coinmotion kokemuksia Tässä artikkelissa kokemuksia Coinmotion -nimisestä sivustosta, josta voi ostaa bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja.

Mutta, onko Coinmotion hyvä ja luotettava paikka kryptojen ostamiseen (ja säilyttämiseen)?

Tässä 7 osaan jaettu tietopaketti ja arvostelu Coinmotion.comista:

1. Onko Coinmotion luotettava? Analyysimme:

Sivuston kansainvälisestä nimestä ja verkkotunnuksesta huolimatta kyseessä on ihan suomalainen ja suomalaisen yrityksen pyörittämä palvelu.

Taustalla on Prasos Oy, joka pyörittää myös muita kryptovaluuttaan erikoistuneita nettisivustoja, kuten Bittiraha.fi:tä (jossa on mm. kryptoaiheisia uutisia).

Maailman mittakaavassa Coinmotion on pieni kryptovaluuttojen markkinapaikka (verrattuna esimerkiksi Coinbase-nimiseen palveluun), mutta sen etuna on se, että se on suunnattu varsinkin suomalaisille asiakkaille. Tunnistautuminen onnistuu suomalaisia verkkopankkitunnuksia käyttäen (toisin kuin Coinbasessa ja muilla ulkomaisilla sivustoilla).

Kun katsotaan Suomessa tapahtuvien Google-hakujen määriä, vaikuttaa Coinmotion olevan Suomen suosituin kryptovaluuttojen kauppapaikka:

coinmotion luotettava
Coinmotion-sanaa haetaan Suomessa arviolta 9900 kertaa kuukaudessa

Eli kyllä – Coinmotion on varsin luotettavan oloinen palvelu.

2. Mitä kryptovaluuttaa Coinmotionista voi ostaa?

Coinmotionissa on neljä tunnettua kryptovaluuttaa ostettavissa ja myytävissä:

  • Bitcoin (BTC)
  • Litecoin (LTC)
  • Ethereum (ETH)
  • XRP (usein yhdistetään myös nimeen Ripple)

Ensin siis siirrät euroja Coinmotionin pankkitilille ja sitten pääset ostamaan helposti yhtä tai useampaa kryptovaluuttaa.

Jos haluat ostaa harvinaisempia kryptovaluuttoja, silloin voit esimerkiksi avata tilin myös Binance.comiin, johon voit siirtää esimerkiksi Coinmotion-tililtäsi Bitcoinia ja ostaa niitä harvinaisempia kryptoja sitten sieltä. Tai sitten avata tili suoraan esimerkiksi Coinbaseen, jossa on tarjolla reilu 20 eri valuuttaa.

3. Näin liittyminen Coinmotioniin tapahtuu:

Liittyminen on varsin suoraviivaista:

Täytät henkilökohtaiset tietosi (muista täyttää kaikki oikein – muuten voi tulla ongelmia nostaa rahoja myöhemmin ulos). Menet sähköpostiisi ja vahvistat sähköpostiosoitteesi.

Sen jälkeen valitset miten tunnistaudut eli todistat henkilöllisyytesi. Helpointa se on tehdä samalla tavalla kuin tunnistaudut verkkopankkiisi. Vaihtoehtoisesti voit lähettää sinne henkilöllisyystodistuksesi.

Liittymiseen menee vain pari minuuttia ja pääsetkin sitten samantien siirtämään Coinmotion-lompakkoosi rahaa:

coinmotion kokemuksia liittyminen

4. Rahan siirtäminen Coinmotionille:

..onnistuu kätevimmin tilisiirrolla (vaikka se näkyy yleensä vasta seuraavana pankkipäivänä). Pankki- tai luottokortilla maksaessa raha näkyy heti (ja pääset heti ostamaan kryptovaluuttaa), mutta siitä menee 4% käsittelymaksu.

Tilisiirto tapahtuu liettualaiselle pankkitilille, jossa kuitenkin vastaanottaja suomalainen yritys. Ei siis kannata sitä liikaa säikähtää. Coinmotionilla näemmä on ollut ongelmia kotimaisten pankkien kanssa:

coinmotion prasos oy
Kuvakaappaus Yle.fi:stä – uutinen liittyen Prasos Oy:hyn ja Coinmotioniin

Voit syöttää haluamasi euromäärän, jonka jälkeen Coinmotion näyttää viereisessä ruudussa arvioidun määrän, jonka saat bitcoinia tai mitä tahansa haluamaasi kryptovaluuttaa. Tämä numero on vain arvio eikä sillä ole vielä mitään merkitystä. Voit myöhemmin, kun raha saapuu, mitä ostat kyseisillä euroilla.

Muista, että näihin kryptosivustoille ei tarvitse heti siirtää kokonaan sitä isoisän perintöä. Eli jos jännittää siirtää rahaa kryptovaluuttasivustoille, aloita jollain pienemmällä summalla. Katso, että raha siirtyy oikein. Tee ensimmäiset krypto-ostokset pienemmillä summilla. Kun ja jos luottamus kasvaa sivustoa ja kryptovaluuttoja kohtaan, sitten vaan isompia summia kehiin (jos itse koet kryptovaluutat hyväksi sijoituskohteeksi).

