Zmarta kokemuksiaTässä Zmarta kokemuksia, tietoa kenelle se sopii ja lopuksi vielä muutamia vaihtoehtoja sille, jotta löydät juuri sinulle sopivan, parhaan lainan.

Zmarta on palvelu, jossa on mahdollista suorittaa yhdellä hakemuksella lainojen kilpailutus.

Eli, teet itse vain yhden hakemuksen ja Zmarta sitten etsii sinulle jopa yli 20 yhteistyökumppaninsa valikoimasta sinulle parhaan/parhaat vaihtoehdot.

Mutta, kannattaako sitä käyttää? Mitä vaihtoehtoja on? Se selviää tästä 5 osaan jaetusta tietopaketistamme Zmarta.fi:stä:

1. Zmarta.fi – onko se luotettava?

Zmarta.fi:tä pyörittää iso rahoitusyhtiö, Zmarta Group.

Itse asiassa, kyseinen yritys pyörittää myös toista vastaavanlaista palvelua, Freedomrahoitus.fi:tä. Havaintojemme mukaan nämä ovat melko identtisen oloisia palveluita. Rahoitusalalla on monia yrityksiä, jotka pyörittävät useampaa eri palvelua eri nimellä ja hieman eri markkinointistrategialla/brändäyksellä.

Zmartan palvelu on asiakkaalle, eli sinulle ilmainen. He itse tienaavat rahansa siitä rahoitusyhtiöstä, josta lopulta päädyt ottamaan lainaa. Eli he ikään kuin veloittavat tietyn välityspalkkion, koska ovat tuoneet uuden asiakkaan (sinut) itse lainaajalle. Tämä hinta ei tule sinun lainasi päälle, vaan se on täysin Zmartan ja sen kolmannen osapuolen välinen diili.

Joka tapauksessa: itse yhtiö taustalla on iso ja luotettava sekä heihin saa yhteyden tarvittaessa myös puhelimitse kuin myös chatitse tai sähköpostitse.

Hae lainatarjous Zmarta.fi:stä.

2. Näin teet lainahakemuksen 500 – 50 000 eurolle

Zmarta välittää niin pieniä kuin isompiakin lainoja ja tuollaisella keskipitkällä maksuajalla (1-15 vuotta). Eli ihan räkäisimpiä pikavippaamoja ei ole Zmartan yhteistyökumppaneina.

Ensinnäkin:

Kun teet hakemuksen, et vielä sitoudu mihinkään. Eli voit huoletta hakea ilmaiseksi ja katsoa tuleeko sieltä mitään ottamisen arvoista lainaa tarjolle.

Eli haku tapahtuu näin:

  1. Tee hakemus Zmarta.fi:ssä
  2. Jää odottamaan lainatarjouksia (näitä saattaa tulla jo minuuteissa mikäli haet asiakaspalvelun aukioloaikoina)
  3. Mikäli löytyy sopiva, voit hyväksyä tarjouksen allekirjoittamalla sen verkkopankkitunnuksillasi.

Hyvä tietää: Zmarta siis lähettää henkilökohtaiset tietosi useampaan eri rahoitusyhtiöön (mikäli olet tarkka yksityisyydestäsi ja siitä mihin tietosi menevät).

zmarta.fi yhteistyökumppanit
Kuvakaappaus zmarta.fi:stä – tässä joitain heidän yhteistyökumppaneitaan

Zmartalla on yhteistyökumppaneinaan siis ”ihan oikeita” pankkeja kuin myös tällaisia kulutusluottoja tarjoavia palveluita.

Lue myös:

3. Vaatimukset hakijalle

Pääasiassa vaatimukset Zmartan käyttämiselle ovat seuraavat:

  • Ikää vähintään 20 vuotta
  • Pitää olla säännölliset palkka- tai eläketulot
  • vakituinen osoite Suomessa
  • puhtaat luottotiedot eli ei maksuhäiriömerkintöjä

Tietyillä pankeilla (esim. Komplett Bank) voi olla korkeampi ikäraja kuin Zmartan asettama 20. Tällöin et siis todennäköisesti saa kyseisestä pankista tarjousta ollenkaan. Lisäksi lainatarjousten saamiseen vaikuttaa luonnollisesti hakijan yleinen taloudellinen tilanne.

4. Käytä Zmartan asiakasneuvontaa (esim. lainojen yhdistäminen)

Zmartan asiakaspalvelu toimii tavallaan ilmaisena talousneuvojana. Tämä kannattaa hyödyntää, mikäli et ole itse niin intohimoinen numeroiden ja talouden pyörittäjä.

Esimerkiksi:

Jos kamppailet vanhojen velkojen kanssa, etkä tiedä tarkalleen millaisella lainalla niistä pääsee eroon, kysy Zmartasta vinkkiä. He ovat siellä nimenomaan sitä varten, että löydätte juuri sinulle sopivan lainan.

Vanhojen lainojen, osamaksujen ja esim. luottokorttilaskujen yhdistäminen yhdeksi lainaksi kannattaa; pääset maksamaan yhtä selkeää summaa pois ja kokonaisuudessaan paljon pienemmällä korolla. Säästät selvää rahaa.

5. Yhteenveto + vaihtoehtoja Zmartalle

Esimerkiksi Trustpilot-sivustolta kun lukee Zmarta kokemuksia, ovat kommentit lähinnä vain positiivisia; asiakaspalvelua kehuttiin ystävälliseksi ja ammattitaitoiseksi sekä lainatarjouksia tuli nopeasti.

Pientä moitetta tuli lainatarjousten vähäisestä määrästä ja joidenkin kohdalla rahojen saamiseen meni jopa viikko. Viivettä saattaa syntyä tietyissä, isommissa lainoissa mikäli sinun pitää toimittaa lainanmyöntäjällä esimerkiksi palkkalaskelmia tai muita dokumentteja. Pienemmissä lainoissa saat sen todennäköisesti jo saman päivän aikana tilille. (Lue myös: Lainaa heti tilille 24h (Top-10 lainaajat)!)

Tarjousten vähäinen määrä saattaa johtua siitä, että Zmarta on suoraan suodattanut ne huonoimmat vaihtoehdot pois ja etsinyt suoraan sen parhaan vaihtoehdon sinulle. Lisäksi jotkut pankit/yhteistyökumppanit saattavat olla nirsompia hakijan taloudellisen tilanteen suhteen.

Joka tapauksessa, Zmartan taustalla on luotettava yritys ja lainojen kilpailuttaminen on aina fiksu teko. Eli käy tekemässä hakemus ilmaiseksi Zmarta.fi:ssä.

Jos etsit vaihtoehtoja Zmartalle ja haluat itse lähestyä suoraan lainanmyöntäjiä, tässä 3 vinkkiä:

  1. Banknorwegian.fi – 1000-50000€ lainaa ilman vakuuksia/takaajia, pitkällä maksuajalla yli 23-vuotiaille (vahva suositus!)
  2. Jos ikä/vaatimukset eivät riitä Bank Norwegianiin ja kaipaat n. 1000-3000 € lainaa, tutustu Bondoraan.
  3. Jos etsit alle 1000 €, lyhytaikaista lainaa (saat maksettua takaisin alle 2 kuukaudessa), suosittelemme katsomaan artikkelimme: 5 paikkaa, josta saa lainaa ilman kuluja.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here