voiko bitcoinin muuttaa rahaksiTätä kysytään paljon Googlesta, eli voiko bitcoinin muuttaa rahaksi?

Totta helkkarissa.

Me kryptonörtit sen sijaan kysyisimme mieluummin, että ”voiko euroja muuttaa rahaksi eli bitcoiniksi?”

No.

Käsitellään nyt ensin sitä alkuperäistä kysymystä, eli näin se bitcoinien rahastaminen onnistuu:

1. Bitcoinin muuttaminen euroiksi ja siirto omalle pankkitilille

Bitcoinia voi ostaa/myydä/siirrellä kryptovaluuttoihin erikoistuneilla kaupankäyntisivustoilla, kuten Coinmotionissa (joka on suomalaisen Coinmotion Oy:n pyörittämä palvelu).

Eli siellä voit:

Jos sinulla on jossain ikivanhassa kryptolompakossa bitcoinia, ja ne pitäisi muuttaa euroiksi, voit yksinkertaisesti rekisteröityä tällaiseen palveluun, myydä ne siellä euroiksi ja siirtää pankkitilillesi.

2. Bitcoinin muuttaminen rahaksi anonyymisti?

Ennen vanhaan, johonkin vuoteen 2020 asti, onnistui Suomessa vielä bitcoinin muuttaminen käteiseksi rahaksi Bittimaatti-nimisissä automaateissa, joita on ympäri Suomea.

Mutta, tätä nykyä kyseiset automaatit vaativat tunnistautumisen.

Eli, kaikille rikollisille tai muille äärianonyymiutta tavoitteleville, nykyään on hyvin vaikea vaihtaa bitcoinia euroiksi ilman, että siitä jäisi jälki tähän nykyiseen pankkijärjestelmään.

Mutta, monien mielestä yhtä lailla bitcoin on rahaa. Yhä useampi ihminen ja yritys vastaanottaa bitcoinia maksuna palveluista tai tuotteista. Seuraava kysymys siis on:

3. Kannattaako bitcoinia muuttaa ”rahaksi” eli euroiksi?

Tällä hetkellä, vuonna 2022, me ihmiset käsitämme nämä eurot rahaksi.

Mutta, kun tutkaillaan rahan ja eri valuuttojen historiaa, ymmärrämme, että myös Suomessa voi tulla aika, jolloin eurojen sijaan haluamme pitää jotain muuta rahaa.

Esimerkiksi Turkissa maan virallinen valuutta, liira, on menettänyt arvoaan suhteessa esimerkiksi euroon useita kymmeniä prosentteja viimeisten vuosien aikana:

bitcoin rahaksi

Täten Turkissa monet ihmiset eivät mieluiten säästä rahojaan liiroissa, vaan he muuttavat ne turvallisemmaksi rahaksi – esimerkiksi Yhdysvaltojen dollareiksi, kullaksi tai bitcoiniksi.

Samoin pankkikriisit ovat mahdollisia riskejä eurojen hallussapitäjille kuten kyproslaiset saivat huomata vuonna 2013. Siellä oli pankkikriisi, jonka myötä ihmisten rahat jäädytettiin jopa viikoiksi ja yli 100 000 euroa pankissa pitäneet ihmiset menettivät yli 100 000 euron menneen osuuden kokonaan, jotta pankki voisi pelastaa itsensä konkurssilta.

Kun tässä edetään tätä 2020-lukua ja tulee näitä kriisejä kriisien perään, on mahdollista, että me ihmiset alamme luottamaan eurojen sijaan johonkin toiseen ”rahaan” eli esimerkiksi kultaan, hopeaan ja bitcoiniin. Ja tällöin kysymys saattaakin olla, ”miten muuttaa eurot rahaksi?”. No, ehkä siihen vielä menee useampi vuosi mikäli sellaista edes tapahtuu täällä lintukodossamme.

Lue myös: Mihin kannattaa sijoittaa? 10 ideaa!

Yhteenveto

Kyllä, bitcoinin voi muuttaa rahaksi milloin vain esimerkiksi tuolla suomalaisessa Coinmotionissa tai muilla suosituilla, ulkomaisilla kryptovaluuttakauppapaikoilla. Jos kiinnostaa mitä nämä ovat, lue listauksemme: Top-10 parhaat kryptovaluutta-alustat.

Eri kysymys puolestaan on se, että kannattaako sitä bitcoinia muuttaa rahaksi, jos ei juuri sillä hetkellä tarvitse euroja jokapäiväisiin ostoksiinsa. Lue lisää bitcoiniin liittyviä juttujamme:

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here