coinmotion kokemuksia 2021 Tässä artikkelissa kokemuksia Coinmotion -nimisestä sivustosta, josta voi ostaa bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja.

Mutta, onko Coinmotion hyvä ja luotettava paikka kryptojen ostamiseen (ja säilyttämiseen)?

Tässä 7 osaan jaettu tietopaketti ja arvostelu Coinmotion.comista:

1. Onko Coinmotion luotettava? Analyysimme:

Sivuston kansainvälisestä nimestä ja verkkotunnuksesta huolimatta kyseessä on ihan suomalainen ja suomalaisen yrityksen pyörittämä palvelu.

Taustalla on Coinmotion Oy (ennen Prasos Oy), joka pyörittää myös muita kryptovaluuttaan erikoistuneita nettisivustoja, kuten Bittiraha.fi:tä (jossa on mm. kryptoaiheisia uutisia).

Maailman mittakaavassa Coinmotion on pieni kryptovaluuttojen markkinapaikka (verrattuna esimerkiksi Coinbase-nimiseen palveluun), mutta sen etuna on se, että se on suunnattu varsinkin suomalaisille asiakkaille. Tunnistautuminen onnistuu suomalaisia verkkopankkitunnuksia käyttäen (toisin kuin Coinbasessa ja muilla ulkomaisilla sivustoilla, joihin pitää lähetellä manuaalisesti henkkareita sun muuta).

Kun katsotaan Suomessa tapahtuvien Google-hakujen määriä näin vuoden 2021 alussa, vaikuttaa Coinmotion olevan Suomen suosituin kryptovaluuttojen kauppapaikka:

coinmotion kokemuksia 2021
Coinmotion-sanaa haetaan Suomessa arviolta 19 000 kertaa kuukaudessa = suosittu on.

Eli kyllä – Coinmotion on varsin luotettavan oloinen palvelu ja sitä käyttää arviolta jo kymmenet tuhannet suomalaiset kryptosijoittajat.

2. Mitä kryptovaluuttaa Coinmotionista voi ostaa?

Coinmotionissa on viisi tunnettua kryptovaluuttaa ostettavissa ja myytävissä:

 • Bitcoin (BTC)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum (ETH)
 • XRP (usein yhdistetään myös nimeen Ripple)
 • Stellar Lumens (XLM)

Ensin siis siirrät euroja Coinmotionin pankkitilille ja sitten pääset ostamaan helposti yhtä tai useampaa kryptovaluuttaa.

Jos haluat ostaa harvinaisempia kryptovaluuttoja, silloin voit esimerkiksi avata tilin myös Binance.comiin, johon voit siirtää esimerkiksi Coinmotion-tililtäsi Bitcoinia ja ostaa niitä harvinaisempia kryptoja sitten sieltä. Tai sitten avata tili suoraan esimerkiksi Coinbaseen, jossa on tarjolla reilu 20 eri valuuttaa.

3. Näin liittyminen Coinmotioniin tapahtuu:

[Jos et ole vielä liittynyt Coinmotioniin, liity tämän linkin kautta, niin saat ensimmäisen 30 päivän ajaksi alennetut, 1% vaihtokulut kaikille ostoille/myynneille]

Liittyminen on varsin suoraviivaista:

Täytät henkilökohtaiset tietosi (muista täyttää kaikki oikein – muuten voi tulla ongelmia nostaa rahoja myöhemmin ulos). Menet sähköpostiisi ja vahvistat sähköpostiosoitteesi.

Sen jälkeen valitset miten tunnistaudut eli todistat henkilöllisyytesi. Helpointa se on tehdä samalla tavalla kuin tunnistaudut verkkopankkiisi. Vaihtoehtoisesti voit lähettää sinne henkilöllisyystodistuksesi.

