coinmotion kokemuksia 2022 Tässä artikkelissa kokemuksia Coinmotion -nimisestä sivustosta, josta voi ostaa bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja.

Kysymys siis on:

Onko Coinmotion hyvä ja luotettava paikka kryptojen ostamiseen (ja säilyttämiseen)?

Tässä 9 osaan jaettu tietopaketti ja arvostelu Coinmotion.comista (ja alempaa löytyy vielä kutsukoodi, jolla saat puolitettua kaupankäyntikulut mikäli päädyt CM:n asiakkaaksi).

1. Onko Coinmotion luotettava? Analyysimme:

Sivuston kansainvälisestä nimestä ja verkkotunnuksesta huolimatta kyseessä on ihan suomalainen ja suomalaisen yrityksen pyörittämä palvelu.

Taustalla on Coinmotion Oy (ennen Prasos Oy), joka pyörittää myös muita kryptovaluuttaan erikoistuneita nettisivustoja, kuten Bittiraha.fi:tä (jossa on mm. kryptoaiheisia uutisia).

Maailman mittakaavassa Coinmotion on pieni kryptovaluuttojen markkinapaikka (verrattuna esimerkiksi Coinbase-nimiseen palveluun), mutta sen etuna on se, että se on suunnattu varsinkin suomalaisille asiakkaille. Tunnistautuminen onnistuu suomalaisia verkkopankkitunnuksia käyttäen (toisin kuin Coinbasessa ja muilla ulkomaisilla sivustoilla, joihin pitää lähetellä manuaalisesti henkkareita sun muuta).

Kun katsotaan Suomessa tapahtuvien Google-hakujen määriä näin vuoden 2022 alussa ja siitä yritetään päätellä niitä suosituimpia kryptokaupankäyntialustoja, vaikuttaa Coinmotion olevan se Suomen suosituin:

Coinmotion-sanaa haetaan Suomessa jo yli 60 000 kertaa kuukaudessa

Eli kyllä – Coinmotion on varsin luotettavan oloinen palvelu ja sitä käyttää arviolta jo kymmenet tuhannet suomalaiset – tavalliset ihmiset ja ammattisijoittajat.

2. Mitä kryptovaluuttaa Coinmotionista voi ostaa?

Coinmotionissa on 9 tunnettua kryptovaluuttaa ostettavissa ja myytävissä:

  • Bitcoin (BTC)
  • Litecoin (LTC)
  • Ethereum (ETH)
  • XRP (usein yhdistetään myös nimeen Ripple)
  • Stellar Lumens (XLM)
  • AAVE (Aave)
  • LINK (Chainlink)
  • USDC (USD Coin eli Yhdysvaltain dollarin arvoa vastaava kryptovaluutta)
  • UNI (Uniswap)

Ensin siis siirrät euroja Coinmotionin pankkitilille ja sitten pääset ostamaan helposti yhtä tai useampaa kryptovaluuttaa.

Jos haluat ostaa harvinaisempia kryptovaluuttoja, silloin voit esimerkiksi avata tilin myös Binance.comiin, johon voit siirtää esimerkiksi Coinmotion-tililtäsi Bitcoinia ja ostaa niitä harvinaisempia kryptoja sitten sieltä.

3. Näin liittyminen Coinmotioniin tapahtuu:

[Jos et ole vielä liittynyt Coinmotioniin, liity tämän linkin kautta, niin saat ensimmäisen 30 päivän ajaksi alennetut, 1% kaupankäyntikulut kaikille ostoille/myynneille]. Normaalisti kaupankäyntikulu on 2%.

Liittyminen on varsin suoraviivaista:

Täytät henkilökohtaiset tietosi (muista täyttää kaikki oikein – muuten voi tulla ongelmia nostaa rahoja myöhemmin ulos). Menet sähköpostiisi ja vahvistat sähköpostiosoitteesi.

Sen jälkeen valitset miten tunnistaudut eli todistat henkilöllisyytesi. Helpoiten se onnistuu suomalaisille asiakkaille ihan vain verkkopankkitunnuksilla tunnistautumalla. Vaihtoehtoisesti voit lähettää sinne henkilöllisyystodistuksesi.

