ainalaina kokemuksiaTästä kirjoitelmasta löydät Ainalaina kokemuksia ja vinkkejä kannattaako sitä käyttää.

Ainalaina.fi on palvelu, josta saa lainaa heti tilille.

Mutta, onko se aivan poskettoman ylihintainen paikka ottaa lainaa? Olisiko jotain parempia vaihtoehtoja?

Tässä 5 osaan jaettu ainalaina.fi-tietopakettimme, jonka luettuasi tiedät kannattaako sieltä lainata (vai jostain muualta):

1. Yritys ainalaina.fi:n taustalla?

Ainalaina.fi-palvelun taustalla on jo 2006 perustettu Oy Netford Capital Ltd. Se on Suomeen rekisteröity yritys ja löytyy kaikkien lakien ja sääntöjen mukaan yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (ytj.fi).

Mikäli lukee ihmisten kokemuksia Ainalainasta esimerkiksi Suomen intellektuellit ry:n keskustelupalstalta, eli Suomi24.fi:ssä, on Ainalaina herättänyt jonkin verran keskustelua. Joillakin käyttäjillä on ollut ongelmia saada nostettua rahaa kyseisestä palvelusta. Tässä voi olla kyseessä se, että Ainalaina ei yksinkertaisesti myönnä luottoa, mikäli heidän riskiarvionsa mukaan hakija ei ole luottokelpoinen. Jos sinulle ei lainaa lohkea ja olet siitä ainalainalle närkästynyt, on heillä oikeus kieltäytyä lainaamasta kenelle tahansa, kuten ehdoissa lukee:

ainalaina.fi kokemuksia

Asiakaspalvelu toimii palvelussa puhelimitse ja sähköpostitse 24 tuntia vuorokaudessa, 7 päivää viikossa.

Miinusta tulee siitä, että puhelut maksavat jopa 1,52 € minuutissa, mikäli et jo ole asiakas. Olemassa olevan lainasopimuksen haltijoille asiakaspalvelun puhelin toimii pelkällä pvm/mpm hinnalla:

ainalaina asiakaspalvelu

Tekstimuotoiset yhteydenotot toimivat ripeästi ympäri vuorokauden: testisähköpostiimme tuli vastaus 25 minuutissa.

 

2. Lainan saamisen vaatimukset

Saadaksesi lainaa ainalaina.fi:stä, tulee sinun täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Ikää vähintään 21 vuotta, enintään 65 vuotta
 • Puhtaat luottotiedot
 • Säännölliset tulot
 • Vakituinen kotiosoite Suomessa

Jotta saat rahat nopeasti (käytännössä noin 30 minuutissa), pitää lainahakemus tehdä asiakaspalvelun aukioloaikoina sekä sinulla pitää olla pankkitili jossain seuraavista pankeista:

 • Nordea
 • Osuuspankki
 • Danskebank
 • Oma Säästöpankki
 • Handelsbanken
 • S-pankki

 

3. Lainan ominaisuudet & hinnat

Ainalainan pikavippi on jatkuvasti avoinna oleva luottotili. Eli aluksi sinulle avataan 2000 € luottorajalla varustettu luottotili, josta ei itsessään mene mitään juoksevia kuluja. Kuluja alkaa kertyä vasta kun teet noston (haluamasi summa 50-2000 € väliltä).

Tässä kiteytettynä lainan speksit:

 • Luottoraja 2000 €
 • Lainaa nostettavissa 50-2000 €
 • Nostopalkkio 13 % nostettavasta rahamäärästä
 • Vuosikorko 102 %
 • Tilinhoitomaksu 5 € / kk (kun lainaa nostettuna)

 

4. Kenelle Ainalaina sopii? Hyvät/huonot puolet

Tällainen luottotili soveltuu sinulle, joka tarvitset rahaa usein ja toistuvasti. Eli esimerkiksi päädyt usein tilanteeseen, että tarvitset rahaa joitain päiviä ennen tili/palkkapäivää. Koska palvelun korko on niin suuri, kannattaa laina maksaa aina pois niin pian kuin mahdollista.

Lisäksi palvelun nopeus (rahoja siirretään 07-23 välisenä aikana) sekä asiakaspalvelun 24/7 aukiolo saa Hillomaisterilta hyvät pisteet.

Mutta:

Mihinkään pidempiaikaiseen lainaamiseen, kun teet esimerkiksi jotain isompia ostoksia, ainalaina.fi ei kuitenkaan ole se paras vaihtoehto. Sellaiseen tarpeeseen on aivan muut lainaamot:

Lue: 5 loistavaa palvelua, josta saat pikalainaa pitkällä maksuajalla

 

5. Yhteenveto + parempia vaihtoehtoja ainalaina.fi:lle?

Ainalaina.fi ei ole mikään aivan katastrofaalisen huono lainapalvelu, mutta emme välttämättä lähtisi ohjaamaan sinua sinne. Palvelu on nimittäin melko kallis eikä se edes tarjoa lainaa ilman kuluja uusille asiakkaille (moni vastaavanlainen palvelu tarjoaa tänä päivänä ilmaista ensilainaa ”sisäänheittotuotteena”).

Jos etsit joustoluottotiliä, suosittelemme avaamaan tilin Suomilimiitti.fi:ssä – saat ensimmäisen noston kokonaan ilman kuluja (10-1000 €, maksuaikaa seuraavan kuun loppuun asti). Voit myös halutessasi lopettaa asiakkuutesi siihen yhteen lainaan.

Jos puolestaan etsit pidempiaikaista lainaa vähintään 1000 € ja enintään jopa 50 000 €, ja sinulla on ikää vähintään 23 vuotta, suuntaa mieluummin Banknorwegian.fi:hin.

Joko sinulla on kokemuksia Ainalaina.fi:stä? Hyviä tai huonoja? Jaa kokemuksesi alla olevaan kommenttiosioon.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here