Liittymiseen menee vain pari minuuttia ja pääsetkin sitten samantien siirtämään Coinmotion-lompakkoosi rahaa haluamallasi maksutavalla:

coinmotion kokemuksia 2020
Kuvakaappaus coinmotion.comista

 

4. Rahan siirtäminen Coinmotionille:

..onnistuu kätevimmin verkkopankkimaksuna, koska tällöin raha pamahtaa samantien Coinmotion-tilillesi. Se voi olla suuruudeltaan enintään 5000 euroa.

Yli 5000 euron siirrot pitää suorittaa normaalina tilisiirtona, joka sitten näkynee Coinmotion-tililläsi seuraavana pankkipäivänä.

Voit syöttää haluamasi euromäärän, jonka jälkeen näet arvioidun määrän, jonka saat bitcoinia tai mitä tahansa haluamaasi kryptovaluuttaa:

coinmotion maksu

Tämä numero on vain arvio eikä sillä ole vielä mitään merkitystä. Voit myöhemmin, kun raha saapuu Coinmotion-tilillesi, tehdä sen lopullisen päätöksen mitä ostat kyseisillä euroilla.

Muista, että näihin kryptosivustoille ei tarvitse heti siirtää kokonaan sitä isoisän perintöä. Eli jos jännittää siirtää rahaa kryptovaluuttasivustoille, aloita jollain pienemmällä summalla. Katso, että raha siirtyy oikein. Tee ensimmäiset krypto-ostokset pienemmillä summilla. Kun ja jos luottamus kasvaa sivustoa ja kryptovaluuttoja kohtaan, sitten vaan isompia summia kehiin (jos itse koet kryptovaluutat hyväksi sijoituskohteeksi).

5. Coinmotion hinnasto (hyödynnä tämä kutsukoodi, niin saat ensikaupat vain 1% kaupankäyntikuluilla)

Itse Coinmotion-tilin avaaminen ja ylläpito ei maksa mitään.

Kun sitten ostat tai myyt kryptovaluuttaa, menee siitä yleensä välityspalkkio sivustolle. Coinmotionissa tämä kulu on 2%. Kun lukee ihmisten kokemuksia Coinmotionista keskustelupalstoilta, on tätä suurehkoa välityspalkkiota hieman kritisoitu. Esimerkiksi Coinbasessa vastaava kulu on tiettävästi 1,49%.

Eli, jos ostaisit kokonaisen Bitcoinin 8000 eurolla, menisi siitä kuluihin Coinmotionissa n. 160 euroa. Sama juttu myydessä. Eli jos aiot tehdä nopeaa kauppaa kryptovaluutoilla, ovat Coinmotionin kulut melko suuret. Tosin, heilläkin on jonkinlaisia volyymialennuksia aktiivisesti kauppaa käyville ihmisille. Eli kannattaa tutustua niihin, mikäli olet totisempi sijoittaja.

Mutta, nyt se Hillomaisterin tarjous, jolla pääset käsiksi noihin 1% välityskuluihin:

 1. Liity Coinmotioniin tämän linkin kautta
 2. Liittymissivulla huomaat, että kutsukoodi-kohtaan tulee automaattisesti pitkä kirjain- ja numerosarja – anna sen olla siinä, niin..
 3. ..liityttyäsi saat ensimmäisen 30 päivän ajaksi 1% kaupankäyntikulut, niin ostoihin kuin myynteihinkin.

6. Coinmotion lompakko vs oma lompakko?

Eli voit ostaa kryptovaluuttaa ja jättää ne sinne Coinmotion-tilillesi säilöön. Tämä lienee se helpoin ja yleisin tapa suurimmalle osalle ihmisistä. Lisäksi voit vastaanottaa sinne kryptovaluuttaa tai lähettää edelleen vaikkapa kaverille. Sinun vain pitää tietää vastaanottajan osoite, joka on usein pitkä sarja kirjaimia ja numeroita.