Liittymiseen menee vain pari minuuttia ja pääsetkin sitten samantien siirtämään Coinmotion-lompakkoosi rahaa haluamallasi maksutavalla:

coinmotion kokemuksia 2020
Kuvakaappaus coinmotion.comista

4. Rahan siirtäminen Coinmotionille:

..onnistuu kätevimmin verkkopankkimaksuna (Paytrail toimii maksunvälittäjänä), koska tällöin raha saapuu lähes samantien Coinmotion-tilillesi.

Voit syöttää haluamasi euromäärän, jonka jälkeen näet arvioidun määrän, jonka saat bitcoinia tai mitä tahansa haluamaasi kryptovaluuttaa:

coinmotion maksu

Tämä numero on vain arvio eikä sillä ole vielä mitään merkitystä. Voit myöhemmin, kun raha saapuu Coinmotion-tilillesi, tehdä sen lopullisen päätöksen mitä ostat kyseisillä euroilla.

Muista, että näihin kryptosivustoille ei tarvitse heti siirtää kokonaan sitä isoisän perintöä. Eli jos jännittää siirtää rahaa kryptovaluuttasivustoille, aloita jollain pienemmällä summalla. Katso, että raha siirtyy oikein. Tee ensimmäiset krypto-ostokset pienemmillä summilla. Kun ja jos luottamus kasvaa sivustoa ja kryptovaluuttoja kohtaan, sitten vaan isompia summia siirtelemään (jos itse koet kryptovaluutat hyväksi sijoituskohteeksi).

5. Coinmotion hinnasto (hyödynnä tämä kutsukoodi, niin saat ensikaupat vain 1% kaupankäyntikuluilla)

Itse Coinmotion-tilin avaaminen ja ylläpito ei maksa mitään.

Verkkopankkimaksuna tai tilisiirtona tehdyt euro-rahasiirrot eivät maksa mitään. Luottokortilla tehdyistä talletuksista menee 1,2 % kulu.

Kun sitten ostat tai myyt kryptovaluuttaa euroilla, menee siitä yleensä välityspalkkio sivustolle. Coinmotionissa tämä kulu on 2%. Kun lukee ihmisten kokemuksia Coinmotionista keskustelupalstoilta, on tätä suurehkoa välityspalkkiota hieman kritisoitu. Esimerkiksi Coinbasessa vastaava kulu on tiettävästi 1,49%.

Eli, jos haluaisit ostaa bitcoinia 8000 eurolla, menisi siitä kuluihin Coinmotionissa n. 160 euroa. Sama juttu myydessä. Eli jos aiot tehdä nopeaa kauppaa kryptovaluutoilla, ovat Coinmotionin kulut melko suuret. Tosin, heilläkin on jonkinlaisia volyymialennuksia aktiivisesti kauppaa käyville ihmisille. Eli kannattaa tutustua niihin, mikäli olet totisempi sijoittaja.

Mutta, nyt se Hillomaisterin tarjous, jolla pääset käsiksi noihin alennettuihin 1% välityskuluihin:

  1. Liity Coinmotioniin tämän linkin kautta
  2. Liittymissivulla huomaat, että kutsukoodi-kohtaan tulee automaattisesti pitkä kirjain- ja numerosarja – anna sen olla siinä, niin..
  3. ..liityttyäsi saat ensimmäisen 30 päivän ajaksi 1% kaupankäyntikulut, niin ostoihin kuin myynteihinkin.

6. Coinmotion lompakko vs. oma lompakko?

Eli voit ostaa kryptovaluuttaa ja jättää ne sinne Coinmotion-tilillesi säilöön. Tämä lienee se helpoin ja yleisin tapa suurimmalle osalle ihmisistä aloittaa bitcoin-sijoittaminen. Lisäksi voit vastaanottaa sinne kryptovaluuttaa tai lähettää edelleen vaikkapa kaverille. Sinun vain pitää tietää vastaanottajan osoite, joka on usein pitkä sarja kirjaimia ja numeroita.

