Surimo kokemuksiaTässä Hillomaisterin teoksessa Surimo kokemuksia ja vinkkejä siihen, kannattaako tätä lainapalvelua käyttää.

Surimo on palvelu, josta saa tuollaista keskisuurta, 250-4000 €, pikalainaa pitkällä maksuajalla.

Mutta, onko se hyvä? Onko se kallis vai halpa Onko muita hyviä vaihtoehtoja?

Muiden muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksia tästä 6 osaan jaetusta Surimo.fi-tietopaketista:

1. Yritys Surimo.fi:n taustalla?

Surimo.fi:tä pyörittää suomalainen Surimo Finance Oy, joka on melko uusi toimija Suomen rahoitusmarkkinoilla.

Hillomaisterin luotettavuustarkastuksessa asiat ovat täysin kunnossa; itse verkkotunnus on rekisteröity samaiselle yritykselle sekä Y-tunnus löytyy yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä. Nettisivusto on myös SSL-suojattu, eli henkilökohtaiset tietosi välittyvät palveluun turvallisesti.

Luotettavuus on siis kunnossa.

Heidän asiakaspalvelun saa kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai chatitse. Asiakaspalvelun aukioloajat ovat tosin hieman niukat; se on auki maanantaista perjantaihin klo 9-17.

 

2. Vaatimukset lainan saamiselle

Mikäli täytät seuraavat vaatimukset, voit saada lainaa Surimosta:

  • Ikää 19-72 vuotta
  • Vakituinen asuinpaikka Suomessa
  • Puhtaat luottotiedot
  • Säännölliset tulot (Surimo tekee hakijasta luottokelpoisuusarvion Instantor-palvelun kautta)
  • Suomalainen pankkitili + verkkopankkitunnukset

Sinun ei tarvitset toimittaa liitteitä palkkalaskelmista tai muista tulotositteista (elleivät he erikseen sitä pyydä, joka sekin on mahdollista ”satunnaistarkastuksissa”, joista on mainintaa heidän sivuillaan).

 

3. Lainaa 250-4000 €, 1-3 vuoden laina-aika

Surimo tarjoaa siis kertaluottoa ja varsin kohtalaisella korolla. Se on suunnattu erityisesti harkittuja lainoja ottaville ihmisille, eikä se siis ole luottokorttimaisesti jatkuvasti avoinna oleva joustoluottotili.

Päätät vain minkä summan (250-4000€) haluat lainata, ja millä laina-ajalla (1-3 vuotta):

Surimo laina kokemuksia

Saat samantien tuohon alle arvion minimikuukausierästä. Tarkat lainan kustannukset selviävät kun lähetät hakemuksen ja saat lainatarjouksen (jonka jälkeen sinulla on 7 päivää aikaa hyväksyä/hylätä se).

Lainen hakeminen onnistuu kätevästi yhden sivun hakukaavakkeesta. Eli näet heti yhdellä silmäyksellä mitä hakemuksessa kysytään (ei tarvitse mennä sivu kerrallaan huomatakseen, että siellä viimeisellä sivulla pyydetään jotain mitä sinulla ei juuri nyt ole käsilläsi).

 

4. Lainasta koituvat kustannukset

Surimo on pikalaina-alalla varsin kohtuuhintainen. Eihän se tavallista pankkilainaa päihitä, mutta verrattuna kiskurikorkoisiin joustoluottopalveluihin Surimo on edullinen.

Lainan todellinen vuosikorko (johon on laskettu kaikki lainasta aiheutuvat kulut) on 31,02 – 48,26%. Tarkka korko määräytyy kullekin hakijalle erikseen. Vertailun vuoksi: usein kulutusluottotilejä tarjoavissa palveluissa on reilusti yli 100% todellinen vuosikorko.

Lainasopimukseen kuuluu 6 kappaletta maksuvapaita kuukausia (mikäli joinakin kuukausina rahatilanteesi on heikommalla hapella). Tosin mikäli pidät maksuvapaan kuukauden, jäljellä olevat kuukausierät hieman kasvavat, koska itse laina-aika pidetään silti samana.

Ja luonnollisesti paperilaskuja ei kannata lainasta kotiinsa tilata, sillä ne maksavat 3,95 € / kpl (sähköiset laskut ovat ilmaisia).

 

5. Näin nopeasti saat lainan

Jos teet lainahakemuksen Surimon aukioloaikojen puitteissa (9-17), pitäisi rahat saapua saman tai seuraavan pankkipäivän aikana. Viikonloppuna et voi saada rahaa ulos Surimosta.

Mikäli rahan saamisella on kiire ja haluat rahat heti tilillesi (tiettävästi onnistuu silti vain aukioloaikojen aikana), tulee siitä maksaa 3% lisäkulu. Eli nostaessasi 1000 € laina, kustantaisi pika-vaihtoehto 30 € extraa.

 

6. Surimo vs. muut palvelut?

Surimo saa arvostelussamme hyvät pisteet sen selkeydestä. Ensinnäkin näet heti arvion paljonko laina tulee maksamaan ja itse hakuprosessi on selkeästi yhdellä sivulla, josta on helppo silmäillä mitä tietoja hakemuksessa vaaditaan.

Eli mikäli Surimon lainasummat ja laina-ajat ovat juuri sopivia sinulle, anna mennä, hae lainaa Surimo.fi:ssä.

Jos se ei aivan täytä tarpeitasi, tässä vaihtoehtoja:

Mikäli etsit lainaa lyhyemmällä maksuajalla, lue ensinnäkin listaamamme palvelut, josta saa ensimmäisen lainan ilman kuluja ja korkoja. Usein rahoitusyhtiöt tarjoavat uusille asiakkaille täysin ilmaisen ensimmäisen lainan (joissa lainamäärät ovat 10-1000€ ja takaisinmaksuaika tyypillisesti 1-2 kuukautta). Hyödynnä siis nämä!

Ja jos Surimon 4000 € ei riitä, mutta haet toista, kohtalaisella korolla varustettua lainaajaa, tutustu esimerkiksi Ostosraha-nimiseen palveluun (sieltä saa lainaa 10000€ asti) tai sitten vielä isompia lainoja tarjoavaan, norjalaiseen nettipankkiin, Komplett Bankiin.

Entä joko sinulla on kokemuksia Surimo.fi:stä? Laita kommenttia alle!

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here