Muista kuitenkin, että kun säilytät kryptovaluuttaa Coinmotion-tililläsi, eli lompakossa, tällöin kryptovaluuttasi ovat tavallaan Coinmotionin hallussa. Sinulla vain on tällä hetkellä käyttöoikeus sinne (..jos asiaa ajatellaan lakiteknisesti). Toisaalta sama juttu, jos pidät rahojasi pankkitililläsi esim. Nordeassa tai OP:ssa. Eivät rahat ole sinun-sinun vaan ”tavallaan sinun”. Jos tulee pankkikriisi (á la Kypros 2013), pankki saattaa puolittaa säästötilisi saldon eli varastaa sinulta puolet rahoistasi.

Eli jos kyseinen yritys, eli Coinmotion Oy, sattuisi menemään nurin tai he tulisivat hakkeroiduksi, saattaisit menettää kaikki siellä olevat valuuttasi.

Tällaisten riskien takia moni – varsinkin isompia summia kryptoihin sijoittavat – siirtää ostamansa kryptovaluutat omaan kryptovaluuttalompakkoon. Tätä nykyä yksi varsin suosittu ja helppokäyttöinen ”fyysinen lompakko” on Ledger Nano S.

7. Coinmotion kutsukoodi? Näin se toimii:

Jos olet juuri liittymässä Coinmotioniin ja ihmettelet kohtaa, jossa kysytään kutsukoodia, tässä tarvittavat tiedot siitä:

Jos kaverisi suosittelee sinulle Coinmotionia (antaa kutsukoodin tai linkin, jota kautta liittyä sivustolle), saat ostettua ja myytyä Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja 1% kuluilla ensimmäisen 30 päivän aikana. Normaalisti kulu on 2 %. Eli mikäli sinulla on kaveri, jolla on kutsukoodi, pyydä sellaista – molemmat hyödytte. Kuten ylempänä todettua, Hillomaisteri voi olla tässä tilanteessa kaverisi. Eli liity tästä.

Kun olet itse liittynyt Coinmotioniin, voit myös itse suositella palvelua eteenpäin. Saat 50% veloitetuista myyntipalkkioista seuraavan 12 kuukauden ajan. Eli jos kaveri, jolle suosittelet palvelua, ostaa Bitcoinia vaikka 1000 eurolla, on Coinmotionin normaalihintainen välityspalkkio 20 €. Sinä saat tästä summasta 50%, eli 10 €.

Yhteenveto

Kun tutkaillaan puhtaasti tilastotietoja, vaikuttaa Coinmotion olevan se Suomen suosituin kryptovaluuttojen markkinapaikka.

Sivuston taustalla oleva Coinmotion Oy vaikuttaa vakaalta yritykseltä, jolla on suorastaan monopolimainen asema Suomen kryptomarkkinoilla. Pyörittäväthän he Bittiraha.fi-nimistä uutis- ja keskustelusivustoa sekä heillä on fyysisiä Bittimaatti-nimisiä Bitcoin-automaatteja ympäri Suomea.

Homma vaikuttaa toimivan hyvin. Semi-vahva suositus Coinmotionille, mikäli etsit helppoa tapaa alkaa krypto-sijoittajaksi.

Onko sinulla jo kokemuksia Coinmotionista? Kirjoita kommentti tuohon alapuolelle.

3 KOMMENTIT

 1. Hei Maisteri.
  tässä joulukuun 8 ostin ekat bitcoinit coinmotionista. vähän kummastuttaa että kauppoja tehtäessä kurssi on korkeempi kun sen omilla sivuilla missään. mutta alempi kuin monilla muilla ns realiaikaisilla. Enkö vaan ymmärrä vai onko jotain piilokatteita ??
  Pörssissä oon touhunu jo yli 30v
  ja olimpa filippiineillä Leocoinin kursseilla reppumatkallani.. Leocoin kustansi paljon kulujani. mutta näin heti että on huijaus. Jouduin karkaamaan yöllä kun ..tai koin että on paras tapa. hehe.. silloin bitcoin maksoi 250$ Ps2 olen vielä yhteyksissä niihin ihmisiin. ovat myös bitcoinin kannattajia. Leocoinin arvo on 0.0865$🤣

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here