Muista kuitenkin, että kun säilytät kryptovaluuttaa Coinmotion-tililläsi, eli lompakossa, tällöin kryptovaluuttasi ovat tavallaan Coinmotionin omaisuutta. Sinulla vain on tällä hetkellä käyttöoikeus sinne (..jos asiaa ajatellaan lakiteknisesti). Toisaalta sama juttu, jos pidät rahojasi pankkitililläsi esim. Nordeassa tai OP:ssa. Eivät rahat ole sinun-sinun vaan ”tavallaan sinun”. Jos tulee pankkikriisi kuten Kyproksella vuonna 2013, pankki voi vähän niinkuin varastaa rahasi. Pankkitalletussuoja on sen 100 000 euroa, mutta sen yli menevä osuus on tallettajan omalla vastuulla.

Eli jos kyseinen yritys, eli Coinmotion Oy, sattuisi menemään konkurssiin tai he tulisivat hakkeroiduksi, saattaisit menettää kaikki siellä olevat valuuttasi. Tämä riski on luonnollisesti hyvin pieni, mutta mahdollinen.

Tällaisten riskien takia moni – varsinkin isompia summia kryptoihin sijoittavat – siirtää ostamansa kryptovaluutat omaan kryptovaluuttalompakkoon. Tätä nykyä yksi varsin suosittu ja helppokäyttöinen ”fyysinen lompakko” on Ledger Nano S.

7. Coinmotion kutsukoodi? Näin voit itsekin hyötyä siitä:

Jos olet juuri liittymässä Coinmotioniin ja ihmettelet kohtaa, jossa kysytään kutsukoodia, tässä tarvittavat tiedot siitä:

Jos kaverisi suosittelee sinulle Coinmotionia (antaa kutsukoodin tai linkin, jota kautta liittyä sivustolle), saat ostettua ja myytyä Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja 1% kuluilla ensimmäisen 30 päivän aikana. Normaalisti kulu on 2 %. Eli mikäli sinulla on kaveri, jolla on kutsukoodi, pyydä sellaista – molemmat hyödytte. Kuten ylempänä todettua, Hillomaisteri voi olla tässä tilanteessa kaverisi. Eli liity tästä, niin myös sinulle aktivoituu tuo alennus.

Jos olet jo liittymissivulla ja tarvitset pelkän kutsukoodin, tässä: 48813162338678437694

Kun olet itse liittynyt Coinmotioniin, voit myös itse suositella palvelua eteenpäin. Saat 50% veloitetuista myyntipalkkioista seuraavan 12 kuukauden ajan. Eli jos kaveri, jolle suosittelet palvelua, ostaa Bitcoinia vaikka 1000 eurolla, on Coinmotionin normaalihintainen välityspalkkio 20 €. Sinä saat tästä summasta 50%, eli 10 €.

8. Coinmotionin palvelut (pankin korvike?)

Tässä vuonna 2022 aletaan jo elämään sellaisia aikoja, että varsinkin meidän kryptonörttien usko euro-valuuttaa ja perinteisiä pankkeja kohtaan alkaa olemaan alhaisempi kuin usko tähän uuteen talousmaailmaan.

Moni kryptopörssi on alkanut aivan hiljattain toimimaan kuten pankki. Esimerkiksi Coinmotion on alkanut tarjoamaan private banking -palveluja hieman varakkaammille asiakkailleen. Coinmotionissa voi jopa maksaa laskuja (euroilla).

Asiakkaat voivat saada kryptovaluutoilleen myös korkotuottoa (Coinmotionissa tällä hetkellä näyttää olevan 1,5 – 5,5 % välillä – riippuen kryptovaluutasta). Mitä saat kun pidät euroja tavallisella pankkitilillä? Et mitään muuta kuin negatiivista talletuskorkoa, eli sinulta veloitetaan tilistä, korteista sun muista palveluista.

Kuten Bill ”terveydenedistäjä” Gates sanoo: ”banking is necessary, banks are not”.

