu tietopaketti tästä autoilevan kansalaisen luottokortista:

1. Yritys St1 Visan taustalla

ST1 Visan myöntää ruotsalainen Ikano Bank, jolla on oma Suomen sivuliike. Heillä ei ole fyysistä, asiakkaille avoinna olevaa konttoria Suomessa – ainoastaan postilokero-osoite.

Mutta, asiakaspalvelu heillä toimii ihan suomenkielellä lähinnä puhelimitse:

st1 visa asiakaspalvelu

Useimmiten puhelimitse, koska sähköpostitse/yhteydenottolomakkeella ei voida turvallisuussyistä keskustella tarkemmista tiliin liittyvistä asioista.

 

2. St1 Visa hakemus & vaatimukset

Tänä päivänä on helppoa hakea luottokortti netistä. Sen kun vain täyttää lomakkeen parissa minuutissa ja jää odottelemaan kortin saapumista postilaatikkoon. Toimitusaika on lukemiemme kokemusten mukaan pari-kolme viikkoa.

Hakijan pitää olla vähintään 18-vuotias, Suomessa vakituisesti asuva, jolla on säännölliset tulot sekä sellainen, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Myöntäminen perustuu yleensä kokonaiskuvaan hakijan taloudellisesta tilanteesta.

 

3. Luottoraja & korko

Luottoraja on 500 – 5000 €, riippuen paljonko toivot luottorajaksi sekä lopulta siitä, minkä summan Ikano Bank sinulle hyväksyy. Summaa voi myöhemminkin tingata isommaksi – tai usein itse Ikano Bank lähestyy sinua ehdottaen isompaa luottoa.

Ehdoissa mainitaan, että luoton todellinen vuosikorko on 16,53 % laskettuna 2000 € luotolle (tämä heidän ehdoistaan 1.3.2017).

 

4. St1 luottokortin hinnasto

Tässä joitain tärkeimpiä hintoja, joita tähän Visaan liittyy. Näiden lisäksi erilaisista muutoksista (esim. luottorajan muutos) sopimukseen tai korttiin menee tyypillisesti n. 10 euron kertakorvaus. Mutta tässä niitä tyypillisimpiä:

St1 Visa luottokorttia mainostetaan vuosimaksuttomana, mutta valitettavasti siinä on jatkuvasti juokseva kuukausittainen tilinhoitomaksu:

st1 visa tilinhoitomaksu
Kuvakaappaus st1visa.fi

Eli jos maksat laskut aina ajallaan, etkä anna mennä korolliselle luotolle, 2,50 € / kk tekee 30 € vuodessa.

Käteisnostot kannattaa hoitaa muilla korteilla; St1 Visalla rahan nostaminen maksaa Suomessa ja ulkomailla 3 € per nosto + 3 % nostettavasta summasta. Eli 100 € nostamisesta menisi melkoisen hävyttömät 6 € kuluihin.

Toinen tietämisen arvoinen asia on se, että käteisnostoista aletaan veloittamaan korkoa jo nostopäivästä alkaen.

 

5. St1 Visan ominaisuudet ja edut

Elikkä, kyseessä on vain luotto-ominaisuuden (credit) omaava luottokortti. Voit tehdä sillä päivittäisiä ruokaostoksia missä tahansa Visa hyväksytäänkään ja myös sitä kautta kerätä bonusta seuraaviin tankkauksiin.

Bonusta kertyy St1 tai Shell -asemilla (Suomi, Ruotsi, Norja) tankkaamisesta ja muista ostoksista 2 %, eli esimerkiksi 75 € tankkauksesta jäisi 1,50 € bonusta tuleviin tankkauksiin.

Ruokaostoksista ja esimerkiksi nettiostoksista kertyy 0,5 %, eli esimerkiksi 500 € kuukausittaisista ruokaostoksista jäisi talteen 2,50 €.

 

Loppusanat

Hillomaisteri suosittelee St1 Visaa ainoastaan paljon autoilevalle ihmiselle, ja sellaiselle joka yleensä päätyy nimenomaan niille St1 ja Shell -asemille. Ja korttia kannattaa käyttää ainoastaan ostosten maksamiseen – ei rahan nostamiseen (johtuen noista suurista kuluista).

Tilinhoitomaksu, joka menee joka kuukausi on kieltämättä lievä turn off tässä luottokortissa. Mutta mikäli sitä bensaa virtaa tankkitolkulla joka kuukausi, saa St1 Visa aikaan säästöä pitkällä tähtäimellä!

Jos sen sijaan matkustat ahkerasti ja haluat kuukausi-/vuosimaksuttoman kortin, suosittelemme Bank Norwegian luottokorttia.

Ja jos sinulla jo on kokemuksia St1 Visa luottokortista, jaa ajatuksesi kommenttiosioon.

2 KOMMENTIT

  1. Heti kun luottotiedot meni tuli kirje, että St1 kortti on irtisanottu. Siis vaikka olen maksanut heille kiltisti ja aina ajoissa. Ihan p*** kortti, ei muuta.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here