my lender kokemuksiaMillaisia My Lender kokemuksia kansalla on?

Otimme tämän palvelun tutkimuspöydällemme tarkasteluun ja arvostelun alle.

Eli onko MyLender hyvä paikka lainata, vai olisiko jotain muita hyviä vaihtoehtoja?

Tässä 6 kohtaan jaettu tietopakettimme MyLender.fi:stä:

1. Yritys sen taustalla – onko MyLender luotettava?

MyLender.fi on suomalaisen My Lender Oy:n pyörittämä sivusto.

Sivusto on perustettu vuoden 2015 lopulla ja näin nelisen vuotta myöhemmin, vuonna 2019, se vaikuttaa olevan Googlen hakutilastojen perusteella varsin suosittu lainapalvelu Suomessa.

Asiakaspalvelu on tavoitettavissa sähköpostin lisäksi myös puhelimitse, eli he eivät piiloudu pelkän tekstimuotoisten kommunikaatiomenetelmien taakse.

Eli kyllä, My Lender on täysin legitiimi, suomalainen yritys, jolla on havaintojemme mukaan jo tuhansia tyytyväisiä asiakkaita.

2. MyLender lainan ominaisuudet ja hinnat:

MyLender keskittyy lähinnä tarjoamaan pikalainaa pitkällä maksuajalla. Eli tyypillisiä lainanottajia ovat esimerkiksi auton ostajat, kodin remonttia tekevät, sekä esimerkiksi yhdistelmälainan ottajat. Viimeiseksi mainittu on loistava keino maksaa pois vanhat kulutusluotot ja vipit ja alkaa maksamaan takaisin yhtä pienempikorkoista könttäsummaa.

MyLenderillä on periaatteessa 3 eri lainatuotetta, vaikkakin ne haetaan kaikki samalla hakemuslomakkeella:

1. Omaraha:

 • Lainan määrä: 500 – 1900 €
 • Laina-aika: 1 vuosi
 • Pelkkä euribor 3kk korko (käytännössä ei juuri heilauta lainan loppusummaa)
 • Avausmaksu 118 – 450 € (riippuen lainan määrästä)

2. Omalaina:

 • Lainan määrä: 2000 – 30 000 €
 • Laina-aika: 1 – 12 vuotta
 • Korko: 19,9 – 21,9 % + euribor 3kk
 • Avausmaksu 199 €
 • Tilinhoitomaksu 9 € / kk

3. Yhdistelylaina:

 • Käytännössä samat ominaisuudet kuin edellä mainitussa Omalainassa

Mikäli haluat jossain vaiheessa tehdä muutoksia nostamaasi lainaan, liittyy niihin yleensä erilaisia kuluja. Ne ovat yleensä suuruudeltaan 5-149 € per muutos. Mutta hyvä puoli on se, että mikäli maksat lainan takaisin etuajassa, tulet maksaneeksi korkoja vain siltä ajalta kun laina on ollut nostettuna. Tällöin maksaisit 70 € kulun (maksuohjelman muutos asiakkaan pyynnöstä) + koko lainasumman kerralla takaisin ja sillä selvä.

3. Vaatimukset lainan saamiselle:

Jotta lainahakemuksesi hyväksytään, tulee sinun täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Ikää vähintään 18
 • Säännölliset tulot
 • Vakinainen asuinpaikka Suomessa
 • Ei maksuhäiriömerkintää

Vaikka nämä ehdot täyttyisivät, ei se automaattisesti tarkoita sitä, että saisit juuri sen summan lainaan kuin mitä pyydät. Voit ilmoittaa myös hyväksyväsi pienemmän lainatarjouksen hakemuksen yhteydessä:

mylender kokemuksia

Lisäksi haluamasi lainasumman saamista voi helpottaa hakeminen yhdessä samassa taloudessa asuvan puolison kanssa. Niin sanotun rinnakkaishakijan voi ilmoittaa niinikään hakemuslomakkeella!

4. Näin MyLender toimii:

Homma toimii seuraavalla tavalla:

1. Mene ja tee lainahakemus MyLender.fi:ssä – saat alustavan lainapäätöksen heti.

2. Jos päätös oli positiivinen, sinua pyydetään toimittamaan tarvittavat liitteet, jotka ovat:

 • kopio viimeisimmästä palkkalaskelmastasi (työntekijä), eläkepäätöksestä (eläkeläinen) tai tilinpäätöksestä (yrittäjä tai maanviljelijä)
 • kopio viimeisimmästä veroilmoituksen erittelyosasta

..käytännössä voit siis ottaa esimerkiksi älypuhelimellasi kuvan näistä, jos sinulla ei niitä jo ole digitaalisessa muodossa.

3. Rahat maksetaan pankkitilillesi jopa saman päivän aikana

Saat lisäksi käyttäjätunnukset MyLender-verkkopalveluun, josta voit nostaa lisää lainaa tai tehdä tiettyjä muutoksia jo nostettuun lainaan. Lisäksi MyLenderin asiakaspalvelu toimii havaintojemme mukaan sulavasti, mikäli haluaa tehdä jonkinlaisia muutoksia lainaan.

5. Kokemuksia My Lenderistä netin keskustelupalstoilta?

Kävimme läpi hieman keskustelupalstoja ja arvostelusivustoja, jotta löytyisikö sieltä jotain varoituksen sanaa tästä palvelusta.

Johtopäätös:

Ei sieltä mitään epäilyttävää löytynyt. Vauva.fi:stä tai Suomi24:stä (jossa yleensä on ne brutaaleimmat palautteet yrityksestä kuin yrityksestä) ei löytynyt sen kummempaa juttua My Lenderistä. Yleensä kun jostain lainapalvelusta ei puhuta keskustelupalstoilla, homma toimii niin kuin pitää. Ja MyLender.fi:n kohdalla ei ole kyse siitä, etteikö siellä olisi asiakkaita. Kun katsotaan Googlen hakutilastoja paljastuu sieltä, että siellä on tasaisesti ollut liikennettä jo parin vuoden ajan.

6. MyLender vs. kilpailijat – mitä vaihtoehtoja minulla on?

Lainan kilpailutus kannattaa toki aina. Varsinkin, jos on ottamassa isompaa lainaa, kannattaa pyytää tarjous paristakin eri paikasta.

My Lenderin kohdalla suosittelisimme hakemaan kilpailevan tarjouksen BankNorwegian.fi:stä – se on ollut suomalaisten kestosuosikki viime vuosina ottaa isompaa lainaa (1000 – 60 000 €).

Jos puolestaan haet lyhytaikaista lainaa:

Muista hyödyntää markkinoilla olevat korottomat ensilainat. Tietyt lainapalvelut nimittäin tarjoavat ”sisäänheittotuotteena” tällaisia ilmaisia lainoja, jotka pitää tyypillisesti maksaa takaisin 2-8 viikon sisällä, maksimilainasumman ollessa yleensä 500 – 2000 € välillä.

Yhteenveto

My Lender on siis varsin tervetullut lisä Suomen lainamarkkinoille, muutamastakin syystä:

 • se on hyvämaineinen suomalainen palvelu
 • sieltä saa myös isoa lainaa
 • kohtuulliset korot (verrattuna moniin kulutusluottoja tarjoaviin palveluihin!)

Vaikka se ei aivan yhtä tunnettu ole kuin Bank Norwegian tai muut isot toimijat, kannattaa sieltä hakea lainatarjous ja päättää sitten nostaako lainan vai ei.

Tee lainahakemus MyLender.fi:ssä

Joko sinulla on My Lender kokemuksia? Kirjoita vinkkisi / kommenttisi tuohon alapuolelle!

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here