zmarta kokemuksiaTässä Zmarta kokemuksia, tietoa kenelle se sopii ja lopuksi vielä muutamia vaihtoehtoja sille, jotta löydät juuri sinulle sopivan, parhaan lainan.

Zmarta on palvelu, jossa on mahdollista suorittaa yhdellä hakemuksella lainojen kilpailutus.

Eli, teet itse vain yhden hakemuksen ja Zmarta sitten etsii sinulle jopa yli 20 yhteistyökumppaninsa valikoimasta sinulle parhaan/parhaat vaihtoehdot.

Mutta, kannattaako sitä käyttää, millaisia kokemuksia keskustelupalstoilta siitä löytyy ja onko sille jotain parempia vaihtoehtoja?

Se selviää tästä 5 osaan jaetusta tietopaketistamme Zmarta.fi:stä:

1. Zmarta.fi – onko se luotettava?

Zmarta.fi:tä pyörittää iso Pohjoismaissa operoiva rahoitusyhtiö, Zmarta Group.

Suomessa toimintaa pyöritetään Freedom Rahoitus Oy:n toimesta, eli kyseessä on suomalainen yritys, joka toimii Suomen lakien mukaisesti.

Zmartalla on asiakaspalvelu niin chatitse, sähköpostitse kuin puhelimitsekin.

Toimipaikan osoite on Helsingin keskustassa osoitteessa Kaivokatu 8. Paikan päällä ei tosin asiakkaita lasketa sisään.

Pointti siis on se, että Zmarta on luotettava ja tavoitettavissa oleva palvelu eikä mikään huijaus tai johonkin itä-eurooppalaiseen teollisuushallin perälle piilotettu feikkipankki.

Hae lainatarjous Zmarta.fi:stä.

2. Näin teet lainahakemuksen 1000 – 60 000 eurolle

Zmarta välittää niin pieniä kuin isompiakin lainoja ja tuollaisella keskipitkällä maksuajalla (1-15 vuotta). Eli ihan räkäisimpiä pikavippaamoja ei ole Zmartan yhteistyökumppaneina.

Ensinnäkin:

Kun teet hakemuksen, et vielä sitoudu mihinkään. Eli voit huoletta hakea ilmaiseksi ja katsoa tuleeko sieltä mitään ottamisen arvoista lainaa tarjolle. Jos päätät hyväksyä lainatarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi ja nostaa rahat. Jos päätät hylätä tarjoukset, unohdat koko jutun ja jätät rahat nostamatta.

Eli haku tapahtuu näin:

  1. Tee hakemus Zmarta.fi:ssä
  2. Jää odottamaan lainatarjouksia (näitä saattaa tulla jo minuuteissa mikäli haet asiakaspalvelun aukioloaikoina)
  3. Mikäli löytyy sopiva, voit hyväksyä tarjouksen allekirjoittamalla sen verkkopankkitunnuksillasi.

Hyvä tietää: Zmarta siis lähettää henkilökohtaiset tietosi useampaan eri rahoitusyhtiöön.

zmarta kokemuksia yhteistyökumppanit

Zmartalla on yhteistyökumppaneinaan siis ”ihan oikeita” pankkeja kuin myös tällaisia kulutusluottoja tarjoavia palveluita. Löytyy monia hyviä norjalaisia pankkeja, joista kenties Bank Norwegian yksi suosituimpia pankkeja nostaa isojakin lainoja.

3. Zmartan vaatimukset hakijalle:

Pääasiassa vaatimukset Zmartan käyttämiselle ovat seuraavat:

  • Ikää vähintään 20 vuotta
  • Pitää olla säännölliset palkka- tai eläketulot
  • vakituinen osoite Suomessa
  • puhtaat luottotiedot eli ei maksuhäiriömerkintöjä

Tietyillä pankeilla (esim. Komplett Bank) voi olla korkeampi ikäraja kuin Zmartan asettama 20. Tällöin et siis todennäköisesti saa kyseisestä pankista tarjousta ollenkaan.

Lisäksi lainatarjousten saamiseen ja niiden määrään vaikuttaa luonnollisesti hakijan yleinen taloudellinen tilanne.

4. Käytä Zmartan asiakasneuvontaa (esim. lainojen yhdistäminen)

Zmartan asiakaspalvelu toimii tavallaan ilmaisena talousneuvojana. Tämä kannattaa hyödyntää, mikäli et ole itse niin intohimoinen numeroiden ja talousasioiden pyörittäjä.

Esimerkiksi:

Jos kamppailet vanhojen velkojen kanssa, etkä tiedä tarkalleen millaisella lainalla niistä pääsee eroon, kysy Zmartasta vinkkiä yhdistelylainasta. He ovat siellä nimenomaan sitä varten, että löydätte juuri sinulle sopivan lainan.

Vanhojen lainojen, osamaksujen ja esim. luottokorttilaskujen yhdistäminen yhdeksi lainaksi kannattaa; pääset maksamaan yhtä selkeää summaa pois ja kokonaisuudessaan paljon pienemmällä korolla. Säästät selvää rahaa.

5. Kokemuksia Zmartasta keskustelupalstoilta?

Esimerkiksi Trustpilot-sivustolta kun lukee Zmarta kokemuksia, ovat kommentit lähinnä vain positiivisia; asiakaspalvelua kehuttiin ystävälliseksi ja ammattitaitoiseksi sekä lainatarjouksia tuli nopeasti.

Kun selailee Suomi24 tai Vauva.fi -keskustelupalstoja, ei sielläkään mitään kummempaa negatiivista tai positiivista ole. Zmartahan on ”vain” lainankilpailuttaja eli ei oikeastaan ole paljoa asioita, jotka voisivat mennä pieleen kun käyttää tällaista lainankilpailuttajaa. Eli se lopullinen asiakaskokemus lähinnä tulee sinun ja sen lainan myöntäjän välille.

Pientä moitetta tuli lainatarjousten vähäisestä määrästä ja joidenkin kohdalla rahojen saamiseen (lainanmyöntäjältä) meni jopa viikko. Viivettä saattaa syntyä tietyissä, isommissa lainoissa mikäli sinun pitää toimittaa lainanmyöntäjällä esimerkiksi palkkalaskelmia tai muita dokumentteja. Pienemmissä lainoissa saat sen todennäköisesti jo saman päivän aikana tilille. (Lue myös: Lainaa heti tilille 24h (Top-5 lainaajat)!)

Tarjousten vähäinen määrä saattaa johtua siitä, että Zmarta on suoraan suodattanut ne huonoimmat vaihtoehdot pois ja etsinyt suoraan sen parhaan vaihtoehdon sinulle. Lisäksi jotkut pankit/yhteistyökumppanit saattavat olla nirsompia hakijan taloudellisen tilanteen suhteen.

Yhteenveto + muut vaihtoehdot Zmartalle?

Suomen pikalaina-ala on nykyään niin säännösteltyä lain toimesta ja hinnat kilpailtuja, että hyvän hinnan löytyminen on helppoa.

Käytit sitten Zmartaa tai jotain heidän kilpailijaansa (kuten Omalaina tai Sortter), pitäisi jostain näistä löytyä sopiva laina.

Tekemällä lainahakemuksen ei vielä sitoudu mihinkään, eli kannattaa joka tapauksessa tehdä se hakemus esim. Zmarta.fi:ssä ja katsoa millaisia tarjouksia saa. Sen jälkeen yksinkertaisesti joko hyväksyy (ja nostaa rahat) tai hylkää tarjouksen.

Millaisia kokemuksia Zmartasta? Saitko riittävästi tarjouksia? Kommentoi!

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here