Suomalaisille se voisi tarkoittaa sitä, että me kyllä tarvitaan pankkien tarjoamia tunnistautumispalveluja tähän päivittäiseen digitaaliseen asioimiseen virastoissa sun muussa. Mutta että luovuttaisimme raha-asiamme täysin näille kivikautisille laitoksille kuten nordeat, oopeet ja säästöpankit? Se ei vaikuta olevan kovin järkevää enää 2020-luvulla.

Pointti on se, että Coinmotionia (ja muita ulkomaisia kryptopörssejä) voi tätä nykyä käyttää myös ”pankkina”; pitää osan kryptosäästöistä siellä tuottamassa korkoa ja jopa saada käyttöönsä maksukortteja, joilla maksaa päivittäisiä ostoksia.

9. Coinmotion kokemuksia netin keskusteluista

Kun tutkaillaan mitä kansa puhuu Coinmotionista netin keskustelupalstoilla kuten Ylilaudalla (jossa ei anneta armoa kenellekään tai millekään), toistuu yleensä samat kommentit:

Coinmotionin ylivoimainen myyntivaltti ja etu on sen kotimaisuus. Tunnistautumisen helppous (ei tarvitse manuaalisesti luovuttaa passistaan kuvaa ja antaa naamaansa kuvattavaksi kuten ulkomaisilla sivustoilla). Negatiivisempana asiana on eri kryptovaluuttojen vähäinen määrä (tällä hetkellä 9) sekä korkeammat kaupankäyntikulut kuin joillakin ulkomaisilla sivustoilla.

Lisäksi positiivisena asiana koetaan se pieni, mutta olemassaoleva riski, että jos tälle yritykselle (Coinmotion Oy) tapahtuisi jotain ja käyttäjä menettäisi rahansa, olisi rikosilmoitusten ja oikeudenkäyntien tekeminen huomattavasti helpompaa Suomen sisällä, kuin alkaa jostain Jenkki-yrityksestä epätoivoisesti vinkumaan rahojaan takaisin.

Mutta, kun tätä alaa katsoo isossa kuvassa ja esimerkiksi kohdassa 8 esitettyjä Coinmotionin tarjoamia palveluja, alkaa tulla fiilis, että jos tässä joku yritys on kaatumassa lähivuosina, se on todennäköisesti joku näistä vanhan maailman pankeista eikä tällainen ”kryptopankki”.

Yhteenveto

Kun tutkaillaan puhtaasti tilastotietoja, vaikuttaa Coinmotion olevan se Suomen suosituin kryptovaluuttojen markkinapaikka edelleenkin vuonna 2022.

Se on yksinkertaisesti helpoin ja nopein tapa nousta ”kryptovaluuttajunaan” kyytiin ja olla mukana tässä suuressa talousmaailman ”resetoinnissa”.

Homma vaikuttaa toimivan hyvin. Vahva suositus Coinmotionille, mikäli etsit helppoa tapaa aloittaa kryptovaluuttaan sijoittaminen. Liity tuosta kohdassa 7 mainitun linkin kautta, niin saat ne alennetut kaupankäyntikulut ensimmäiseksi 30 päiväksi kaikkiin ostoihin ja myynteihin.

Onko sinulla jo kokemuksia Coinmotionista? Kirjoita kommentti tuohon alapuolelle.

3 KOMMENTIT

  1. Hei Maisteri.
    tässä joulukuun 8 ostin ekat bitcoinit coinmotionista. vähän kummastuttaa että kauppoja tehtäessä kurssi on korkeempi kun sen omilla sivuilla missään. mutta alempi kuin monilla muilla ns realiaikaisilla. Enkö vaan ymmärrä vai onko jotain piilokatteita ??
    Pörssissä oon touhunu jo yli 30v
    ja olimpa filippiineillä Leocoinin kursseilla reppumatkallani.. Leocoin kustansi paljon kulujani. mutta näin heti että on huijaus. Jouduin karkaamaan yöllä kun ..tai koin että on paras tapa. hehe.. silloin bitcoin maksoi 250$ Ps2 olen vielä yhteyksissä niihin ihmisiin. ovat myös bitcoinin kannattajia. Leocoinin arvo on 0.0865$🤣

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here