5. Coinmotion hinnasto:

Itse Coinmotion-tilin avaaminen ja ylläpito ei maksa mitään.

Kun siirrät sinne rahaa tilisiirtona, menee alle 500 euron siirroista 1 euron käsittelymaksu. Yli 500 euron summista ei mene mitään käsittelymaksua.

Kun ostat kryptovaluuttaa, menee siitä yleensä välityspalkkio sivustolle. Coinmotionissa tämä kulu on 2%. Kun lukee ihmisten kokemuksia Coinmotionista keskustelupalstoilta, on tätä suurehkoa välityspalkkiota hieman kritisoitu. Esimerkiksi Coinbasessa vastaava kulu on tiettävästi 1,49%.

Eli, jos ostaisit kokonaisen Bitcoinin 8000 eurolla, menisi siitä kuluihin Coinmotionissa n. 160 euroa. Sama juttu myydessä. Eli jos aiot tehdä nopeaa kauppaa kryptovaluutoilla, ovat Coinmotionin kulut melko suuret. Tosin, heilläkin on jonkinlaisia volyymialennuksia aktiivisesti kauppaa käyville ihmisille.

Mutta, kryptot ovat näin 2019 kesällä sellaisessa tilanteessa, että moni vain ostaa ja pitää kryptonsa. Voitot kääritään sitten kuukausien ja/tai vuosien päästä. Eli sinänsä noilla kaupankäyntikuluilla ei ole monelle niin suurta merkitystä, että onko se 1,5 vai 2 %.

6. Coinmotion lompakko vs oma lompakko?

Eli voit ostaa kryptovaluuttaa ja jättää ne sinne Coinmotion-tilillesi säilöön. Tämä lienee se helpoin ja yleisin tapa suurimmalle osalle ihmisistä. Lisäksi voit vastaanottaa sinne kryptovaluuttaa tai lähettää edelleen vaikkapa kaverille. Sinun vain pitää tietää vastaanottajan osoite, joka on usein pitkä sarja kirjaimia ja numeroita.

Muista kuitenkin, että kun säilytät kryptovaluuttaa Coinmotion-tililläsi, eli lompakossa, tällöin kryptovaluuttasi ovat tavallaan Coinmotionin, eli Prasos Oy:n lompakossa. Sinulla vain on tällä hetkellä käyttöoikeus sinne.

Jos kyseinen yritys sattuisi menemään nurin tai he tulisivat hakkeroiduksi, saattaisit menettää kaikki siellä olevat valuuttasi.

Tällaisten riskien takia moni – varsinkin isompia summia kryptoihin sijoittavat – siirtää ostamansa kryptovaluutat omaan lompakkoon. Tätä nykyä yksi varsin suosittu ja helppokäyttöinen ”fyysinen lompakko” on Ledger Nano S. Tästä aiheesta tulossa uutta artikkelia aivan pian.

7. Coinmotion kutsukoodi? Näin se toimii:

Jos olet juuri liittymässä Coinmotioniin ja ihmettelet kohtaa, jossa kysytään kutsukoodia, tässä tarvittavat tiedot siitä:

Jos kaverisi suosittelee sinulle Coinmotionia (antaa kutsukoodin tai linkin, jota kautta liittyä sivustolle), saat ostettua Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja vain 1,2% kuluilla ensimmäisen 30 päivän aikana. Normaalisti kulu on 2 %. Eli mikäli sinulla on kaveri, jolla on kutsukoodi, pyydä sellaista – molemmat hyödytte.

Kun olet itse liittynyt Coinmotioniin, voit myös itse suositella palvelua eteenpäin. Saat 5% veloitetuista myyntipalkkioista seuraavan 12 kuukauden ajan. Eli jos kaveri, jolle suosittelet palvelua, ostaa Bitcoinia vaikka 1000 eurolla, on Coinmotionin välityspalkkio 20 €. Sinä saat tästä summasta 5%, eli 1 €. Nojoo. Oikeastaan aika säälittävä systeemi.

Yhteenveto

Kun tutkaillaan puhtaasti tilastotietoja, vaikuttaa Coinmotion olevan Suomen suosituin kryptovaluuttojen markkinapaikka.

Sivuston taustalla oleva Prasos Oy vaikuttaa vakaalta yritykseltä, jolla on suorastaan monopolimainen asema Suomen kryptomarkkinoilla. Pyörittäväthän he Bittiraha.fi-nimistä uutis- ja keskustelusivustoa sekä heillä on fyysisiä Bittimaatti-nimisiä Bitcoin-automaatteja ympäri Suomea.

Homma vaikuttaa toimivan hyvin. Semi-vahva suositus Coinmotionille, mikäli etsit helppoa tapaa alkaa Bitcoin-sijoittajaksi!

Onko sinulla jo kokemuksia Coinmotionista? Positiivisia tai negatiivisia? Kirjoita kommentti tuohon alapuolelle.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here